Asociația Culturală Control N revine în școli cu a patra serie de ateliere educaționale
https://www.ziarulmetropolis.ro/asociatia-culturala-control-n-revine-in-scoli-cu-a-patra-serie-de-ateliere-educationale/

Asociaţia Culturală Control N continuă iniţiativele din sfera educaţiei non-formale cu o nouă serie de ateliere de autocunoaştere prin scris, dedicate elevilor de gimnaziu din trei şcoli bucureştene: Școala Gimnazială “Sf. Calinic de la Cernica“, Liceul Teoretic Bilingv “Miguel de Cervantes” şi Liceul Tehnologic “Antim Ivireanu”.

Un articol de Petre Ivan|4 aprilie 2022

Atelierele Eu. Despre mine. Al Meu. continuă procesul prin care scrisul este abordat din trei perspective diferite, plecând de la un numitor comun: autorul. Așadar, timp de trei săptămâni, 30 de elevi de 12-13 ani (clasele a-VI-a și a-VII-a) sunt familiarizați cu scrierea creativă, scrierea dramatică și scenaristica. Atelierele de autocunoaștere prin scris se desfășoară online, până la data de 15 aprilie, programul finalizând cu un spectacol lectură, organizat la Teatrul UNTEATRU, în luna iunie.

”Mă bucur enorm că atelierele continuă pentru că sunt o oportunitate extraordinară pentru eleve și elevi. Le oferă posibilitatea de a a-și conecta emoții, descoperiri, experiențe cu scrisul creativ. Scrisul ca formă de autoînțelegere. Scrisul care te face mai puternic/ă, dar și mai vulnerabil/ă. Scrisul dincolo de teme.”, spune Mihaela Michailov, trainer al atelierelor de scriere dramatică. Într-adevăr, pornind de la propriile lor trăiri, gânduri sau experiențe, copiii ajung în cadrul atelierelor, sub ghidajul trainerilor, să le transpună pe hârtie în formele caracteristice fiecărui tip de scriitură în parte.

Astfel, pe parcursul atelierelor, elevii vor experimenta, atât prin teorie, cât și prin lucru practic, modul în care cuvântul scris poate genera forme diverse de conținut: literatură, monolog, scenariu de film. Textele lor vor fi publicate pe liternet.ro și vor fi baza unui spectacol lectură găzduit de UNTEATRU.

Trainerii Eu. Despre mine. Al Meu. sunt: Oana Răsuceanu (scenarist și regizor de teatru, trainer al atelierelor de scriere creativă), Mihaela Michailov (dramaturg, trainer al atelierelor de scriere dramatică) și Ana Agopian (scenarist și regizor de film, trainer al atelierelor de scenaristică).

Eu. Despre mine. Al Meu. continuă o serie de programe similare create și implementate de Asociația Culturală Control N, în cadrul cărora trainerii au lucrat cu elevi din școli și licee bucureștene ca: Liceul Teoretic “Ștefan Odobleja”, Liceul Teoretic Bulgar “Hristo Botev”, Liceul Teoretic Atlas, Școala Gimnazială Nr. 197, Școala Gimnazială Nr. 169, Școala Gimnazială “Sfinții Constantin și Elena”, Școala Gimnazială nr. 307, Școala Gimnazială nr. 311 și Școala Gimnazială nr. 59.

16
/09
/16

Bucureștenii sunt invitați să participe, la sfârșitul acestei săptămâni, la evenimentele dedicate împlinirii a 557 de ani de atestare istorică a Capitalei organizate în Piața Constituției și parcurile Cișmigiu și Herăstrău, unde urmează să aibă loc concerte, expoziții, ateliere, spectacole de teatru și parade sau plimbări cu trăsura. Intrarea la toate evenimentele este gratuită.

15
/09
/16

Sâmbătă, 17 Septembrie 2016, Grădina Sticlarilor (strada Vasile Lascăr nr.36) își redeschide porțile pentru cei care vor să își descopere sau să își dezvolte latura artistică. Intrarea la Grădină este gratuită însă, pentru participare, se percepe o taxă de 20 RON, pentru achiziționarea materialelor necesare.

11
/09
/16

Viața în Giulești va fi tema unei instalații-eveniment de artă comunitară contemporană la Muzeul Culturii Romilor din Drumul Săbăreni 101-125. Evenimentul va avea loc pe 16 septembrie, de la ora 19.00.

10
/09
/16

Festivalul Internațional de fotografie Bucharest Photofest se va desfășura între 10 şi 20 septembrie, organizat de Grupul Filos, se desfăşoară în câteva locuri din Bucureşti, între care şi Teatrul Naţional din Bucureşti, în foaierul nou deschis, dinspre Bulevardul Carol.

09
/09
/16

Noaptea Albă a Galeriilor, proiect inițiat și organizat de Asociația Ephemair, prezintă pe 30 septembrie, în cadrul celei de-a zecea ediții, expoziții și evenimente dedicate artei contemporane, în galerii de artă, spații alternative, huburi creative și ateliere de artist din zece orașe – alături de București, la NAG#10 vor participa în acest an Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Craiova, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara.

25
/08
/16

În vreme ce guvernul român se gândeşte cum să scoată 50 de lei din buzunar pentru a-şi trimite la grădiniţă minorii ai căror părinţi au venituri mici, italienii sunt gata să le acorde o susţinere generoasă adolescenţilor. Într-o mișcare concepută pentru a reaminti tinerilor că doar cultura este cea care ne îmbogăţeşte viaţa şi aduce oamenii împreună, cetățenii italieni care împlinesc 18 ani sunt pe cale să obțină 500 de euro " bonus de cultură " de la guvern.

12
/08
/16

6 artiști și 6 artizane își expun creațiile în Bastionul Țesătorilor din Brașov până pe 30 august. Proiectul „Războaie în Bastionul Ţesătorilor” facilitează și promovează creația unor lucrări de artă contemporană care să integreze tehnica ţesutului la război din zona Branului, element de patrimoniu imaterial.