Atelierele educaționale „Poveștile Păunului de Aur – Teatrul Umbrelor”, la Teatrul Evreiesc de Stat
https://www.ziarulmetropolis.ro/atelierele-educationale-povestile-paunului-de-aur-teatrul-umbrelor-la-teatrul-evreiesc-de-stat/

Teatrul Evreiesc de Stat vă invită duminică, 10 noiembrie 2019, începând cu ora 10.00, la Atelierele educaţionale „Poveştile Păunului de Aur – Teatrul Umbrelor”, lansate de Muzeul de Istorie şi Cultură a Evreilor din România „Dr. Nicolae Cajal” şi iniţiate ca activitate educaţională despre istoria şi cultura evreilor.

Un articol de Liliana Matei|6 noiembrie 2019

Proiectul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani, și își propune să ofere celor mici o incursiune în lumea magică a poveștilor, a poeziei și a cântecelor evreiești.

În cadrul atelierului, copiii participanți vor descoperi fascinanta lume a teatrului, vor confecționa figurine, vor afla povești noi și vor putea crea chiar și un spectacol cu personaje proprii, sub îndrumarea lui Bruno Mastan, artist marionetist și povestitor.

Accesul la acest eveniment va fi gratuit, în limita locurilor disponibile. Rezervări se pot face la numărul de telefon 0721.332.436.

Durată eveniment: 90 minute.

Organizatori: Teatrul Evreiesc de Stat, Muzeul de Istorie și Cultură a Evreilor din România „Dr. Nicolae Cajal”, Federația Comunităților Evreiești din România.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.

22
/02
/24

Niki (12 ani) și Vika (11 ani) se întâlnesc pentru prima dată în metroul din Harkiv, unde familiile lor s-au refugiat de război. O poveste de dragoste neașteptată și emoționantă, care ne amintește că empatia, generozitatea și speranța în ceilalți sunt singurele lucruri care ne pot salva umanitatea pe timp de război.

22
/02
/24

Pe 27 februarie se împlinesc 2 ani de la dispariţia regizorului Nicolae Corjos, autorul celebrelor filme Liceenii şi Declaraţie de dragoste. Mai multe televiziuni vor puncta momentul, cu totul excepţională fiind iniţiativa postul de televiziune prin cablu Cinemaraton care pe 27 februarie va difuza întreaga zi titluri din filmografia lui Nicolae Corjos, atât filme artistice, cât şi documentare şi interviuri cu acesta.

21
/02
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.

20
/02
/24

De vineri, 23 februarie, în 15 orașe din România va putea fi urmărit unul dintre cele mai premiate și apreciate filme din ultimul an: Sauna Secretelor / Smoke Sauna Sisterhood (regia Anna Hints), proaspăt distins cu trofeul pentru Cel mai bun documentar al anului la Premiile Academiei Europene din Film 2023, inclus de prestigioasa publicație The New York Times în Top 10 al celor mai valoroase filme din 2023.

20
/02
/24

După cum ne-am obișnuit în ultimii 3 ani, luna februarie marchează primul anunț de artiști al Jazz in the Park! Primele nume confirmate la ediția a XII-a sunt: Cymande (UK), Avishai Cohen Trio (IL), Manu Katche (FR), Tigran Hamasyan Trio (AM), Jazzanova Live (DE), Kinga Glyk (POL), KRiSPER (RO), Amphitrio (RO), Oreglo (UK) și Wasted Generation (IT)!

20
/02
/24

Horia, filmul de debut în lungmetraj al regizoarei Ana-Maria Comănescu, va fi lansat pe marile ecrane din țară în 10 aprilie și este distribuit de August Film. Vladimir Țeca, Angelina Pavel sunt în rolurile principale. Din distribuție mai fac parte Liviu Cheloiu, Daniela Nane,  Mihaela Velicu, Dragoș Olaru și Robert Onofrei.