Asociatia Culturala Act, propusă ca instituție de utilitate publică
https://www.ziarulmetropolis.ro/asociatia-culturala-act-propusa-ca-institutie-de-utilitate-publica/

Ministerul Culturii (MC) propune Guvernului, printr-un proiect de hotărâre, recunoaşterea Asociaţiei Culturale „Act” ca fiind de utilitate publică.

Un articol de Petre Ivan|8 ianuarie 2014

Ministerul Culturii (MC) propune Guvernului, printr-un proiect de hotărâre, recunoaşterea Asociaţiei Culturale „Act” ca fiind de utilitate publică.

Potrivit motivului emiterii actului normativ, „Asociaţia Culturală «Act» este o persoană juridică de drept privat, cu caracter neguvernamental, umanitar, apolitic, fără scop lucrativ, non-profit, nepatrimonial, şi de interes obştesc,

ce are ca obiective principale promovarea activităţii culturale româneşti, iniţierea de spectacole şi manifestări artistice, expoziţii, lansări de carte, sprijinirea tinerilor artişti, informează Mediafax.

Scopul Asociaţiei Culturale «Act» este de a contribui la promovarea activităţii culturale româneşti prin sprijinirea tinerilor artişti şi iniţierea de spectacole şi manifestaţii artistice menite să dezvolte interesul faţă de arta teatrală şi cinematografică”.

Astfel, pe parcursul celor opt ani de la înfiinţare, Asociaţia Culturală „Act” a desfăşurat diverse activităţi de interes general sau comunitar,

între care organizarea programului „Teatrul face pact cu gascha ta din liceu”, a unor proiecte de susţinere a dramaturgiei româneşti, a unei serii de concerte de muzică clasică, a seriei de spectacole

în care sunt readuse la lumină basmele româneşti – „Ivan Turbincă”, „Capra cu trei iezi – un studiu gastronomic”, a festivalului de muzică clasică „Tinerii şi Muzica”, a proiectului muzical „Stagiunea de Jazz” şi organizarea spectacolului „Rabbit Hole”.

Asociatia Culturala Act

Capra cu trei iezi, un spectacol organizat de Asociaţia Culturală „Act”

Potrivit Ordonanţei Guvernului 26/2000 aprobată cu modificări şi completări prin Legea 246/2005, recunoaşterea utilităţii publice conferă asociaţiei sau fundaţiei următoarele drepturi şi obligaţii:

dreptul de a i se atribui în folosinţă gratuită bunurile proprietate publică, dreptul de a menţiona în toate documentele pe care le întocmeşte că asociaţia sau fundaţia este recunoscută ca fiind de utilitate publică,

obligaţia de a menţine cel puţin nivelul activităţii şi performanţele care au determinat recunoaşterea, obligaţia de a comunica autorităţii administrative competente orice modificări ale actului constitutiv şi ale statutului,

precum şi rapoartele de activitate şi situaţiile financiare anuale şi obligaţia de a publica, în extras, în termen de 3 luni de la încheierea anului calendaristic, rapoartele de activitate şi situaţiile financiare anuale în Monitorul Oficial al României, precum şi în Registrul naţional al persoanelor juridice fără scop patrimonial. notează Mediafax.

Foto cu Asociatia Culturala Act: Absolut (Marcel Iureș) și Capra cu trei iezi – Teatrul Act

06
/11
/13

CRONICĂ DE TEATRU „Deseori neobservat” ne vorbeşte despre desfigurarea fiinţei sub apăsarea uneia dintre cele mai mari nedreptăţi din istoria umanităţii. Tragedia este pusă în scenă atent şi mascată cu tandreţe de o meditaţie asupra vieţii.

06
/11
/13

Teatrul Metropolis din Bucureşti, condus de George Ivaşcu, a împlinit pe 1 noiembrie şase ani de existenţă. Publicul este cel care a menţinut viu teatrul, în toţi aceşti ani, şi a scris, alături de creatori, o mare poveste de succes. Pentru a marca sărbătoarea pe care o traversează, Teatrul Metropolis îi va premia pe spectatorii săi cu 6 invitaţii duble, la mai multe spectacole din repertoriul curent, pe tot parcursul lunii noiembrie.

06
/11
/13

Cele două reprezentaţii ale concertului Bellissimi, desfăşurate în cadrul Festivalului Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical „Viaţa e frumoasă!”, vor avea loc vineri, 8 noiembrie, de la ora 20.00, la Grand Cinema Digiplex şi duminică, 10 noiembrie, de la ora 19.00, la Centrul Cultural „Ion Manu” din Otopeni.

06
/11
/13

În urma întâlnirii de ieri de la Godot, care marca şi deschiderea Festivalului Naţional de Teatru Independent, am putut să-mi fac şi eu o idee despre ce cred că înseamnă pentru mine această sintagmă de teatru independent şi am decis să mă retrag din această categorie atunci când vorbesc despre creaţiile proprii.

05
/11
/13

Regizorii Corneliu Porumboiu, Nae Caranfil și Cristi Puiu, alături de alte câteva zeci de cineaști, au trimis o scrisoare de protest premierului Victor Ponta. Scrisoarea face referire la două dintre prevederile proiectului Legii descentralizării, care ar afecta finanțarea și distribuția filmelor românești.