Atingerea lui Ronaldo şi găsirea ageamiului, MONDIALUL Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/atingerea-lui-ronaldo-si-gasirea-ageamiului-mondialul-metropolis/

Ce meci! Ce jucători! Ce execuţii! Lupta asta va intra în legendă şi vom avea ce să povestim nepoţilor. Toată lumea urlă, negăsindu-şi cuvintele. Ce meci! Ce jucători! Ce execuţii! Lupta asta va intra în legendă şi vom avea ce să povestim nepoţilor. Toată lumea urlă, negăsindu-şi cuvintele. Se exagerează din acelaşi amatorism de care sunt bolnavi şi adversarii lui Ronaldo.

Un articol de |16 iunie 2018

E adevărat că execuţiile au hotărât rezultatul unui meci nu atât de frumos cum se povesteşte. Privitorii n-au văzut şmecheria.

Spania a început ezitant, însă după cum a continuat, putea să câştige la pas. Dar a jucat miuţa în faţa lui Ronaldo, care este cu adevărat cel mai eficient atacant din lume.

A observat cineva că în absolut toate partidele pe care le joacă, el este ajutat de un instinct infailibil? Mai exact, portughezul găseşte la fix momentul şi ageamiul.

Dacă un adversar are chef să-l mângâie, să-l atingă sau să-i pună o jumătate de piedică, Ronaldo simte şi se duce la omul lui. Dacă netotul e fundaş, Cristiano transformă o atingere în penalty sau în lovitură liberă, aducătoare de gol. Dacă portarul advers e cuprins subit de nebunie, C7 trage orbeşte pe mijlocul porţii şi omul din poartă împinge cu mâna lui mingea în plasă. Altminteri, balonul s-ar fi izbit de picioarele goalkeeper-ului şi s-ar fi dus aiurea.

Câtă minte să ai ca să te repezi ca turbat la portughez, la 16 metri de poartă, când acesta a aruncat mingea la mişto şi s-a pregătit să se prăvălească peste picioarele tale? Uite că Pique s-a tâmpit brusc şi a făcut exact ce nu trebuia să facă! Un penalty discutabil, plus doi fundaşi idioţi, plus un portar adormit fac trei goluri.

Şi iată jucătorul meciului şi, probabil, al turneului! Succes, băiete! În echipele africane şi orientale vei găsi fundaşi încă şi mai deştepţi decât europenii dispuşi să te tăvălească numai în apropierea porţii.

Una peste alta, bravo Ronaldo! Spre deosebire de Suarez, un leneş care stă ascuns după fundaşii echipei adverse, C7 se demarcă şi îl găseşte, în fiecare moment al meciului, pe omul dispus să facă o gafă monumentală. Iar execuţia din final parcă ar fi aparţinut lui Messi. Ce laudă mai mare aş putea aduce unui jucător de fotbal?

Foto: Ronaldo, Spania – Portugalia 3-3, Mondialul Metropolis – fifa.com

17
/07
/18

“Unu-i meșter mondial / Kylian MBAPPE / A scos Franța la un dans / Pe Champs-Élysées...” (ultima strofă) / Ce-a fost mai greu, Mondialul rusesc, a trecut. Urmează o vară fierbinte cu seri lungi și șprițuri reci, în cinstea epigramistului Păstorel, cel care a inpsirat și această poezioară, de 14 strofe, în formă continuată.

13
/07
/18

N-au mai rămas multe ore până la meciul pentru medalia de bronz: Belgia – Anglia (astăzi, de la ora 17.00). Și dacă unor concetățeni din urbea sa Mondialul din Rusia li s-a părut unul lung și plictisitor, domnul Spirache funţionar la prefectură, personaj compus din familie, slujbă şi cumsecădenie, iubitor de Premier League și susținător pătimaș al echipei lui Harry Kane,  Trippier și Dele Alli, nu împărtășește pe deplin această impresie.

05
/07
/18

Când am început eu să bat mingea pe maidan, cel mai mare jucător al lumii era Pele. Până și televiziunea română a dat meciul lui de retragere, cel dintre NY Cosmos și Santos. Am învățat ce înseamnă să centrezi cu efect maxim, cu exteriorul, cu cele mai mici trei degețele ale piciorului, dintr-un filmuleț demonstrativ cu același Edson Arantes do Nascimento.

04
/07
/18

Șase meșteri mondiali / Au muncit pe brânci / RADAMEL a suspinat / Și-au rămas doar cinci... Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

03
/07
/18

Șase meșteri mondiali / Suceau babaroase / LUKAKU a dat mai mare / Și-au rămas tot șase... Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

02
/07
/18

Ca să nu-l mai fure somnu' și-n "optimile" din seara asta, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)