Atingerea lui Ronaldo şi găsirea ageamiului, MONDIALUL Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/atingerea-lui-ronaldo-si-gasirea-ageamiului-mondialul-metropolis/

Ce meci! Ce jucători! Ce execuţii! Lupta asta va intra în legendă şi vom avea ce să povestim nepoţilor. Toată lumea urlă, negăsindu-şi cuvintele. Ce meci! Ce jucători! Ce execuţii! Lupta asta va intra în legendă şi vom avea ce să povestim nepoţilor. Toată lumea urlă, negăsindu-şi cuvintele. Se exagerează din acelaşi amatorism de care sunt bolnavi şi adversarii lui Ronaldo.

Un articol de |16 iunie 2018

E adevărat că execuţiile au hotărât rezultatul unui meci nu atât de frumos cum se povesteşte. Privitorii n-au văzut şmecheria.

Spania a început ezitant, însă după cum a continuat, putea să câştige la pas. Dar a jucat miuţa în faţa lui Ronaldo, care este cu adevărat cel mai eficient atacant din lume.

A observat cineva că în absolut toate partidele pe care le joacă, el este ajutat de un instinct infailibil? Mai exact, portughezul găseşte la fix momentul şi ageamiul.

Dacă un adversar are chef să-l mângâie, să-l atingă sau să-i pună o jumătate de piedică, Ronaldo simte şi se duce la omul lui. Dacă netotul e fundaş, Cristiano transformă o atingere în penalty sau în lovitură liberă, aducătoare de gol. Dacă portarul advers e cuprins subit de nebunie, C7 trage orbeşte pe mijlocul porţii şi omul din poartă împinge cu mâna lui mingea în plasă. Altminteri, balonul s-ar fi izbit de picioarele goalkeeper-ului şi s-ar fi dus aiurea.

Câtă minte să ai ca să te repezi ca turbat la portughez, la 16 metri de poartă, când acesta a aruncat mingea la mişto şi s-a pregătit să se prăvălească peste picioarele tale? Uite că Pique s-a tâmpit brusc şi a făcut exact ce nu trebuia să facă! Un penalty discutabil, plus doi fundaşi idioţi, plus un portar adormit fac trei goluri.

Şi iată jucătorul meciului şi, probabil, al turneului! Succes, băiete! În echipele africane şi orientale vei găsi fundaşi încă şi mai deştepţi decât europenii dispuşi să te tăvălească numai în apropierea porţii.

Una peste alta, bravo Ronaldo! Spre deosebire de Suarez, un leneş care stă ascuns după fundaşii echipei adverse, C7 se demarcă şi îl găseşte, în fiecare moment al meciului, pe omul dispus să facă o gafă monumentală. Iar execuţia din final parcă ar fi aparţinut lui Messi. Ce laudă mai mare aş putea aduce unui jucător de fotbal?

Foto: Ronaldo, Spania – Portugalia 3-3, Mondialul Metropolis – fifa.com

30
/06
/18

Ceea ce veți vedea în imaginile următoare sunt doar niște suporteri înfocați ai naționalei lui Messi. Problema nu este că ei sunt din Bangladesh (neam de indieni - pentru cei care au chiulit la orele de geografie), ci că în "Statul Bengal" va fi jale în această seară dacă Argentina pierde calificarea în fața Franței.

29
/06
/18

Într-o bună dimineaţă, la o zi după ce împlinise melancolica vîrstă de 51 de ani (iar Brazilia lui Kaka, Luis Fabiaono şi Maicon se distrase cu Chile în optimile de finală), Alex. Leo Şerban se trezi, la Lisabona, în camera Marilyn, metamorfozat într-un menuet nemaiîntîlnit. Cei din conducerea hotelului Florida s-au jurat că n-a fost mîna lor, iar domnul Leo a fost nevoit să accepte că nu era vorba de vreun vis sprinţar de-ale lui Kafka, ci de o monumentală farsă a destinului implacabil.

29
/06
/18

Grosul meciurilor a trecut, cârcotaştii cu accente pesimiste au scăpat de o grija, nu trebuie să mai înghită Panama, Tunisia, Arabia Saudită, Egipt, Islanda, Maroc, Costa Rica şi alte naţionale care provoacă indigestie stomacurilor sensibile. Desigur, au scăpat şi de Germania, cârnaţii umpluţi cu icre negre ai oricărui mondial, dar şi de Serbia, Polonia, Nigeria, Senegal - echipe cu oarecare greutate pentru o anumită fază a competiţiei.

28
/06
/18

Aveţi în faţa ochilor un extraordinar omagiu video* adus fotbalului, ca să nu zic unul dintre cele mai frumoase. Aşa că nu zic, dar adaug că emoţia vă va copleşi (iubitele vor toarce, soţiile vor suspina, mâțele vor lăcrima etc), mai ales la a doua şi la a treia vizionare, indiferent ce echipă naţională / partid politic susţineţi în aceste zile tulburi

28
/06
/18

Cătălin Tolontan își încheia articolul de aseară, după eliminarea campioanei mondiale, Germania, încă din faza grupelor, după ce a fost învinsă cu 2-0 de Coreea de Sud, cu următoarele cuvinte: “La victorie te respectă toți. La înfrângere, rămâne un singur gând: cum va arăta mâine prima pagină din Bild, cel mai bine vândut ziar al Europei?!”. Am așteptat cu emoție, așadar, primele pagini ale ziarelor germane (și nu numai) de dimineață

22
/06
/18

Argentina n-are echipă şi mi-e teamă că nu va ieşi din grupe, iar Messi e lipsit de noroc. Coechipierii săi nu sunt în stare să introducă mingea într-o poartă goală, dar pe a lor o nimeresc cu ochii închişi.

19
/06
/18

19 iunie. Ieri după-amiază m-am aruncat pe divan cu o cafeluță de gât sperând să huzuresc la meciurile zilei. La ora aceea, sub deviza “Să punem capăt abuzurilor de la turneul final!”, Plenul Dumei de Stat (în cârdășie cu membrii Consiliului FIFA) dezbătea de zor modificările la Codul Mondial de procedură penală.