Atingerea lui Ronaldo şi găsirea ageamiului, MONDIALUL Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/atingerea-lui-ronaldo-si-gasirea-ageamiului-mondialul-metropolis/

Ce meci! Ce jucători! Ce execuţii! Lupta asta va intra în legendă şi vom avea ce să povestim nepoţilor. Toată lumea urlă, negăsindu-şi cuvintele. Ce meci! Ce jucători! Ce execuţii! Lupta asta va intra în legendă şi vom avea ce să povestim nepoţilor. Toată lumea urlă, negăsindu-şi cuvintele. Se exagerează din acelaşi amatorism de care sunt bolnavi şi adversarii lui Ronaldo.

Un articol de |16 iunie 2018

E adevărat că execuţiile au hotărât rezultatul unui meci nu atât de frumos cum se povesteşte. Privitorii n-au văzut şmecheria.

Spania a început ezitant, însă după cum a continuat, putea să câştige la pas. Dar a jucat miuţa în faţa lui Ronaldo, care este cu adevărat cel mai eficient atacant din lume.

A observat cineva că în absolut toate partidele pe care le joacă, el este ajutat de un instinct infailibil? Mai exact, portughezul găseşte la fix momentul şi ageamiul.

Dacă un adversar are chef să-l mângâie, să-l atingă sau să-i pună o jumătate de piedică, Ronaldo simte şi se duce la omul lui. Dacă netotul e fundaş, Cristiano transformă o atingere în penalty sau în lovitură liberă, aducătoare de gol. Dacă portarul advers e cuprins subit de nebunie, C7 trage orbeşte pe mijlocul porţii şi omul din poartă împinge cu mâna lui mingea în plasă. Altminteri, balonul s-ar fi izbit de picioarele goalkeeper-ului şi s-ar fi dus aiurea.

Câtă minte să ai ca să te repezi ca turbat la portughez, la 16 metri de poartă, când acesta a aruncat mingea la mişto şi s-a pregătit să se prăvălească peste picioarele tale? Uite că Pique s-a tâmpit brusc şi a făcut exact ce nu trebuia să facă! Un penalty discutabil, plus doi fundaşi idioţi, plus un portar adormit fac trei goluri.

Şi iată jucătorul meciului şi, probabil, al turneului! Succes, băiete! În echipele africane şi orientale vei găsi fundaşi încă şi mai deştepţi decât europenii dispuşi să te tăvălească numai în apropierea porţii.

Una peste alta, bravo Ronaldo! Spre deosebire de Suarez, un leneş care stă ascuns după fundaşii echipei adverse, C7 se demarcă şi îl găseşte, în fiecare moment al meciului, pe omul dispus să facă o gafă monumentală. Iar execuţia din final parcă ar fi aparţinut lui Messi. Ce laudă mai mare aş putea aduce unui jucător de fotbal?

Foto: Ronaldo, Spania – Portugalia 3-3, Mondialul Metropolis – fifa.com

16
/06
/18

Ce meci! Ce jucători! Ce execuţii! Lupta asta va intra în legendă şi vom avea ce să povestim nepoţilor. Toată lumea urlă, negăsindu-şi cuvintele. Ce meci! Ce jucători! Ce execuţii! Lupta asta va intra în legendă şi vom avea ce să povestim nepoţilor. Toată lumea urlă, negăsindu-şi cuvintele. Se exagerează din acelaşi amatorism de care sunt bolnavi şi adversarii lui Ronaldo.

15
/06
/18

"Fotbalul este popular deoarece prostia este populară" - Jorge Luis Borges (24 august 1899 - 14 iunie 1986). O falsă legendă spune că Borges, unul dintre cei mai importanti scriitori ai secolului al XX-lea, era fan al lui echipei Newell. Desigur, împreună cu bunul său prieten Adolfo Bioy Casares, a format un redutabil cuplu literar care a scris despre sportul rege...

14
/06
/18

Bucuria noastră și ambiția lui se întâlnesc astăzi la Moscova. A vrut să arate că poate, că e democrat și popular, că înfige în beton, plastic și iarbă 30.000.000.000 de dolari. A reușit, fotbalul îi servește drept vehicul pentru următoarea lună. Să fie sănătos. Apropo, nu vă mai citiți horoscopul, suntem născuți în aceeași zi, din fericire pentru tinerețea mea muribundă nu și în același an.

05
/10
/17

Echipa naţională joacă un meci oficial într-o zi de joi. E o premieră. Indiferent ce se va întâmpla nu vom putea vorbi nici de „joia dulce” din marea literatură americană, dar nici de „joia neagră”, din religia care a dictat mersul Europei în ultimii 2000 de ani. Echipa națională ne-a anesteziat pentru lung timp epitetele vesele și mirările triste, plasându-ne într-o contemplare blazată.

24
/03
/17

E ceva putred cu Danemarca, spun eu în momentul când văd umbra tricourilor acestei echipe naționale de fotbal . În 1601(1600 conform unor surse alternative) William Shakespeare, prin gura unui ofiţer, personaj episodic în „Hamlet”, spunea că “E ceva putred în Danemarca” (“Something is rotten in the state of Denmark! “), tot din cauza unei umbre.

10
/11
/16

Asediată de nevoi, schimbări, autosuficienţă, lipsă de cultură sportivă, echipa naţională a ajuns în punctul în care orice adunare, ca să nu zicem adunătură, de unsprezece bărbați, care se pot deplasa, este considerată o formație redutabilă.