Asian Food Fest, o călătorie culinară în jurul Asiei
https://www.ziarulmetropolis.ro/asian-food-fest-o-calatorie-culinara-in-jurul-asiei/

Primul eveniment dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între 19 – 21 iulie, în Parcul Titan din Bucureşti, şi se anunţă a fi o experienţă cu adevărat specială.

Un articol de Liliana Matei|13 iulie 2019

Pasiunea pentru Asia a dat naștere în 2013 primei ediții Asia Fest, o călătorie până în cele mai îndepărtate colțuri ale marelui continent astfel încât iubitorii de cultură, atât tradițională, cât și contemporană, să poată ajunge pe meleagurile sale pline de mister și inspirație. Iar, șase ani mai târziu, iubitorii de mâncare exotică pot experimenta gusturi nemaivăzute, la primul eveniment ce are în prim plan gastronomia asiatică – Asian Food Fest, festival gastronomic ce se va desfășura între 19 și 21 iulie, în Parcul Titan din București, cu intrarea liberă pentru vizitatori.

Iubitorii de arome exotice se pot delecta cu ramen, creveți tempura, înghețată cu matcha și cu bubble waffles – street food în stil japonez, bulgogi și kimchi coreean, pachețele de primăvară și colțunași chinezești, cig kofte – cel mai cunoscut preparat vegetarian turcesc, tikka masala și murgh kebab ca în India, plăcinte și dulciuri siriene, înghețată după rețete thailandeze și libaneze, dar și cu băuturi tradiționale: limonadă, sucuri și cafea turcească și ceaiuri indiene și japoneze, în cel mai mare spațiu din România ce reunește exponenții gastronomiei asiatice.

Pasionații se vor putea bucura și de demonstrații de gătit live, unde pot vedea cum se pregătesc feluri de inspirație asiatică, cu fructe de mare, dar și preparate tradiționale coreene cum ar fi sushi-ul lor național – kimbap și aperitivele jumeok bap și gimmari și pot primi sfaturi despre cum le pot pregăti și acasă.

Nu vor lipsi nici ingredientele de luat acasă iar vizitatorii au de ales dintre sosuri pentru rața Pekin și Teriyaki, fructe rare în sirop. condimente pentru curry și masala, ghimbir murat, noori și wasabi pentru sushi și paste și orez care completează toate felurile chinezești, pentru a se putea bucura de gust și de arome delicioase oricând.

Pe scena Asian Food Fest se va putea vedea un mix de muzică live, Dj, spectacole de dans și demonstrații de gătit într-o atmosferă de festival, totul ca experiența să fie una completă. Spectatorii vor avea ocazia să cunoască Asia tradițională cu ceremonia coreeană a ceaiului, dansurile japoneze și orientale și parada de peste 50 de costume autentice din Japonia, Coreea, China, Turcia, India, Palestina, Afghanistan și Indonezia dar și pe cea modernă alături de fanii culturii K-pop.

În ziua de vineri, 19 iulie, sunt de văzut recitalul unuia dintre cei mai apreciați artiști turci, Deniz Cem, ce a compus peste 50 de melodii în limba engleză, turcă și în alte limbi de origine latină și s-a făcut remarcat și pe piața muzicală din România, și al lui Serkan, solist roman de origine turcă, ce și-a început cariera în Turcia în 1997, continuând-o apoi în România unde a cucerit publicul cu primul său single.

Iar sâmbătă, pe 20 iulie, e de neratat fuziunea de folclor din Balcani, muzică electronică și rock adusă de Balkan Taksim, trupă recomandată de legendarul star american Iggy Pop în cadrul emisiunii pe care o susține la postul de radio britanic BBC. Amestecul exploziv de influențe și instrumente nemaivăzute, printre care cobza, sazul turcesc, davulul și darbuka, recompuse electronic, demonstrează că muzica leagă culturile și circulă din țară în țară.

De asemenea, curioșii pot experimenta diverse ateliere de inspirație asiatică, de la henna indiană și pictură pe apă turcească la caligrafie și pictură pe lampioane și evantaie japoneze. Pe toată durata festivalului vor putea fi vizitate expozițiile de pictură cu tematică coreeană și cea de pictură și suveniruri orientale.

Programul complet pe zile și detalii despre festival se pot găsi pe site-ul festivalului și pe pagina oficială de Facebook.

 

08
/11
/20

„Înainte de orice vilegiatură și sportivitate, bucureștenii vor câștiga să vadă Bucureștii, care în fiece răspântie sunt alții și la fiece zece metri păstrează pentru călător o surpriză o bijuterie și o recompensă”. Așa scria Tudor Arghezi în „Cu bastonul prin București”.

24
/09
/20

Fundația Calea Victoriei aduce o mulțime de noutăți în programul de cursuri online al lunii octombrie, ca să te bucuri de seri reușite și energizante. Istorie și artă urbană, dicție și cetăți medievale, negociere și literatură sau comedie sunt doar câteva posibilități.

18
/09
/20

Nu e un admirator al comunicării intense din vremea noastră, care culminează cu incomunicarea și explică dezamăgit că în era corectitudinii politice, pentru că suntem atacați, orice am spune, sfârșim prin a nu mai spune nimic. Jeremy Irons s-a născut pe 19 septembrie 1948.

06
/09
/20

Pe rafturile lor găsim mai mereu câte o tentație. Fizice sau online, librăriile ne tentează cu ceva tot timpul. Deși 2020 nu este un an ca oricare altul, criza sanitară provocând schimbări în viața noastră cotidiană, editurile din România tot au reușit să le ofere cititorilor cărți care merită toată atenția.

30
/08
/20

Dacă întrebi pe cineva pe stradă, în mijlocul Bucureștiului, nu a auzit nimeni de ea, chiar dacă stă la câteva minute distanță. Pe stradă, nimic nu îi semnalează prezența până nu ajungi în dreptul numărului 22, unde nimic nu s-a schimbat de mult.

16
/08
/20

De la Rafael la Picasso, istoria artei este și istoria tablourilor dispărute, din întâmplare sau în urma unui plan bine pus la punct. Muzeele pe care le vizităm astăzi ar fi putut fi mai bogate, fără îndoială. Dar tablourile, ca și cărțile, au viața lor secretă și uneori se fac nevăzute, fără să se mai arate.

05
/08
/20

Între 31 iulie și 2 august, NO.MAD Talks a organizat în satul Ciocanu din județul Argeș primul eveniment offline de după ieșirea din starea de urgență – NO.MAD Outdoor Camp, o tabără de trei zile dedicată atât freelancerilor, cât și antreprenorilor, soloprenorilor și, în general, celor care își doresc să fie creativi și eficienți.

31
/07
/20

În seara de 4 august 1984, Richard Burton s-a dus la culcare pentru ultima dată. Nu s-a mai trezit niciodată. Cauza morții: hemoragie cerebrală. Peste câteva zile a fost înmormântat în cimitirul din Celigny (Geneva), îmbrăcat în costum roșu galez și împreună cu un volum de poezie de Dylan Thomas.