Ateliere de seara pentru copii, la Operă
https://www.ziarulmetropolis.ro/ateliere-de-seara-pentru-copii-la-opera/

Opera Naţională Bucureşti continuă seria activităţilor pentru copii cu Atelierele de seară, intitulate „Lacul lebedelor” şi ,,Hänsel si Gretel”.

Un articol de Andrada Văsii|15 octombrie 2013

În noua stagiune a Operei Naţionale Bucureşti, copiii pot deveni pentru câteva ore balerini, regizori, actori, pictori, iar aplauzele vor veni din partea artiştilor. Astfel, Opera Naţională Bucureşti continuă seria activităţilor pentru copii cu două ateliere de seara: „Lacul lebedelor” şi ,,Hänsel si Gretel”.

Atelierele se înscriu într-o serie mai largă de inițiative cultural-educative pentru copii ale Operei Naționale București, venind în sprijinul spectatorilor familiști care doresc să vină la Operă însoțiți de cei mici.

Astfel, în timp ce părinții urmăresc un spectacol, copiii iau parte la activități educative adecvate vârstei lor și coordonate de către actori, balerini, muzicieni, artiști plastici sau artiști păpușari.

Programul Ateliere de seara se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 7 ani și se va desfășura la sediul Operei Naţionale Bucureşti, într-un spațiu special amenajat pentru cei mici.

Copiii iau contact cu arta la cele două ateliere de seara

Luna aceasta, programul Ateliere de seara este programat să se desfăşoare în zilele de 19, 20, 26 şi 27 octombrie, în intervalul orar 19.00-22.15, în paralel cu spectacole din repertoriul teatrului liric bucureştean.

Citiţi şi: La Sylphide şi Rigoletto – noile premiere de la Opera Națională

Programul atelierelor pentru copii va include momente de balet (coordonator – Ileana Sora), improvizaţie teatrală (coordonatori – Mioara Ifrim, Valentino Tiron), arte plastice (coordonatori Camelia Păsăroiu, Radu Ioan Mihail), dar și jocuri interactive (Clarisa Cristea).

Ateliere de seara

Copiii sunt invitaţi să se relaxeze la programul Ateliere de seara

Primul de pe lista atelierelor pentru copii este „Lacul Lebedelor”. Acesta va avea loc la Opera Naţională Bucureşti, sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 19.00 (în paralel cu spectacolul de operă Otello de Giuseppe Verdi). Duminică, 20 octombrie, ora 19.00 (în paralel cu spectacolul de balet Lacul lebedelor de Piotr Ilici Ceaikovski). Acesta va include un modul actorie, jocuri interactive cu Mioara Ifrim, modul arte plastice, desen cu radu Mihail, modul primii paşi de balet cu Ileana Sora.

Al doilea eveniment din cadrul programului Ateliere de seara pentru copii, „Hänsel şi Gretel”, va avea loc sâmbătă, 26 octombrie, ora 19.00 (în paralel cu spectacolul de operă La Bohème / Boema de Giacomo Puccini), dar și duminică, 27 octombrie, ora 19.00 (în paralel cu spectacolul de balet Giselle de Adolphe Charles Adam).

Atelierul va include un modul actorie, pantomimă cu Valentino Tiron, un modul de arte plastice, desen cu Camelia Păsăroiu și un modul dans, jocuri interactive cu Clarisa Cristea.

Info:

Pentru programul Ateliere de seara sunt disponibile 15 bilete, la prețul de 11 lei, care pot fi achiziționate de la Casa de bilete a Operei Naționale București sau online.

Biletul pentru atelier este valabil doar împreună cu biletul la spectacol al părintelui sau al însoţitorului.

Foto credit: Opera Națională București , programul Ateliere de seara

02
/11
/15

Doi violoniști români, două viori Stradivarius, o singură scenă: Alexandru Tomescu și Răzvan Stoica susțin o reprezentație inedită în fața publicul român, joi, 3 decembrie, de la ora 20.00, în cadrul evenimentului Duo Stradivarius, găzduit și organizat de Palatul Bragadiru în parteneriat cu TVR.

