Atelier smARTkid de comunicare, pentru copiii între 6 și 9 ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/atelier-smartkid-de-comunicare-pentru-copiii-intre-6-si-9-ani/

Atelierul de de comunicare smARTkid, pentru copiii cu vârste între 6 şi 9 ani, aduce sâmbătă, 1 aprilie, de la 11.30, la Librăria Cărtureşti Verona, în Mansarda Copiilor, un curs despre poezie.

Un articol de Liliana Matei|25 martie 2017

Atelierul este sunt susținut de Livia Lucan-Arjoca, trainer și specialist în comunicare, iar tehnicile de predare sunt cele ale educației experiențiale.

Atelierul este un curs de sine stătător, dar face parte dintr-un modul de 4 ateliere de comunicare pe durata cărora sunt explorate poezia, proza și textul utilitar, ca modalități de exprimare, înțelegere a realității, dezvoltare a creativității și imaginației, dar și ca pretexte pentru ca cei mici să devină relaxați când vorbesc în public.

Taxa percepută pentru 1,30 h este 35 de lei și include toate materialele folosite la atelier. Copiii vor lua acasă toate fișele și obiectele de tip handcraft realizate la atelier.

Pentru copii, realitatea este o poveste

Ce povești creează copilul tău? Cum sunt personajele imaginate după chipul și asemănarea lui? Care sunt monștri pe care îi doboară în luptele lui de Super Erou? Ce rime îi plac și ce îi face plăcere să citească?

Creațiile copiilor spun aproape totul despre nevoile lor de afecțiune, conectare și recunoaștere. Îi ajută să se simtă bine în pielea lor, să își comunice stările și să fie empatici.

Ce învață cei mici când își sondează imaginarul și vorbesc în public?

Copiii care vor frecventa modulul de comunicare smARTkid pentru categoria de vârstă 6 – 9 ani vor socializa, interacționa și vor lua parte la exerciții care le vor stimula abilitățile de comunicare, public speaking şi inteligenţa emoţională.

  • Vor învață cuvinte noi și vor folosi corect cuvintele pe care le aveau deja în vocabular

  • Își vor cunoaște, explora și exprima coherent emoțiile și gândurile

  • Vor crea personaje pe care le vor descrie și le vor implică într-o acțiune, utilizând desenul sau scrisul

  • Vor crea povești pornind de la imagini și scenarii prestabilite

  • Vor ști să diferențieze un personaj negativ de un personaj pozitiv

  • Vor ști să diferențieze un personaj secundar de un personaj principal

  • Își vor face autoportretul și vor realiză o descriere

  • Vor asculata povestiri scurte și poezii își vor spune părerea despre respectivele texte învățând să își exprime punctele de vedere în public

  • Vor crea o poveste comună, sub forma unei benzi desenate, pe modelul ștafetă

Primul înscris primește o carte cadou!

Înscrie-ți copilul la atelierele de comunicare smARTkid, modulul pentru categoria de vârstă 6 – 9 ani! Îl vom încuraja să fie curios, curajos, să experimenteze, să se exprime, să fie flexibil și lipsit de prejudecăți! În viața reală și în viața imaginară!

Modulul de comunicare destinat copiilor cu vârste între 6 și 9 ani durează 4 săptămâni, câte o ședința de 1,30 ore, sâmbăta, începând de la ora 11.30, în librăria Cărturești Verona, Mansarda copiilor, la 5 minute de metrou “Piaţa Romană” dupa orarul: 1 aprilie, 22 aprilie, 6 mai şi 20 mai.

Înscrierile se fac pe e-mail la adresa: [email protected]. Veți primi pe e-mail confirmarea înscrierii și detalii organizatorice (despre locul de desfășurare, modalități de plată, obiectivele SMART de învățare). De asemenea, puteți vizita pagina evenimentului și după înscrierea pe mail, să dați join event aici: https://www.facebook.com/events/1815236805360831/

Primul părinte care își înscrie copilul la atelier, primește CADOU volumul “Te iubesc, orice culoare ai avea” de Mihaela Coșescu.

Antrenorii de creativitate ai acestui modul sunt Livia Lucan-Arjoca, trainer, scriitor și specialist în comunicare, despre care puteți citi mai multe detalii aici și Mariana Minea, trainer, specialist in marketing.

Beneficii ale atelierelor

Copiii se vor distra utilizând cuvintele în joacă, își vor dezvolta abilitățile de comunicare și relaționare, se vor împrieteni cu textele literare, își vor exersa imaginația și capacitatea de a fi expresivi folosind cuvintele, atitudinea, vocea. Se vor simți confortabil în preajmă cărților.

În cazul copiilor cu dificultăți de utilizare a limbajului, atelierele pot reprezenta punctul din care încep experiențele pozitive și stimulante cu vorbele.

Despre toate atelierele smARTkid disponibile în acest moment găsiți informații pe website-ul www.7arte.org.

 

17
/11
/23

Editura Litera invită cititorii să se bucure de noi apariții editoriale, reduceri și întâlniri cu autorii favoriți, între 22 și 26 noiembrie, în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus 2023, desfășurat la Pavilionul Central Romexpo.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 15 noiembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Eu cânt și muntele dansează de Irene Solà, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Janei Balacciu Matei, carte distinsă cu Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene 2020.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

20
/10
/23

Într-o permanentă alunecare între prezent și trecut, romanul Vorbește-mi despre tata, devenit bestseller imediat după publicarea în Coreea, este nu numai o melancolică scrisoare de dragoste adresată de către o fiică părintelui ei, ci și o dramă psihologică în care, pe fundalul multistratificat al istoriei coreene recente, amintirile pot vindeca răni adânci și restabili relații de familie fragilizate.

18
/10
/23

De la volumul biografic „Martin Scorsese: O călătorie“ de Mary Pat Kelly la cartea de interviuri „Călătorie într-o fotografie” de Dia Radu, cărțile pe care vi le propunem de această dată vă invită să descoperiți fascinante istorii personale.

17
/10
/23

Un târg de carte de teatru – adevărat maraton al lansărilor și prezentărilor unor noi produse editoriale din domeniul artei scenice, cu întâlniri, discuții, întrebări, răspunsuri – constituie o componentă importantă a Festivalului Național de Teatru ajuns la a XXXIII-a ediție.

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.