Atelier gratuit de artă video cu mobilul pentru liceeni
https://www.ziarulmetropolis.ro/atelier-gratuit-de-arta-video-cu-mobilul-pentru-liceeni/

Academia Motanov organizează în perioada 18 iunie – 13 iulie, la Bucureşti, un atelier de artă video cu mobilul pentru liceenii din familii cu venituri modeste. Atelierul de artă video este susţinut de artistul Regele IONESCU şi are două întâlniri pe săptămână, luni şi joi de la 11:00 la 12:30, timp de 4 săptămâni.

Un articol de Petre Ivan|26 mai 2015

Pe durata atelierului, participanții vor învăța cum să obțină filmări de calitate cu telefonul mobil și cum să spună o poveste video.

Atelierul este gratuit, pot participa liceenii din familii cu venituri modeste care au un telefon mobil cu cameră video/o tabletă care filmează. Locurile sunt 10 și se ocupă după regula primul venit, primul servit.

Deadline-ul pentru înscriere este 10 iunie, vârsta minimă este 14 ani. Pentru înscriere, doritorii sunt invitați să trimită un mail la adresa simina [at] motanov.ro, care să conțină numele și vârsta, exemple de cărți/desene/jocuri/filmele care le plac și câteva rânduri despre cum s-a întâmplat ca familia să intre într-o perioadă financiară proastă.

Atelierul este orientat pe practică, așa că multe ședințe vor avea loc în aer liber.

Participanții vor învăța despre compoziție, storytelling, editare, tipuri de subiecte (portret, eveniment, etc), vor face câte un filmuleț pentru fiecare întâlnire și vor primi feedback de la antrenor.

Regele IONESCU este un artist video consacrat, cu numeroase expoziții în țară și în străinătate, cu lucrări în colecții private, absolvent UNARTE București, cu un master în arta video și unul în pedagogia artei, dornic să transmită și altora pasiunea pentru arta video și să le îndrume primii pași.

Academia Motanov organizează ateliere creative pentru copii și tineri, gândite de un motan imaginar.

Foto: Atelier – facebook

12
/09
/22

GREEN HOURS LIVE(S) caută povești și istorii personale legate de Green Hours, pe care le va transforma într-o instalație multimedia.

26
/08
/22

Asociația pentru cultură și arte Arbor vă invită la expoziția „Rememorarea copilăriei, mărturiile deportaților basarabeni”, care reînvie emoția unor destine tragice, mărturiile deportaților și ale victimelor regimului totalitar din stânga Prutului, în perioada sovietică. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a Moldovei, Centrul de Excelență Institutul Pro Memoria al Universității de Stat din Moldova și Ambasada Republicii Moldova în România.

25
/08
/22

În perioada 26 - 31 august 2022, în continuarea proiectului (burn)OUT, artistele Irina Marinescu, Andreea Novac, Eza (Alina Ușurelu), psihoterapeuta Mihaela Vechiu, sociologa Fidelie Kalambayi și artista portugheză Gabriela Conçalves invită publicul la prezentarea cercetării artistice pe tema recuperării pe care au inițiat-o în cadrul proiectului Recovery (Recuperare) și la o serie de trei ateliere de creaţie rezultate în urma acestei cercetări.

24
/08
/22

Cea de-a treia ediție Romanian Jewelry Week, organizată de Assamblage, va avea loc în perioada 5 - 9 octombrie 2022 la Biblioteca Națională a României și în alte cinci locații conexe din București. Evenimentul propune timp de cinci zile un format efervescent de târguri, expoziții, conferințe, tururi ghidate și multe alte evenimente surpriză dedicate iubitorilor de bijuterie.

24
/08
/22

Asociația CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare invită bucătari din România să se alăture ediției din 2022 a proiectului „Gustul ca patrimoniu”, parte a programului LA PAS Timișoara, desfășurat sub egida Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023. Provocarea constă în reinterpretarea în cheie locală a borșului ucrainean, recent intrat pe lista patrimoniului cultural imaterial UNESCO aflat în pericol.