Atelier de Flamenco, la Opera Comică pentru Copii
https://www.ziarulmetropolis.ro/atelier-de-flamenco-la-opera-comica-pentru-copii/

În urma succesului înregistrat după lansarea, în octombrie, a primelor 5 Atelierele „Micul Artist”, Opera Comică pentru Copii oferă, începând din luna februarie, un nou curs pentru cei mici: Atelierul de Flamenco, susţinut de dansatorul argentinian Lucas Molina.

Un articol de Petre Ivan|16 ianuarie 2017

Născut în anul 1985, în Buenos Aires, Argentina, Lucas Molina studiază dansul flamenco încă din copilărie, în paralel cu intrumentele de percuție clasice și tradiționale arăbești.

În România, Lucas Molina ajunge în anul 2010, unde începe să se facă cunoscut prin participarea la mari spectacole și emisiuni de televiziune.

Colaborează cu numeroși artiști cunoscuți publicului român, iar unul dintre cele mai apreciate proiecte ale sale este cu Atelier de Flamencopianista solistă a Filarmonicii din Ploiești, Ioana Maria Lupașcu, constând în spectacole originale de dans flamenco, acompaniate de muzică clasică.

Atelierul de Flamenco se alătură, astfel, Atelierelor de Balet, Cor, Artă Fotografică, Oratorie și Street Dance.

Cursurile sunt susținute de specialiști cu experiență în domeniu, care își propun să valorifice talentele artistice și calitățile native ale copiilor, prin intermediul educației non-formale.

Toate aceste programe extracurriculare se adresează copiilor și tinerilor cu vârsta de până la 18 ani și au costul de 5 RON/ședință.

Înscrierile pentru Atelierul de Flamenco se fac online, până pe 20 ianuarie, prin completarea unui formular*. Regulamentul este disponibil pe site-ul instituției**. În urma înscrierilor, organizatorii vor anunța calendarul activităților, care se vor desfășura în incinta Operei Comice pentru Copii.

*Înscrieri: bit.ly/AtelierFlamenco-Inscriere

**Regulament: operacomica.ro/atelierele-micul-artist

Foto: Atelier de Flamenco – operacomica.ro

19
/09
/22

Filarmonica „George Enescu” anunţă deschiderea noii stagiuni camerale 2022-2023 cu o serie de concerte de excepţie strânse sub egida S#arp Festival, ce va avea loc între 29 septembrie - 2 octombrie 2022, în Sala mare a Ateneului Român.

19
/09
/22

Din 19 septembrie, proiectul “Ascultă 5 minute de muzică clasică” revine în școlile din România. Început în 2014, “Ascultă 5 minute de muzică clasică” este program național în școlile românești, în baza unui protocol semnat între Radio România și Ministerul Educației. În ultimul an școlar, 2021-2022, la acest program au participat peste 250.000 elevi din București și alte 34 județe din țară.

29
/08
/22

Sâmbătă, 10 septembrie 2022, începând cu ora 19.00, la CREART – SALA TEATRELLI din București (Piața Alexandru Lahovari nr. 7), Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură din București, Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, în parteneriat cu Fundația Regală Margareta a României și Muzeul Național George Enescu și cu susținerea Kaufland România, Floria și Wagner Arte Frumoase și Povești, organizează concertul de deschidere a turneului național FIORI E COLORI.

26
/08
/22

Dimitri’s Bats a lansat piesa „Get Your Fix”, un nou single despre reclame, dragoste și consumerism, de pe viitorul EP al trupei, „Get Your Fix”. Vă invităm să-l cunoașteți mai bine pe Radu Osaciuc, solistul trupei, într-un interviu sub formă de alfabet.

25
/08
/22

Zeci de profesioniști din industria muzicală internațională vin la București în perioada 6-8 septembrie, pentru a întâlni artiști la început de drum, trupe consacrate care își doresc să urce pe scena internațională, dar și pentru a schimba idei cu reprezentanții industriei muzicale locale. Structurat în peste 40 de paneluri, workshopuri, studii de caz, prezentări și sesiuni de Q&A, conferința MMB va aduce în prim plan secretele, dar și subiectele tabu din industria muzicală.