Ateliere în cadrul Mogosoaia ClasicFest – Culturile lumii
https://www.ziarulmetropolis.ro/ateliere-in-cadrul-mogosoaia-clasicfest-culturile-lumii/

În cadrul ediţiei a 12 a Mogoşoaia ClasicFest – Culturile lumii, eveniment care va fi găzduit de Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia, în perioada 27-28 mai 2023, va exista şi o zona dedicată tinerilor cu abilităţi artistice. În pridvorul acoperit al Cuhniei se vor desfăşura ateliere doesebit de interesante realizate de reprezentanţii ţărilor invitate.

Un articol de Petre Ivan|23 mai 2023

Sâmbătă 27 mai de la ora 13,30, vă puteți bucura de tradițiile indiene, prin participarea la două ateliere: cel de desene tradiționale, coordonat de Shilpa Baia și Nicha Ravenderen, precum și cel în care Ananda Maria Aggarwal va realiza decorări cu hena.

Duminică 28 mai vor fi foarte multe atracții în zona creativă. Astfel de la ora 11, 30 China va oferi patru ateliere: acuarelă tradițională cu Maria Petculescu, împletituri noduri chinezești, coordonat de Jiang Li, caligrafie chineză, realizat de Wei Shuhui și pictură pe măști de operă tradițională, la care vă veți lăsa inspirați de Liu Lei.

De la ora 12,45, Armenia va organiza un atelier de dansuri tradiționale, coordonatoare fiind Bela Martikian și un atelier de handmand tradițional armean realizat de Iulia Postolachi și de soția Ambasadorului Armeniei, Doamna Liana Minasian Zakharyan.

Japonia vă învită la ora 14, la un atelier de origami, susținut de Diana Chiriță.

La ediția din acest an a festivalului veți putea descoperi prin muzică, artă plastică, dans, imagini și tradiții, țări ca: Siria, India, Franța, Mexic, Ecuador, Portugalia, China, Armenia, Japonia și România.

Timp de două zile, în spațiile de poveste, încărcate de istorie și frumos ale Palatului Brâncovenesc de la Mogoșoaia vă veți putea bucura de: concerte, expoziții de artă plastică, fotografie, obiecte tradiționale, proiecții de filme, spectacole de dans, ateliere pentru copii.

Locurile la atelierele pentru copii și adolescenți sunt limitate. La fiecare dintre acestea vor fi acceptați maxim 10 participanți. Doritorii trebuie și exprime dorința scriind pe adresa [email protected]. La manifestarile din spațiile interioare ale palatului intrarea este libera in limita locurilor disponibile.

Programul complet al festivalului se găsește aici.

26
/11
/24

Pe 1 Decembrie, la ora 16.00, la Muzeul Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București se va deschide o nouă expoziție dedicată lui Édouard de Max (1869-1924), actor român de renume internațional și societar al prestigioasei Comedii Franceze.

22
/11
/24

După un maraton de 7 zile de evenimente speciale în București, Cluj, Iași, Tulcea, Piatra Neamț, Brăila și Constanța, pelicula Moromeții 3 se lansează azi oficial în cinematografele din întreaga țară. Începând de azi filmul va putea fi văzut în 88 de săli de cinema din 47 de orașe din România. Programul complet poate fi consultat pe site-ul oficial al distribuitorului și va fi updatat săptămânal. 

22
/11
/24

Pentru prima dată în România, Marele Gatsby ajunge pe scena din București într-un spectacol de teatru imersiv, regizat de Andrei Huțuleac, unul dintre cei mai apreciați regizori din noua generație. Spectacolul recreează fastul și atmosfera electrizantă a anilor ’20, aducând în fața publicului o experiență teatrală unică, unde granițele dintre spectator și actor dispar, iar invitații devin parte din poveste.

20
/11
/24

„Dintre toate tipurile de scriitură pe care le-am făcut vreodată, cel mai mult îmi place să scriu teatru; și asta din mai multe motive: e intim, e personal și dacă lucrezi acasă nici măcar nu trebuie să porți pantaloni. Ești doar tu, cu coala de hârtie și cu mintea ta...

18
/11
/24

DESCOPERIRE Printre puținele volumele publicate în România despre propriii ei creatori de anvergură, noua carte a Ancăi Hațiegan se remarcă printr-o serie de calități pe care cititorul le va descoperi încă de la primele pagini. Ea îl invită în lumea unui om de teatru unic, despre care rămân multe de spus.

16
/11
/24

Pe 15 noiembrie, de la ora 19:00, scena mică a Teatrului polonez din Bydgoszcz a găzduit o reprezentație a spectacolului „Cine l-a ucis pe tata?” după Édouard Louis, regizat de Andrei Măjeri și produs de Teatrul Metropolis din București.

14
/11
/24

Bogdan Drăcea, Anisia Gafton, Mihai Rait Dragomir, Lucian Ghimiși, Alex Bogdan, Doina Teodoru, Paul Ipate și Cătălin Neamțu, unii dintre cei mai iubiți comedianți din țară, cunoscuți din diferite show-uri TV, promit spectactorilor prezenți săptămâna viitoare la Sala Palatului o seară memorabilă, în care este absolut imposibil ca cineva să nu râdă.

13
/11
/24

ETERN, o poveste de dragoste pusă la încercare de o amenințare care ar putea însemna sfârșitul lumii, navighează interacțiunea dintre schimbările climatice, alegerile umane și consecințele lor, creând o narațiune bogată în simbolism care cucerește publicul.