Ateneul Român: Stagiunea de marți seara CU PUBLIC! Recital cameral
https://www.ziarulmetropolis.ro/ateneul-roman-stagiunea-de-marti-seara-cu-public-recital-cameral/

S-au pus în vânzare, online şi la casa de bilete din incinta Ateneului Român, biletele pentru următorul concert din Stagiunea de marţi seara. În 25 mai, la ora 19, publicul meloman este invitat în Sala mică a Ateneului Român ( la capacitatea de 50%) pentru un recital cameral susţinut de Valentin Dimitrie Simion, un tânăr dar foarte merituos violoncelist român.

Un articol de Liliana Matei|20 mai 2021

Valentin Dimitrie Simion este student al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, clasa prof. univ. dr.  Marin Cazacu. Până astăzi, tânărul muzician a câştigat peste 50 de premii I  la competiţii naţionale și internaționale de violoncel şi muzică de cameră; amintim Concursul Internaţional de la Plovdiv (Bulgaria-2017), Concursul Internaţional “The Muse”de la Atena (Grecia-2018),  The North Internaţional Competition (Stockholm-2019) și Concursul Internaţional “Jan Vychytil” (Praga-2020)

Valentin Dimitrie Simion a  concertat ca solist al Filarmonicilor din Râmnicul Vâlcea, Sibiu și Bacău, a participat la mai multe cursuri de măiestrie susținute de profesori români şi străini. Nu se află pentru prima oară într-un recital din Stagiunea de marți seara dar ne face întotdeauna plăcere să îl reascultăm și să îi putem urmări, astfel, frumoasa evoluția profesională.

Stagiunea de marţi seara

Marți, 25 mai, ora 19, Ateneul Român, Sala mică

Recital cameral

Valentin Dimitrie Simion – violoncel

Verona Maier- pian

În program:

Robert Schumann – 3 piese ‘’Fantasiestucke’’, op.73

Ludwig van Beethoven – 7 variațiuni pe tema Bei Männern, welche Liebe fühlen’, din opera ‘’Flautul Fermecat’’ de Wolfgang Amadeus Mozart

George Enescu – Nocturnă și Saltarello

Franz Danzi – Variațiuni pe o temă din opera ‘’Don Giovanni’’ de W.A. Mozart

Laura Ana Mânzat – Obstinando

Béla Bartók- 6 dansuri românești

Bohuslav Martinů – Variațiuni pe o temă slovacă

 Biletele se pot procura:

– De la Casa de Bilete a Ateneului Român
Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar.
Telefon: 021.315.68.75
– Online, accesând site-ul www.fge.org.ro – secțiunea „Calendar“. Vă rugăm să luați în considerare că, odată început procesul de rezervare online, locurile vor fi blocate timp de 30 minute. Numarul maxim de bilete ce pot fi achiziționate într-o sesiune online este de șase.

17
/06
/22

Vineri, 17 iunie, la ora 21:30, are loc în cadrul Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD concertul Alifantis & Zan, cu muzica din spectacolele de teatru. Concertul se desfășoară în curtea interioară de la UNArte.

16
/06
/22

Unicul și cel mai așteptat festival de muzică clasică în aer liber din Republica Moldova, ‘’DescOperă’’, revine în perioada 17-19 iunie, în Rezervația Cultural-Naturală ”Orheiului Vechi”, unde iubitorii de muzică de calitate se vor putea bucura de o atmosferă de nedescris și spectacole de zile mari cu participarea mai multor artiști de operă faimoși atât din țară, cât și de peste hotare, la cea de-a a V-a ediție a festivalului.

16
/06
/22

În anul 2022, întreaga lume muzicală a suferit o mare pierdere prin dispariția pianistului Radu Lupu, unul dintre cei mai mari muzicieni ai secolului al XX-lea. Marți, 21 iunie 2022, la ora 19.00, în sala Ateneului Român, Filarmonica „George Enescu” aduce un omagiu genialului artist printr-un concert care îi va avea ca protagoniști pe Dan Grigore, Cristian Mandeal, Marin Cazacu, Daniel Ciobanu și Robert Creimerman

14
/06
/22

Joi, 16 iunie și vineri, 17 iunie 2022, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de Christian Badea, prim-dirijor principal al instituției, prezintă publicului Preludiul actului 3 din opera Lohengrin de Richard Wagner, Concertul în la minor pentru pian şi orchestră, op. 54 de Robert Schumann, cu pianista americană de origine chineză Claire Huangci în ipostază solistică, și Simfonia nr. 8, în fa major, op. 93 de Ludwig van Beethoven.

12
/06
/22

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu are loc între 24 iunie și 3 iulie și este cea mai mare sărbătoare a artelor spectacolului! Pentru zece zile, orașul și împrejurimile sale vor fi gazda a peste 3500 de participanți din 75 de țări, iar publicul este așteptat la aproape 800 de evenimente în 80 de spații de joc.

10
/06
/22

Un spectacol de operă extraordinar în regia lui Tompa Gábor aduce pentru prima dată în faţa publicului bucureştean compania Operei Maghiare din Cluj-Napoca, invitată în cadrul Bucharest Opera Festival pe 26 iunie, ora 19:00, pe scena Operei bucureştene, într-o apariţie inedită, pentru prima dată în capitală după turneul istoric din anul… 1860, la spectacolele căruia în sală s-a aflat însuşi domnitorul Alexandru Ioan Cuza.