Asociatia Culturala Act, propusă ca instituție de utilitate publică
https://www.ziarulmetropolis.ro/asociatia-culturala-act-propusa-ca-institutie-de-utilitate-publica/

Ministerul Culturii (MC) propune Guvernului, printr-un proiect de hotărâre, recunoaşterea Asociaţiei Culturale „Act” ca fiind de utilitate publică.

Un articol de Petre Ivan|8 ianuarie 2014

Ministerul Culturii (MC) propune Guvernului, printr-un proiect de hotărâre, recunoaşterea Asociaţiei Culturale „Act” ca fiind de utilitate publică.

Potrivit motivului emiterii actului normativ, „Asociaţia Culturală «Act» este o persoană juridică de drept privat, cu caracter neguvernamental, umanitar, apolitic, fără scop lucrativ, non-profit, nepatrimonial, şi de interes obştesc,

ce are ca obiective principale promovarea activităţii culturale româneşti, iniţierea de spectacole şi manifestări artistice, expoziţii, lansări de carte, sprijinirea tinerilor artişti, informează Mediafax.

Scopul Asociaţiei Culturale «Act» este de a contribui la promovarea activităţii culturale româneşti prin sprijinirea tinerilor artişti şi iniţierea de spectacole şi manifestaţii artistice menite să dezvolte interesul faţă de arta teatrală şi cinematografică”.

Astfel, pe parcursul celor opt ani de la înfiinţare, Asociaţia Culturală „Act” a desfăşurat diverse activităţi de interes general sau comunitar,

între care organizarea programului „Teatrul face pact cu gascha ta din liceu”, a unor proiecte de susţinere a dramaturgiei româneşti, a unei serii de concerte de muzică clasică, a seriei de spectacole

în care sunt readuse la lumină basmele româneşti – „Ivan Turbincă”, „Capra cu trei iezi – un studiu gastronomic”, a festivalului de muzică clasică „Tinerii şi Muzica”, a proiectului muzical „Stagiunea de Jazz” şi organizarea spectacolului „Rabbit Hole”.

Asociatia Culturala Act

Capra cu trei iezi, un spectacol organizat de Asociaţia Culturală „Act”

Potrivit Ordonanţei Guvernului 26/2000 aprobată cu modificări şi completări prin Legea 246/2005, recunoaşterea utilităţii publice conferă asociaţiei sau fundaţiei următoarele drepturi şi obligaţii:

dreptul de a i se atribui în folosinţă gratuită bunurile proprietate publică, dreptul de a menţiona în toate documentele pe care le întocmeşte că asociaţia sau fundaţia este recunoscută ca fiind de utilitate publică,

obligaţia de a menţine cel puţin nivelul activităţii şi performanţele care au determinat recunoaşterea, obligaţia de a comunica autorităţii administrative competente orice modificări ale actului constitutiv şi ale statutului,

precum şi rapoartele de activitate şi situaţiile financiare anuale şi obligaţia de a publica, în extras, în termen de 3 luni de la încheierea anului calendaristic, rapoartele de activitate şi situaţiile financiare anuale în Monitorul Oficial al României, precum şi în Registrul naţional al persoanelor juridice fără scop patrimonial. notează Mediafax.

Foto cu Asociatia Culturala Act: Absolut (Marcel Iureș) și Capra cu trei iezi – Teatrul Act

19
/01
/24

Warner TV dedică duminicile lunii februarie filmelor de basm, povești fantastice live action și animate, ecranizări și narațiuni originale lansate pe parcursul ultimelor nouă decenii.

19
/01
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.

19
/01
/24

Teatrul Bulandra prezintă sâmbătă, 20 ianuarie, de la ora 19:00, la Sala Toma Caragiu, premiera spectacolului Oedip de Robert Icke, după Sofocle, traducere Irina Velcescu, în regia lui Andrei Șerban, regizor asociat Dana Dima și scenografia Carmencita Brojboiu.

18
/01
/24

Teatrul azi lasă în urmă anul 2023 cu numărul dublu 11-12, care are în centrul atenţiei cea de-a 33-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru – FNT2023. Eveniment de amploare, ce a pus viaţa teatrală românească într-o lumină nouă sub tema „Laboratoarele sensibilului”, a reprezentat subiectul la care au fost invitați să reflecteze specialiști și jurnaliști din domeniu.

18
/01
/24

CRONICĂ DE FILM Bizară, dar şi simptomatică decizia realizatorilor filmului "Klaus & Barroso" de a semna cu "regie colectivă", nenumită. Asta ar putea sugera că toţi cei trei scenarişti - Adrian Nicolae, Cosmin "Micutzu" Nedelcu şi Bogdan Theodor Olteanu -, dintre care primii doi sunt şi actori în roluri centrale, s-au ocupat de regie.