Asociatia Culturala Act, propusă ca instituție de utilitate publică
https://www.ziarulmetropolis.ro/asociatia-culturala-act-propusa-ca-institutie-de-utilitate-publica/

Ministerul Culturii (MC) propune Guvernului, printr-un proiect de hotărâre, recunoaşterea Asociaţiei Culturale „Act” ca fiind de utilitate publică.

Un articol de Petre Ivan|8 ianuarie 2014

Ministerul Culturii (MC) propune Guvernului, printr-un proiect de hotărâre, recunoaşterea Asociaţiei Culturale „Act” ca fiind de utilitate publică.

Potrivit motivului emiterii actului normativ, „Asociaţia Culturală «Act» este o persoană juridică de drept privat, cu caracter neguvernamental, umanitar, apolitic, fără scop lucrativ, non-profit, nepatrimonial, şi de interes obştesc,

ce are ca obiective principale promovarea activităţii culturale româneşti, iniţierea de spectacole şi manifestări artistice, expoziţii, lansări de carte, sprijinirea tinerilor artişti, informează Mediafax.

Scopul Asociaţiei Culturale «Act» este de a contribui la promovarea activităţii culturale româneşti prin sprijinirea tinerilor artişti şi iniţierea de spectacole şi manifestaţii artistice menite să dezvolte interesul faţă de arta teatrală şi cinematografică”.

Astfel, pe parcursul celor opt ani de la înfiinţare, Asociaţia Culturală „Act” a desfăşurat diverse activităţi de interes general sau comunitar,

între care organizarea programului „Teatrul face pact cu gascha ta din liceu”, a unor proiecte de susţinere a dramaturgiei româneşti, a unei serii de concerte de muzică clasică, a seriei de spectacole

în care sunt readuse la lumină basmele româneşti – „Ivan Turbincă”, „Capra cu trei iezi – un studiu gastronomic”, a festivalului de muzică clasică „Tinerii şi Muzica”, a proiectului muzical „Stagiunea de Jazz” şi organizarea spectacolului „Rabbit Hole”.

Asociatia Culturala Act

Capra cu trei iezi, un spectacol organizat de Asociaţia Culturală „Act”

Potrivit Ordonanţei Guvernului 26/2000 aprobată cu modificări şi completări prin Legea 246/2005, recunoaşterea utilităţii publice conferă asociaţiei sau fundaţiei următoarele drepturi şi obligaţii:

dreptul de a i se atribui în folosinţă gratuită bunurile proprietate publică, dreptul de a menţiona în toate documentele pe care le întocmeşte că asociaţia sau fundaţia este recunoscută ca fiind de utilitate publică,

obligaţia de a menţine cel puţin nivelul activităţii şi performanţele care au determinat recunoaşterea, obligaţia de a comunica autorităţii administrative competente orice modificări ale actului constitutiv şi ale statutului,

precum şi rapoartele de activitate şi situaţiile financiare anuale şi obligaţia de a publica, în extras, în termen de 3 luni de la încheierea anului calendaristic, rapoartele de activitate şi situaţiile financiare anuale în Monitorul Oficial al României, precum şi în Registrul naţional al persoanelor juridice fără scop patrimonial. notează Mediafax.

Foto cu Asociatia Culturala Act: Absolut (Marcel Iureș) și Capra cu trei iezi – Teatrul Act

29
/11
/13

A ajuns la Paris dintr-o întâmplare și a avut succes datorită accentului românesc cu care vorbea franceza. A jucat și în filme, dar, în teatru, cariera Elvirei Popescu a durat 65 de ani.

29
/11
/13

În mai puțin de o săptămână, în capitală, va avea loc cea de a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Literatură de la București (FILB), un proiect independent, inițiat în 2008, de Oana Boca (manager cultural), alături de scriitorii Bogdan-Alexandru Stănescu și Vasile Ernu.

29
/11
/13

Romanul Trainspotting, de Irvine Welsh, a fost votat volumul preferat al scoţienilor, din ultimii 50 de ani, într-un sondaj efectuat cu prilejul Săptămânii cărţii din Scoţia, care se desfăşoară între 25 noiembrie - 1 decembrie.

29
/11
/13

CRONICA DE CARTE Proaspăt apărută la editura Polirom, „Filmar”, noua carte a lui Cristian Tudor Popescu, alias CTP, este o colecţie de texte, în majoritate despre cinema, ce reconfirmă un critic de film tăios în verdicte şi un scriitor cu un stil care atrage şi convinge.

28
/11
/13

Jurnalistul Alecu Popovici a mers acasă la Toma Caragiu pentru a descoperi cum a devenit actor un înotător de performanţă, căruia i se prezicea şi o stălucită carieră militară. Actorul a vorbit despre celebritate, despre propriile inhibiţii şi despre rolurile la care visa.

28
/11
/13

Godot Cafe Teatru şi Ziarul Metropolis îţi oferă o invitaţie dublă la „Omul perna“, spectacolul de licenţă al studenţilor Rareş Andrici, Cosmin Dominte, George Lepădatu şi Tudor Andronic, coordonat de asistentul universitar Ion Florin Grigoraş şi de profesorul coordonator de an Adrian Titieni.

28
/11
/13

Fotografia e o lașitate și e un fapt radical. Fotograful știe că nu trebuie să creeze lumea din nou; dar oriunde oricând s-ar afla, lumea întreagă se află cu el aici și acum.