28
/10
/15

Orchestrele și Corurile Radio își reafirmă “promisiunea” adresată publicului la începutul acestei stagiuni, aceea de a invita la Sala Radio tineri muzicieni români care și-au desăvârșit pregătirea artistică în afara țării și sunt deja aplaudaţi pe scene din străinătate. De această dată, în concertul derulat miercuri, 4 noiembrie  (19.00), Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta dirijorului său, CRISTIAN BRÂNCUȘI, vă oferă şansa de a asculta la Bucureşti pe unul dintre apreciaţii pianişti români ai noii generaţii, într-un concert 100% MOZART.

28
/10
/15

Intitulat „Magia muzicii de film“, concertul extraordinar cu Ruxandra Maria Urdăreanu (soprană) şi Dan Stoenescu (pian) va avea loc joi, 29 octombrie 2015, de la ora 19:00, în Aula Bibliotecii Centrale (intrarea prin Calea Victoriei nr.88).

27
/10
/15

Fundaţia Calea Victoriei vă invită la un nou eveniment din seria conferinţelor interactive „Vorbe despre Muzică şi Muzicieni”, pe 31 octombrie, de la ora 18.00, la Grand Hotel Continental. Dirijorul Tiberiu Soare va povesti despre compozitorul Gustav Mahler.

27
/10
/15

În continuarea tradiţiei instaurate în stagiunile precedente, ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO vă invită în jurul datei de 1 noiembrie la un concert special, dedicat ZILEI RADIO ROMÂNIA. La 1 noiembrie 1928, cu 87 de ani în urmă, a avut loc difuzarea primei emisiuni a serviciul public de radio al Societăţii de Difuziune Radiotelefonică, instituţie ce poartă astăzi numele de Societatea Română de Radiodifuziune - SRR (cunoscută sub numele de brand Radio România).

26
/10
/15

În seara asta, la Sibiu, debutează cea de a II-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică Clasică Clara Haskil. Ca urmare a colaborării strânse cu Fundația Clara Haskil din Elveția, cel care va deschide ediția din acest an a Festivalului de la Sibiu este muzicianul brazilian de origine română Cristian Budu, cel mai recent câștigător al prestigiosului Concurs Internațional Clara Haskil de le Vevey, Elveția.

26
/10
/15

Am să încerc să vă prezint una dintre aniversări care mi s-a părut cea mai originală, cea mai ieșită cu totul din comun. (...) Am stat pe plajă, în apă, toată ziua. Am vrut la un moment dat să beau o gură din sticla de șampanie, pe care o înghesuisem în nisip în apropierea apei și o băteau valurile ca să o mai răcească. Era atât de caldă și avea un gust atât de rău, încât am preferat să o torn pe mine și să-mi urez singură 'La mulți ani! - Corina Chiriac. Îndrăgita cântăreață şi actriţă împlineşte astăzi 66 de ani.

26
/10
/15

Într-o zi de 26 octombrie (1673) se năştea Dimitrie Cantemir, domnu al Moldovei în două rânduri și important cărturar al umanismul românesc. Printre ocupațiile sale diverse s-au numărat cele de enciclopedist, etnograf, geograf, filozof, istoric, lingvist, muzicolog și compozitor. A fost membru al Academiei de Științe din Berlin.

24
/10
/15

Cel mai proaspăt şi dinamic festival de jazz are loc în Sibiu, între 13 și 15 noiembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Si anul acesta au fost invitați artişti cu abordări muzicale spectaculoase, cu povești şi perspective inedite.

24
/10
/15

Doctorandă în anul I la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti sub îndrumarea prof. univ. dr. Șerban-Dimitrie Soreanu, pianista Mădălina Claudia Dănilă este pentru a doua oară oaspete al Stagiunii de marţi seara, de la Ateneu, pe 27 octombrie.

23
/10
/15

Joi, 29 octombrie, ora 19.30, Jazz:ish te va introduce într-o atmosferă electrică alături de Nils Petter Molvær, unul dintre pionierii “future jazz-ului”, un subgen format prin fuziunea muzicii electronice cu jazz-ul.