Atelier smARTkid de comunicare, pentru copiii între 6 și 9 ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/atelier-smartkid-de-comunicare-pentru-copiii-intre-6-si-9-ani/

Atelierul de de comunicare smARTkid, pentru copiii cu vârste între 6 şi 9 ani, aduce sâmbătă, 1 aprilie, de la 11.30, la Librăria Cărtureşti Verona, în Mansarda Copiilor, un curs despre poezie.

Un articol de Liliana Matei|25 martie 2017

Atelierul este sunt susținut de Livia Lucan-Arjoca, trainer și specialist în comunicare, iar tehnicile de predare sunt cele ale educației experiențiale.

Atelierul este un curs de sine stătător, dar face parte dintr-un modul de 4 ateliere de comunicare pe durata cărora sunt explorate poezia, proza și textul utilitar, ca modalități de exprimare, înțelegere a realității, dezvoltare a creativității și imaginației, dar și ca pretexte pentru ca cei mici să devină relaxați când vorbesc în public.

Taxa percepută pentru 1,30 h este 35 de lei și include toate materialele folosite la atelier. Copiii vor lua acasă toate fișele și obiectele de tip handcraft realizate la atelier.

Pentru copii, realitatea este o poveste

Ce povești creează copilul tău? Cum sunt personajele imaginate după chipul și asemănarea lui? Care sunt monștri pe care îi doboară în luptele lui de Super Erou? Ce rime îi plac și ce îi face plăcere să citească?

Creațiile copiilor spun aproape totul despre nevoile lor de afecțiune, conectare și recunoaștere. Îi ajută să se simtă bine în pielea lor, să își comunice stările și să fie empatici.

Ce învață cei mici când își sondează imaginarul și vorbesc în public?

Copiii care vor frecventa modulul de comunicare smARTkid pentru categoria de vârstă 6 – 9 ani vor socializa, interacționa și vor lua parte la exerciții care le vor stimula abilitățile de comunicare, public speaking şi inteligenţa emoţională.

  • Vor învață cuvinte noi și vor folosi corect cuvintele pe care le aveau deja în vocabular

  • Își vor cunoaște, explora și exprima coherent emoțiile și gândurile

  • Vor crea personaje pe care le vor descrie și le vor implică într-o acțiune, utilizând desenul sau scrisul

  • Vor crea povești pornind de la imagini și scenarii prestabilite

  • Vor ști să diferențieze un personaj negativ de un personaj pozitiv

  • Vor ști să diferențieze un personaj secundar de un personaj principal

  • Își vor face autoportretul și vor realiză o descriere

  • Vor asculata povestiri scurte și poezii își vor spune părerea despre respectivele texte învățând să își exprime punctele de vedere în public

  • Vor crea o poveste comună, sub forma unei benzi desenate, pe modelul ștafetă

Primul înscris primește o carte cadou!

Înscrie-ți copilul la atelierele de comunicare smARTkid, modulul pentru categoria de vârstă 6 – 9 ani! Îl vom încuraja să fie curios, curajos, să experimenteze, să se exprime, să fie flexibil și lipsit de prejudecăți! În viața reală și în viața imaginară!

Modulul de comunicare destinat copiilor cu vârste între 6 și 9 ani durează 4 săptămâni, câte o ședința de 1,30 ore, sâmbăta, începând de la ora 11.30, în librăria Cărturești Verona, Mansarda copiilor, la 5 minute de metrou “Piaţa Romană” dupa orarul: 1 aprilie, 22 aprilie, 6 mai şi 20 mai.

Înscrierile se fac pe e-mail la adresa: [email protected]. Veți primi pe e-mail confirmarea înscrierii și detalii organizatorice (despre locul de desfășurare, modalități de plată, obiectivele SMART de învățare). De asemenea, puteți vizita pagina evenimentului și după înscrierea pe mail, să dați join event aici: https://www.facebook.com/events/1815236805360831/

Primul părinte care își înscrie copilul la atelier, primește CADOU volumul “Te iubesc, orice culoare ai avea” de Mihaela Coșescu.

Antrenorii de creativitate ai acestui modul sunt Livia Lucan-Arjoca, trainer, scriitor și specialist în comunicare, despre care puteți citi mai multe detalii aici și Mariana Minea, trainer, specialist in marketing.

Beneficii ale atelierelor

Copiii se vor distra utilizând cuvintele în joacă, își vor dezvolta abilitățile de comunicare și relaționare, se vor împrieteni cu textele literare, își vor exersa imaginația și capacitatea de a fi expresivi folosind cuvintele, atitudinea, vocea. Se vor simți confortabil în preajmă cărților.

În cazul copiilor cu dificultăți de utilizare a limbajului, atelierele pot reprezenta punctul din care încep experiențele pozitive și stimulante cu vorbele.

Despre toate atelierele smARTkid disponibile în acest moment găsiți informații pe website-ul www.7arte.org.

