Atelierul cu jucării – un spectacol pentru copii
https://www.ziarulmetropolis.ro/atelierul-cu-jucarii-un-spectacol-pentru-copii/

Pe 2 şi 11 iunie, la Teatrul Elisabeta, va avea loc ,,Atelierul cu jucării” – un spectacol cu şi pentru copii, produs de prima trupă de teatru muzical pentru copii de la noi.

Un articol de Elena Simion|1 Iunie 2016

Atelierul cu jucării este un spectacol pentru prichindei, jucat și cântat de copii, în care se construiește  un univers plin de imagini animate, inocență, zâmbete și culoare. De aceea, premiera a fost aleasă pentru ziua de 1 iunie, la Centrul UNESCO. Vor urma spectacolele de la Teatrul Elisabeta, pe 2 iunie 2016, ora 17:00 și 11 iunie 2016, ora 11:00.

Textul îi aparține lui Dan Doboș, cel mai des premiat scriitor de SF din Romania, care a scris această comedie pentru copii în trei zile, la cererea directorului Teatrului pentru copii și tineret din Iași. S-a alăturat proiectului și alt mare artist, Adrian Daminescu, care a compus opt cântece splendide pentru aceasta premieră a primul spectacol muzical din România jucat și cântat de copii. Regia îi aparține actriței Daniela Nane, care se ocupă de multă vreme de cursuri destinate trupelor de copii.

Daniela Nane -6Piesa prezintă activitatea pretrecută vara în Atelierul lui Moș Crăciun, unde nimeni nu doarme. Elfii și zânele construiesc de zor jucării pentru copiii cuminți. Jucăriile vor, însă,  să intre în grevă, crezând că nu mai sunt iubite de copii. Supărați, elfii își lasă lucrul și se se așează la plajă. Apare o răsturnare de situație ce le va face pe ajutoarele Moșului să înțeleagă, în final, că toți copiii sunt buni și că vor găsi sub brad, la iarnă, jucăriile visate.

Distribuția este formată din 30 de copii cu vârste între 4 si 16 ani, cursanți ai Studioului Daniela Nane și ai Școlii de muzica Arpeggio. Acești copii joaca personaje care li se potrivesc și care îi pun în valoare. Fiecare mini-actor evoluează pe masura posibilităților vârstei, cu multă inocență și umor, dar ridicându-se un standard de performanță. Îi puteți asculta și vedea  atât în calitate de soliști, cât și în cor. Adulți care au conceput acest spectacol, cât și micii artiști construiesc un univers coregrafic și muzical plin de imagini animate și de culoare. Puteți descoperi acest spectacol alături de copiii dumneavoastră, la Teatrul Elisabeta, pe 2 iunie 2016, ora 17:00 și 11 iunie 2016, ora 11:00.

Text: Dan Doboș

Regia: Daniela Nane

Muzica: Adrian Daminescu

Decor si costume: sipetdesidef.ro

Informații: www.teatrulelisabeta.ro/atelierul-cu-jucarii-joi-2-iunie-ora-1700/

Preț bilet: 35/45 lei

14
/02
/19

Actorul George Ivașcu, directorul Teatrului Metropolis din București, împlinește 51 de ani, pe 15 februarie. Șase artiști care au un impact uriaș asupra repertoriului teatrului: directorul de scenă Victor Ioan Frunză, scenografa Adriana Grand, regizoarea Chris Simion-Mercurian, actrița, regizoarea și dramaturgul Lia Bugnar, actorul și regizorul Emanuel Pârvu și dramaturgul și regizorul Mimi Brănescu, povestesc câteva întâmplări cu George Ivașcu.

13
/02
/19

Biletele puse în vânzare pentru concertul de jazz „Tenderly”, susținut de Luiza Zan Trio pe 14 februarie, la ora 20:00 la ARCUB s-au epuizat. „Joy of Life” - următorul concert din programul stagiunii de jazz ARTIST IN RESIDENCE, organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB, va fi susținut de trioul de senzație al artistului Petrică Andrei în data de 28 februarie, ora 20:00, la ARCUB, Sala Mare.

13
/02
/19

Duminică, 17 februarie (17.00), îndrăgostiții de toate vârstele sunt invitați la Sala Radio la tradiționalul concert de Dragobete, oferit în fiecare an în luna februarie de Orchestra de Muzică Populară Radio. Sub bagheta dirijorului Adrian Grigoraş concertul prezentat de Orchestra de Muzică Populară Radio sub titlul „DRAGOBETELE SĂRUTĂ FETELE” va fi susţinut de tineri artişti şi cupluri deja cunoscute ale scenei folclorice românești.

13
/02
/19

Opera Națională București desfășoară în perioada 11 februarie - 30 iunie 2019 un proiect cultural propriu în contextul preluării de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene. Spectacolele acestei săptămâni, 11 februarie – 17 februarie 2019 sunt dedicate Austriei, considerată în întreaga lume ca fiind „țara muzicii”. Mozart, Haydn, Schubert, Bruckner sau Mahler s-au născut în Austria.

12
/02
/19

Programul de burse SoNoRo Interferențe ajunge anul acesta la cea de-a XIII-a ediție și anunță noi preselecții pentru tinerii muzicieni români. Pe 16 februarie, la Academia ‘Gh. Dima’ din Cluj-Napoca, și pe 17 februarie, la Universitatea de Muzică din București, vor avea loc audițiile în urma cărora vor fi selectați cei 30 de tineri, cărora li se vor acorda anul acesta burse de studiu în Italia, la Montepulciano, în România, la Port Cultural Cetate, și în Germania, la Traunstein.

12
/02
/19

Actorul, regizorul și scenaristul Emanuel Pârvu împlinește astăzi 40 de ani. S-a născut pe 12 februarie 1979 la București, iar multe din vacanțele copilăriei le-a petrecut într-un sat de lângă Bacău, la bunicii materni.

12
/02
/19

Ceea ce n-am stiut eu și Bumba înainte să ajungem la Roma era că mancarea noastră preferată coincide cu chintesenta bucătăriei italiene. N-ați crede, judecând dupa alura mea skinny, că mă pun primul la masă și termin ultimul, că nu las nimic în farfurie și că cer de fiecare data porție suplimentara.

12
/02
/19

Franco Zeffirelli alături de Robert Powell pe platourile de filmare la Iisus din Nazareth (1976). Regizorul şi producătorul de film, teatru şi operă Franco Zeffirelli împlinește, astăzi, 96 de ani.

12
/02
/19

Filmat în haoticele cartiere din Liban, CAPERNAUM prezintă povestea inspirațională a unui băiețel care se luptă să supraviețuiască sorții copleșitoare. Filmul, care a luat Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film de la Cannes din mai 2018 (unde s-a bucurat de 15 minute de ovații în picioare), este acum considerat unul dintre concurenții principali în cursa pentru premiul Oscar pentru cel mai bun film într-o limbă străină. Capernaum intră din 8 martie (2019) în cinematografele din România.

Page 1 of 77612345...102030...Last »