Atingerea lui Ronaldo şi găsirea ageamiului, MONDIALUL Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/atingerea-lui-ronaldo-si-gasirea-ageamiului-mondialul-metropolis/

Ce meci! Ce jucători! Ce execuţii! Lupta asta va intra în legendă şi vom avea ce să povestim nepoţilor. Toată lumea urlă, negăsindu-şi cuvintele. Ce meci! Ce jucători! Ce execuţii! Lupta asta va intra în legendă şi vom avea ce să povestim nepoţilor. Toată lumea urlă, negăsindu-şi cuvintele. Se exagerează din acelaşi amatorism de care sunt bolnavi şi adversarii lui Ronaldo.

Un articol de |16 iunie 2018

E adevărat că execuţiile au hotărât rezultatul unui meci nu atât de frumos cum se povesteşte. Privitorii n-au văzut şmecheria.

Spania a început ezitant, însă după cum a continuat, putea să câştige la pas. Dar a jucat miuţa în faţa lui Ronaldo, care este cu adevărat cel mai eficient atacant din lume.

A observat cineva că în absolut toate partidele pe care le joacă, el este ajutat de un instinct infailibil? Mai exact, portughezul găseşte la fix momentul şi ageamiul.

Dacă un adversar are chef să-l mângâie, să-l atingă sau să-i pună o jumătate de piedică, Ronaldo simte şi se duce la omul lui. Dacă netotul e fundaş, Cristiano transformă o atingere în penalty sau în lovitură liberă, aducătoare de gol. Dacă portarul advers e cuprins subit de nebunie, C7 trage orbeşte pe mijlocul porţii şi omul din poartă împinge cu mâna lui mingea în plasă. Altminteri, balonul s-ar fi izbit de picioarele goalkeeper-ului şi s-ar fi dus aiurea.

Câtă minte să ai ca să te repezi ca turbat la portughez, la 16 metri de poartă, când acesta a aruncat mingea la mişto şi s-a pregătit să se prăvălească peste picioarele tale? Uite că Pique s-a tâmpit brusc şi a făcut exact ce nu trebuia să facă! Un penalty discutabil, plus doi fundaşi idioţi, plus un portar adormit fac trei goluri.

Şi iată jucătorul meciului şi, probabil, al turneului! Succes, băiete! În echipele africane şi orientale vei găsi fundaşi încă şi mai deştepţi decât europenii dispuşi să te tăvălească numai în apropierea porţii.

Una peste alta, bravo Ronaldo! Spre deosebire de Suarez, un leneş care stă ascuns după fundaşii echipei adverse, C7 se demarcă şi îl găseşte, în fiecare moment al meciului, pe omul dispus să facă o gafă monumentală. Iar execuţia din final parcă ar fi aparţinut lui Messi. Ce laudă mai mare aş putea aduce unui jucător de fotbal?

Foto: Ronaldo, Spania – Portugalia 3-3, Mondialul Metropolis – fifa.com

23
/06
/14

Wilhelm Worringer, ilustru istoric de artă german, spunea cam aşa, într-o memorabilă încercare de despărţire a apelor cu toiagul terminologic: „Manierismul este ceea ce apare într-o operă de artă datorită voinţei creatorului ei, iar stilul este ceea ce apare fără voia lui şi de multe ori împotriva voinţei lui.”

18
/06
/14

Pantacruel s-a strecurat aseară în dormitorul conului Leonida şi al nevesti-sii, Efimiţa. Cum Efimiţa (Mariana Mihuţ) a adormit buştean înaintea partidei Rusia - Coreea de Sud, Rebengiuc şi-a ieşit din pepeni şi mai ales din rol şi s-a dus să urmărească meciul la o bodegă alături de fi-su, Mimi Brănescu, afacerist, că tot trebuia să se vadă pentru nişte treburi urgente.

17
/06
/14

Aseară, la Salvador, în meciul cu Germania, Cristiano Ronaldo a tratat fotbalul ca pe o scrumieră. Ursuz şi sâcâit de ceva, probabil şi de acea potenţială accidentare care a făcut valuri în presă înainte de începerea Cupei Mondiale, Cristiano Ronaldo sau CR7, cum a fost esenţializat de roboţeii marketingului abreviativ, a fost exact asta: un acronim într-o echipă de anonimi vopsiţi conjunctural în culorile Portugaliei.

16
/06
/14

Nu există festin culinar format doar dintr-un unic fel de mâncare, fie el şi excelent. Într-o crăpelniţă adevărată, nu mă refer la „Marea Crăpelniţă” pentru că nu ne-am propus să murim intoxicaţi cu fotbal, la finalul unei mese cu prelungiri şi lovituri de departajare, chiar dacă ai ingurgitat până atunci pateuri fine, somon, păstrăvi afumaţi, muşchiuleţ de viţel, o zeamă de varză bine simţită poate face minuni, inclusiv din punctul de vedere al perspectivelor.

15
/06
/14

Era de cu seară la Manaus, în al doilea meci din Grupa Morţii. Gianluigi Buffon, accidentat, ieşise la marginea gazonului să asculte vuietul de tablă galvanizată al Arenei Amazônia, în timp ce, în vechiul centru al Bucureştilor, un cârd de gâsculiţe scurmau cu boticul într-o şaormă de vită. Cu de toate. Pe alocuri mirosea a mraniţă, a lambadă ieftină şi a boştină fiartă. Într-un colţ al terenului, dintre firele verzi de iarbă, mijea o idee înţepătoare în mintea netedă a lui Mario Balotelli.

14
/06
/14

Că tiki-taka era în pierdere de turaţie şi strălucire o dovedea cu vârf şi îndesat şi Los amantes pasajeros, film plat şi fără zvâc în care însuşi întemeietorul incontestabil al sistemului era înfrânt de propria creaţie. De limitele ei, mai exact!

13
/06
/14

Suflet de artist, văzând atât de mulţi croaţi în preajmă, arbitrul japonez Yuichi Nishimura şi-a închipuit, în două, trei faze, că joacă în una din piesele lui Miroslav Krleža, o comedie carnaval, care se petrece într-o singură noapte şi în care toate regulile sunt aruncate în aer.