Ateliere Deschise de Ceramică, Sticlă, Metal
https://www.ziarulmetropolis.ro/ateliere-deschise-de-ceramica-sticla-metal/

În perioada 6, 7, 8 mai, în Bucureşti, şaptesprezece artişti vizuali cu specializarea ceramică, sticlă şi metal îşi vor deschide atelierele publicului sau grupurilor organizate în cadrul evenimentului Zilele Artelor Focului. 

Un articol de Liliana Matei|3 mai 2016

Publicul bucureștean va avea oportunitatea de a cunoaște artiști și spații magice de inspirație, locurile unde se nasc idei ce se transpun în lucrări de artă, prin măiestria stăpânirii focul.

În cadrul acestei prime ediții, vor participa artiștii: Adela Bonaț (ceramică), Alina Băncilă (sticlă-metal), Aniela Ovadiuc (ceramică), Călin Mușat (metal), Ciprian Ariciu (ceramică), Crina Cranta (ceramică), Daniela Făiniș (ceramică), David Leonid Olteanu (ceramică-sticlă), Ileana Dana Marinescu (metal), Iulian Vîrtopeanu (ceramică), Lucian Butucariu (sticlă), Lucian Țăran (ceramică), Maria Roxana Cioată (ceramică), Misha Diaconu (metal), Nicolae Moldovan, (ceramică), Victor Olivier Săraru (sticlă-metal), Vlad Basarab (ceramică).

Timp de trei zile, Vineri, 06 Mai, 16:00 – 21:00, Sâmbătă, 07 Mai, 10:00 – 20:00, Duminică, 09 Mai, 10:00 – 17:00 artiștii implicați în eveniment vor fi pregătiți să-și prezinte atelierele și lucrările realizate, să susțină demonstrații, să prezinte lucrări în diferite faze de creație și tehnici de lucru, să prezinte cursurile pe care le desfășoară, să amenajeze mini-expozitii, să ofere reduceri sau oferte speciale de prețuri pe perioada evenimentului.

Atelierul de Creație Art Time, locația dedicată artei ceramicii în București, a pregătit pentru perioada 02-13 mai un program special, pentru a celebra Artele Focului prin: Joacă-n lut, Demonstrații de turnare material ceramic în forme, proiecții foto/video despre ceramica și multe alte surprize!

INFO

Mai multe informații despre eveniment sau grupuri organizate în pagina de web www.zileleartelorfocului.ro, la adresa de email: [email protected] sau la telefon: 0723 825 800.

Pentru grupurile organizate din companii sau instituții, perioada de disponibilitate a atelierelor va fi între 02 și 13 mai.

Acest eveniment este gratuit.

30
/03
/17

Prințul Charles a sosit, în această dimineața, la Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti", fiind întâmpinat de directoarea instituției, Paula Popoiu, și de Irina Cajal, subsecretar de stat în Ministerul Culturii. Alteța Sa Regală a fost primită cu pâine și sare.

26
/03
/17

Muzeul Național de Artă al României, în parteneriat cu Institutul Francez, vă invită marți, 28 martie 2017, orele 18.30, la conferința „Victor Brauner, pictopoet și iluminator”, susținută de Mihaela Petrov, critic și istoric de artă. Conferința face parte din seria de evenimente ce marchează luna martie ca lună a Francofoniei.

20
/03
/17

Fotograful Mircea Albuțiu vă prezintă 10 imagini din seria de 40, numită New Energy. Seria a fost expusă la Arcade 24 în Bistrița Năsăud în septembrie 2015; în 28 aprilie 2017 va fi vernisată la Teatro Jose Lucio da Silva din Leiria, Portugalia iar în august 2017 la sediul ICR din Lisabona.

01
/03
/17

Povestea mărţişorului a supravieţuit în diferite forme până în prezent, de la firul simplu răsucit în alb şi roşu până la cel virtual. Mărţişor, Mărţişug sau Marţ era consemnat de etnologii începutului de secol XX ca obicei de 1 martie, prezent nu numai la români, dar şi la bulgarii şi albanezii din Balcani. Ţăranii păstrau obiceiul în fiecare început de primăvară, ca semn protector împotriva bolilor şi a nenorocului.

27
/02
/17

O schiţă realizată de Rembrandt, care reprezintă un câine, a fost autentificată după ce timp de 250 de ani a fost atribuită unui pictor german specializat în tablouri cu animale. Descoperirea a fost descrisă drept ”o senzaţie” de reprezentanţii Muzeului Herzog Anton Ulrich, din Braunschweig, unde schiţa a fost expusă timp de mai multe decenii şi era prezentată ca o lucrare a artistului Johann Melchior Roos.

21
/02
/17

Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti" organizează în perioada 27 februarie - 8 martie Târgul "De Mărțișor", eveniment prin care își propune promovarea "vechiului obicei al dăruirii, la început de primăvară, a micilor obiecte artizanale cu rol protector".