Ateliere de educaţie muzicală, organizate în premieră în România, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului
https://www.ziarulmetropolis.ro/ateliere-de-educatie-muzicala-organizate-in-premiera-in-romania-cu-ocazia-zilei-internationale-a-copilului/

În perioada 31 mai-2 iunie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, vor avea loc în premieră în România o serie de ateliere de educaţie muzicală susţinute de un specialist elveţian, Anne-Claire Rey-Bellet.

Un articol de Andrada Văsii|28 mai 2013

În perioada 31 mai-2 iunie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, vor avea loc, în premieră, în România, o serie de ateliere de educație muzicală susținute de un specialist elvețian, Anne-Claire Rey-Bellet.

Atelierele Dalcroze sunt dedicate copiilor  încadrați în mai multe categorii de vârstă, de la 1 la 8 ani, precum și adulţilor, iar în cadrul programului, un atelier special va fi destinat muzicienilor/profesorilor de muzică/studenților la Conservator care doresc să cunoască această formă de educație muzicală.

O metodă de învățare care prezintă multe beneficii

Metoda de învățare a muzicii,  bazată pe ritm și mișcare, este foarte apreciată și practicată în întreaga lume și urmărește atât dezvoltarea personalității participanţilor, cât și crearea unei culturi și practici muzicale de înaltă calitate. În acest sens, organizatorii promit că dacă va exista un interes crescut asupra acestei sesiuni de ateliere, vor încerca să continue programarea lor, din toamnă, sub îndrumarea unui profesor specializat, astfel încât să ofere șansa cât mai multor persoane de a accesa această formă de educație muzicală renumită în întreaga lume.

Este o onoare pentru mine să fiu asociat, în orice fel, cu o formă de educaţie muzicală. Am fost un copil care a crescut, literalmente, în operă sau pe platoul de televiziune, unde se filma… tot operă. Am muzica în mine încă din primii ani de viaţă şi aş fi un om sărac, uscat şi searbăd fără ea. Cred că muzica îl face pe un copil mai sensibil, mai vesel, mai receptiv la nuanţe, mai sociabil şi, în final, mai frumos. Există un proverb german care spune „acolo unde oamenii cântă, acolo să îţi faci casă. Oamenii răi nu ştiu cântece.“ Un copil care iubeşte muzica are toate şansele să fie un adult care să iubească viaţa. Şi invers.

Marius Constantinescu,
„România frumoasă“, TVR 2

Evenimentul a atras deja atenția mai multor persoane publice și bloggeri care și-au manifestat susținerea. Dintre acestea, îi amintim pe: Marius Constantinescu (realizator și prezentator pentru o serie de emisiuni culturale, în prezent moderator „România frumoasă“, TVR 2), Anca Cristina Ilie (blogger, „B24Kids – Gazeta culturală pentru copii“),  Anca Nicolaescu (blogger, „Mămica Urbană“), Ruxandra Mateescu (redactor „Totul despre mame“).

Info :

Evenimentul este organizat de Asociația De dragul artei, în parteneriat cu Institutul Jaques-Dalcroze din Geneva, Elveția, cu sprijinul ARCUB și va avea loc la sala Studio Alfred Alessandrescu din cadrul Societății Române de Radiodifuziune, str. General Berthelot nr. 60.

Pentru mai multe detalii despre programul evenimentului, tarife și modalitatea de plată, sunteți invitați să accesați:

http://www.dedragulartei.ro/program/dalcroze/

Pagina de Facebook/Dedragulartei.

Înscrierile se fac la adresa de e-mail [email protected] și sunt deschise până vineri, 31 mai a.c.

Foto credit: ArCuB (Facebook)

07
/10
/22

Soprana Diana Alexe este un artist cu un foarte frumos și promițător început de carieră. Invitată pentru prima oară în Stagiunea de marți seara, secondată de pianista Raluca Ouatu, artista va evolua pe scena Sălii mici a Ateneului Român, marți, 11 octombrie 2022, la ora 19.00, într-un program de lieduri și arii din operă.

26
/09
/22

A XVII-a ediție a Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo, intitulată Orient Express, va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2022. Festivalul a început în București, în data de 16 septembrie, și va continua în Cluj cu opt concerte inedite.

21
/09
/22

Cel mai renumit festival de jazz din România a ajuns la a 50-a ediție. Sibiu Jazz Festival reprezintă o întâlnire cu istoria, cu capitole scrise pe note înșirate peste jumătate de secol. În perioada 25-30 octombrie (începând de marți până duminică) jazzul va suna în inima Sibiului, în spațiile deja consacrate și cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ‘Radu Stanca’, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ și Centrul Istoric (parada de jazz).

20
/09
/22

Yasmin Levy, legenda muzicii iudeo-spaniole, revine în decembrie în România după 10 ani de la primul concert. Prima sa apariție artistică în România a avut loc în 2011 în cadrul Festivalului Internațional George Enescu de la București. Artista din Israel va susține un concert pe 11 decembrie la Sala Palatului din Capitală alături de chitaristul său și Orchestra Metropolitană București formată din peste 80 de artiști, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

20
/09
/22

Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine în România într-un spectacol extraordinar pe 10 decembrie la Sala Palatului din București. Celebra cântăreață portugheză a mai încântat și în 2015 spectatorii români, promițând atunci că va reveni.