Atelierul cu jucării – un spectacol pentru copii
https://www.ziarulmetropolis.ro/atelierul-cu-jucarii-un-spectacol-pentru-copii/

Pe 2 şi 11 iunie, la Teatrul Elisabeta, va avea loc ,,Atelierul cu jucării” – un spectacol cu şi pentru copii, produs de prima trupă de teatru muzical pentru copii de la noi.

Un articol de Elena Simion|1 iunie 2016

Atelierul cu jucării este un spectacol pentru prichindei, jucat și cântat de copii, în care se construiește  un univers plin de imagini animate, inocență, zâmbete și culoare. De aceea, premiera a fost aleasă pentru ziua de 1 iunie, la Centrul UNESCO. Vor urma spectacolele de la Teatrul Elisabeta, pe 2 iunie 2016, ora 17:00 și 11 iunie 2016, ora 11:00.

Textul îi aparține lui Dan Doboș, cel mai des premiat scriitor de SF din Romania, care a scris această comedie pentru copii în trei zile, la cererea directorului Teatrului pentru copii și tineret din Iași. S-a alăturat proiectului și alt mare artist, Adrian Daminescu, care a compus opt cântece splendide pentru aceasta premieră a primul spectacol muzical din România jucat și cântat de copii. Regia îi aparține actriței Daniela Nane, care se ocupă de multă vreme de cursuri destinate trupelor de copii.

Daniela Nane -6Piesa prezintă activitatea pretrecută vara în Atelierul lui Moș Crăciun, unde nimeni nu doarme. Elfii și zânele construiesc de zor jucării pentru copiii cuminți. Jucăriile vor, însă,  să intre în grevă, crezând că nu mai sunt iubite de copii. Supărați, elfii își lasă lucrul și se se așează la plajă. Apare o răsturnare de situație ce le va face pe ajutoarele Moșului să înțeleagă, în final, că toți copiii sunt buni și că vor găsi sub brad, la iarnă, jucăriile visate.

Distribuția este formată din 30 de copii cu vârste între 4 si 16 ani, cursanți ai Studioului Daniela Nane și ai Școlii de muzica Arpeggio. Acești copii joaca personaje care li se potrivesc și care îi pun în valoare. Fiecare mini-actor evoluează pe masura posibilităților vârstei, cu multă inocență și umor, dar ridicându-se un standard de performanță. Îi puteți asculta și vedea  atât în calitate de soliști, cât și în cor. Adulți care au conceput acest spectacol, cât și micii artiști construiesc un univers coregrafic și muzical plin de imagini animate și de culoare. Puteți descoperi acest spectacol alături de copiii dumneavoastră, la Teatrul Elisabeta, pe 2 iunie 2016, ora 17:00 și 11 iunie 2016, ora 11:00.

Text: Dan Doboș

Regia: Daniela Nane

Muzica: Adrian Daminescu

Decor si costume: sipetdesidef.ro

Informații: www.teatrulelisabeta.ro/atelierul-cu-jucarii-joi-2-iunie-ora-1700/

Preț bilet: 35/45 lei

18
/01
/22

„Cartea orașelor”, a doua antologie publicată în colecția „821.135.1 – Scriitori români contemporani”, atrage atenția asupra unui element important al oricărei proze, spațiul.

18
/01
/22

Autorul bestsellerului „Sub un cer sângeriu” revine în colecția Fiction Connection a Editurii Trei cu o poveste autentică, „Ultima vale verde”, al cărei fir străbate mai multe țări, printre care și România, și în care măiestria condeiului se ia la întrecere cu flerul jurnalistului.

17
/01
/22

Ziarul Metropolis vă recomandă „Pauza de bine“, un podcast despre life design, despre cum să îți creezi o viață care îți vine ca turnată. "Îmi place să spun că Pauza de Bine e locul în care te invit să te întâlnești cu tine, dacă ești pregătit să trăiești o viață mai conștientă, aliniată cu valorile tale" - Cristina Oțel.

16
/01
/22

În prima lună a noului an, la Reactor se discută din perspectivă feminină într-o serie de evenimente având ca numitor comun creatoarele de teatru din România.

16
/01
/22

Era noaptea de 16 mai 1980, la Mogoşoaia. Marin Preda avea 57 de ani şi tocmai publicase cartea vieţii lui, „Cel mai iubit dintre pământeni”.

13
/01
/22

Dacă pentru mulți dintre noi sfârșitul anului trecut a stat, din punct de vedere cinematografic, sub semnul lungmetrajului lui Sorrentino, „È stata la mano di Dio”, începutul lui 2022 ne-a pus în fața unui alt film italian – „Trei etaje” / „Tre piani”, semnat de Nanni Moretti.

13
/01
/22

Inclus în topul New York Times al celor mai bune 10 cărți ale anului trecut, Intimități, cel de-al patrulea roman al scriitoarei americane Katie Kitamura, a atras atenția celor mai importante publicații din Statele Unite și a primit aprecieri din partea unor cititori „de calibru greu”.

13
/01
/22

Începând cu 13 ianuarie, orașele Iași, Bacău și Galați vor continua să găzduiască seria de concerte „Pepiniera”, susținută prin programul Comisiei Europene - Music Moves Europe. Prin intermediul proiectului, organizatorii își propun să susțină artiștii cu potențial și să-i ajute să-și extindă baza de fani la nivel național. Accesul este liber la toate concertele, în limita locurilor disponibile.

13
/01
/22

De ce este important Bitcoin pentru societatea contemporană și care sunt principiile pe care s-au bazat creatorul rămas în continuare anonim și comunitatea care contribuie la menținerea siguranței rețelei și a valorii acestei monede? Sunt câteva dintre lucrurile despre care vor discuta o parte dintre autorii bestsellerului internațional Bitcoin. Libertatea, finanțe, viitor la întâlnirea online&live de joi, 13 ianuarie, de la ora 19.30. 

13
/01
/22

Unul dintre cei mai apreciați dirijori români – CRISTIAN MANDEAL – și un concert în care „vedeta” serii va fi HARPA, instrumentul ce naște o sonoritate atât de specială și de plăcută, sunt „ingredientele” evenimentului prezentat miercuri, 19 ianuarie 2022 (de la 19.00) de ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO, la Sala Radio.