Atelierul cu jucării – un spectacol pentru copii
https://www.ziarulmetropolis.ro/atelierul-cu-jucarii-un-spectacol-pentru-copii/

Pe 2 şi 11 iunie, la Teatrul Elisabeta, va avea loc ,,Atelierul cu jucării” – un spectacol cu şi pentru copii, produs de prima trupă de teatru muzical pentru copii de la noi.

Un articol de Elena Simion|1 Iunie 2016

Atelierul cu jucării este un spectacol pentru prichindei, jucat și cântat de copii, în care se construiește  un univers plin de imagini animate, inocență, zâmbete și culoare. De aceea, premiera a fost aleasă pentru ziua de 1 iunie, la Centrul UNESCO. Vor urma spectacolele de la Teatrul Elisabeta, pe 2 iunie 2016, ora 17:00 și 11 iunie 2016, ora 11:00.

Textul îi aparține lui Dan Doboș, cel mai des premiat scriitor de SF din Romania, care a scris această comedie pentru copii în trei zile, la cererea directorului Teatrului pentru copii și tineret din Iași. S-a alăturat proiectului și alt mare artist, Adrian Daminescu, care a compus opt cântece splendide pentru aceasta premieră a primul spectacol muzical din România jucat și cântat de copii. Regia îi aparține actriței Daniela Nane, care se ocupă de multă vreme de cursuri destinate trupelor de copii.

Daniela Nane -6Piesa prezintă activitatea pretrecută vara în Atelierul lui Moș Crăciun, unde nimeni nu doarme. Elfii și zânele construiesc de zor jucării pentru copiii cuminți. Jucăriile vor, însă,  să intre în grevă, crezând că nu mai sunt iubite de copii. Supărați, elfii își lasă lucrul și se se așează la plajă. Apare o răsturnare de situație ce le va face pe ajutoarele Moșului să înțeleagă, în final, că toți copiii sunt buni și că vor găsi sub brad, la iarnă, jucăriile visate.

Distribuția este formată din 30 de copii cu vârste între 4 si 16 ani, cursanți ai Studioului Daniela Nane și ai Școlii de muzica Arpeggio. Acești copii joaca personaje care li se potrivesc și care îi pun în valoare. Fiecare mini-actor evoluează pe masura posibilităților vârstei, cu multă inocență și umor, dar ridicându-se un standard de performanță. Îi puteți asculta și vedea  atât în calitate de soliști, cât și în cor. Adulți care au conceput acest spectacol, cât și micii artiști construiesc un univers coregrafic și muzical plin de imagini animate și de culoare. Puteți descoperi acest spectacol alături de copiii dumneavoastră, la Teatrul Elisabeta, pe 2 iunie 2016, ora 17:00 și 11 iunie 2016, ora 11:00.

Text: Dan Doboș

Regia: Daniela Nane

Muzica: Adrian Daminescu

Decor si costume: sipetdesidef.ro

Informații: www.teatrulelisabeta.ro/atelierul-cu-jucarii-joi-2-iunie-ora-1700/

Preț bilet: 35/45 lei

19
/11
/19

CRONICĂ DE FILM Primele două episoade din sezonul al treilea al miniseriei „Umbre”, produs de HBO și scris și regizat de Bogdan Mirică, arată mai bine decât primele două sezoane. Asta nu înseamnă că lipsesc de tot replicile teribiliste sau că narațiunea nu e tot simplistă. Doar că personajele sunt mai închegate.

19
/11
/19

„Travling: Tradiții Creative” este o încercare de video-documentare a modalităților prin care patrimoniul cultural și natural contribuie la dezvoltarea comunităților, din punct de vedere economic, turistic, social, cultural și identitar.

17
/11
/19

În perioada 22 - 24 noiembrie va avea loc, la Romexpo, în pavilionul B1, cea de a 24-a ediție a GoodWine – Bucharest Wine Fair, cel mai longeviv târg de vinuri din România. Și la această ediție vizitatorii vor putea degusta gratuit sute de vinuri de la crame de top românești și din străinătate și vor putea descoperi noutățile propuse de organizatori.

Page 1 of 84112345...102030...Last »