Atelier de accesorizat cu nasturi
https://www.ziarulmetropolis.ro/atelier-de-accesorizat-cu-nasturi/

Button up! la PROIECT 13 Atelier de accesorizat cu nasturi   Bucureşti, 12 februarie 2013, CREATIVE ARTS organizează sâmbătă, 16 februarie a.c., începând cu ora 13:00, la Caffé D`Arthé (Bucureşti, Str. Popa Nan, nr. 7) un atelier de accesorizare cu nasturi.  Cu ajutorul trainerilor Creative Arts veţi reinventa un obiect vestimentar, un obiect decorativ şi […]

Un articol de Judy Florescu|14 februarie 2013

Button up! la PROIECT 13

Atelier de accesorizat cu nasturi

 

Bucureşti, 12 februarie 2013, CREATIVE ARTS organizează sâmbătă, 16 februarie a.c., începând cu ora 13:00, la Caffé D`Arthé (Bucureşti, Str. Popa Nan, nr. 7) un atelier de accesorizare cu nasturi.  Cu ajutorul trainerilor Creative Arts veţi reinventa un obiect vestimentar, un obiect decorativ şi veţi realiza un accesoriu cu ajutorul banalilor nasturi.

Button up! reprezintă cel de-al şaselea atelier din platforma de creativitate numită Proiect13 care cuprinde 13 ateliere pe teme legate de modă şi stil de viaţă, organizate în perioada toamnă 2012-primăvară 2013.

Atelierul se adresează persoanelor care vor să înveţe cum să reinventeze o ţinută sau îşi doresc să descopere modalitatea prin care îşi pot personaliza decoraţiunile interioare preferate.

Participanţii la atelier vor învăţa cum să imprime personalitate hainelor din garderoba personală. Cu ajutorul nasturilor, cursanţii vor reinventa  pulovere, rochii, tricouri, paltoane, pantofi şi alte obiecte vestimentare. De asemenea, persoanele prezente la atelier vor crea accesorii precum: coliere, brăţări, cercei, broşe care vor aduce un plus de culoare ţinutelor de zi cu zi.

Obiectele decorative vor obtine si ele un look nou. Vazele, tablourile, oglinzile, cutiile colectoare vor fi transformate în obiecte unice de design interior

Fiecare cursant va avea la dispoziţie instrumente şi materiale (ace, papiote de diferite culori, nasturi, accesorii, etc.) necesare pentru a reinventa obiectelor vestimentare,  decoraţiunile care au nevoie de mai multă culoare şi pentru a crea accesorii jucăuşe şi deosebite.

Cursanţii pot veni cu orice articol vestimentar şi obiect decorativ pe care doresc să le personalizeze. Accesorizarea va fi realizată în funcţie de stilul fiecărei piese vestimentare sau decorative şi de dorinţa participanţilor. Veţi vedea că folosind doar nasturi puteţi recrea un stil vesel sau office, de zi sau pentru ocazii speciale

La finalul atelierului fiecare participant își va lua acasă obiectul vestimentar personlizat şi accesoriile create.

Anca Spiridon, trainer Creative Arts: “Cred în accesorii și în accesorizare. Cred că o ținută poate fi preluată dintr-o vitrina, de pe un site sau de pe catwalk fără să fie filtrată prin personalitatea persoanei care o poartă. În schimb, un accesoriu este ca o prelungire a stilului nostru. Alegem conştient să îl adoptăm și din acest motiv trebuie să reflecte adevărata esență a stilului personal. Aș vrea ca, măcar o dată, toată lumea să construiască o ținută în jurul unui accesoriu și să poata observa diferență pe care o face acesta. Cineva a spus odată că nu avem un suflet, ci suntem un suflet. Avem un trup și, aș putea adauga, ne purtăm sufletul pe dinafară prin toate aceste manifestări mărunte sau statement.”

Workshop-ul organizat de Creative Arts se va desfăşura în atmosferă boemă, specifică ceainăriei Caffé D`Arthé. Toţi participanţii se vor delecta cu ceaiuri, cocktail-uri nonalcoolice, sortimente variate de ciocolată caldă numai bună pentru sezonul rece, cu dulciuri și dulceţuri homemade delicioase.

 

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

11
/03
/24

Grupul de Facebook „Mergem la teatru” numără 35.4K de membri la început de martie 2024 și adună, într-o comunitate surprinzător de activă și de entuziastă, paragrafe de opinii pe spectrul larg dintre gust conservator și deschidere față de experiment, underground și fețe noi.

11
/03
/24

Artiștii selectați vor lucra timp de două luni la proiectelor lor, fiind găzduiți în Casa Albastră din satul Șona (jud. Brașov), casă restaurată în 2011 de către Fundația Ștefan Câlția. Proiect co-finanțat de AFCN, Șona AIR abordează modelul rezidențelor individuale, se adresează artiștilor din domenii culturale diverse, atât din România cât și internaționali, și susține […]