 

22
/12
/15

În anii '50 ai secolului trecut, Nicolae Labiş (2 decembrie 1935 - 22 decembrie 1956) şi Nichita Stănescu erau doi poeţi foarte tineri, în plină ascensiune. Amândoi au devenit rapid celebri. Mai întâi Labiş. Puţin mai târziu, Nichita.

22
/12
/15

Știați când se primeau crenvurștii la restaurantul Berlin din centrul Bucureștiului? Dar de „povestea cozii” ați auzit? Oare cum se iubea la 14 grade, cu zăpada intrată în apartament? Câțiva scriitori români deapănă, cu haz, amintiri din comunism.

18
/12
/15

Când prietenii de la Ziarul Metropolis mi-au solicitat un Top 3 al cărților citite în 2015 le-am mulțumit pentru încredere. Faptul că cineva încă te bănuiește că ai citit 3 cărți într-un an e semn de mare prețuire. Nu puteam să le înșel așteptările, așa că în ultimele ore am lecturat 3 cărți... exact acelea care îmi plăcuseră cel mai mult înainte de solicitare.

17
/12
/15

Cultura română rămâne mai săracă la finalul acestui an, după ce regizoarea și scenarista Malvina Urșianu, actorii Eusebiu Ștefănescu şi George Motoi, compozitorul Marcel Dragomir, traducătoarea Antoaneta Ralian sau scriitorul și dramaturgul Valentin Nicolau ne-au părăsit în 2015.

16
/12
/15

„Oameni de unică folosință” este o poveste despre drama unui bolnav de Alzheimer, un „film” derulat fotogramă cu fotogramă, care, dincolo de problemele psihologice complexe pe care le pune, transmite o puternică emoţie. Romanul grafic cu acest nume, scris și ilustrat de Elena Ciolacu, se lansează oficial joi, 17 decembrie, de la ora 18.30, la Casa cu Rost (Calea Victoriei, nr. 155).

16
/12
/15

Nu mai puţin de 150 de cărţi având autograful lui Jeff Kinney, autorul bestsellerului „Jurnalul unui puşti”, îşi aşteaptă cititorii. Editura Arthur va pune la dispoziția fanilor, prin concursuri și prin intermediul partenerilor, cele 150 de exemplare din volumul 10 al seriei „Jurnalul unui puști”, Ca pe vremuri (ediţia în limba română, traducere de Andra Matzal), semnate de autor.

12
/12
/15

În noaptea de 12 spre 13 decembrie 1983, Nichita Stănescu ajungea la Spitalul de Urgență Fundeni, acuzând dureri puternice în zona ficatului. Cu o zi înainte fusese la nunta unor prieteni. A ajuns la București, cu trenul, chiar în seara aceea, cu câteva ore înainte să moară.

10
/12
/15

Miercuri-seară, de la 18.30, la Ateneul Român, care a fost plin, autorul de bestseller-uri Eric-Emmanuel Schmitt s-a întâlnit cu criticul de teatru Marina Constantinescu, pentru un dialog despre literatură și teatru, dialog care a fost marcat de panseuri adânci.

10
/12
/15

Un monument dedicat filosofului și scriitorului Emil Cioran a fost dezvelit în Capitală, la intersecția străzilor Gara de Nord și Mircea Vulcănescu. Turnarea și transpunerea în bronz a bustului a fost gata în 2013, iar soclul, confecționat din calcar de Vrața, adus din Bulgaria, a fost terminat anul acesta.

09
/12
/15

„Cu adevărat unic, fabulos şi acid”, romanul scriitorului și muzicianului american de origine iraniană Ali Eskandarian, Anii de aur, a apărut de curînd în colecția „Biblioteca Polirom”. Anii de aur a apărut în Statele Unite după moartea tragică a autorului şi a cunoscut un succes instantaneu.

08
/12
/15

O seară de lectură, organizată cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la naşterea scriitorului avangardist Gellu Naum, va avea loc miercuri, de la ora 19.00, la Café Verona din Bucureşti.

08
/12
/15

“Ce va fi pe mai departe e, pur şi simplu, voia lui Dumnezeu şi, deci, destin personal. Am filmat inclusiv emisiunile din 30 şi 31 decembrie 2015 şi mă amuz cu tandreţe la gândul că ultima înregistrare are ca subiect o enciclopedie universală a vinului, ca semn de împărtăşire întru bucurie şi nădejde. Cu tot sufletul al domniilor voastre, Dan C.” - Dan C. Mihăilescu a anunţat, pe site-ul său, "decesul" emisiunii "Omul care aduce cartea", pe care a prezentat-o timp de 16 ani, la Pro TV.

05
/12
/15

”O singurătate prea zgomotoasă” de Bohumil Hrabal (în traducerea lui Sorin Paliga) a fost publicată recent la Editura Art, în seria de autor dedicată scriitorului ceh.