Au fost puse în vânzare biletele pentru Festivalul „25 de ore de teatru non-stop”
https://www.ziarulmetropolis.ro/au-fost-puse-in-vanzare-biletele-pentru-festivalul-25-de-ore-de-teatru-non-stop/

Cea de-a VII-a ediţie a Festivalului „25 de ore de teatru non-stop”, organizat de Asociaţia Culturală BIS, se va desfăşura anul acesta în toamnă. Maratonul teatral propriu-zis (9-10 septembrie 2017) rămâne neschimbat, el fiind urmat de încă cinci zile bonus (11-15 septembrie), perioadă în care va avea loc câte un spectacol pe seară.

Un articol de Liliana Matei|20 August 2017

Deschiderea oficială a evenimentului (9 septembrie ora 19:00, Sala Thalia) va oferi publicului unul dintre cele mai savurate și mai premiate spectacole ale anului 2016. Este vorba despre comedia MaRó, pe texte de Csaba Székely, în regia lui Andi Gherghe, produsă de trupa teatrului independentent Yorik Stúdió, din Târgu-Mureș. Csaba Székely este unul dintre cei mai talentați dramaturgi din România. Textele sale au fost puse în scenă de nenumărate ori, atât în țară, cât și în Ungaria, obținând importante premii, printre care și cel oferit de BBC pentru cea mai bună piesă europeană (Do You Like Banana, Comrades?).

MaRó (foto) cuprinde zece povești haioase, ce prezintă în cheie comico-ironică tensiunile româno-maghiare, fiind catalogat de public drept un spectacol la care „râzi cu lacrimi“. Dovadă stau numeroasele distincții, printre care Premiul pentru cel mai bun spectacol de comedie la Festivalul Comediei Românești de la București (ediția 2016), Premiul pentru interpretare masculină și feminină, în cadrul aceluiași festival, Premiul pentru debut la Bucharest Fringe 2016 și Premiul special al juriului la Festivalul de Comedie de la Galați 2016. Spectacolul prezintă zece întâmplări din satele secuiești, abordând cu curaj și mult umor problema delicată a obsesiilor național- identitare. Ridicolul pornirilor extremiste este ilustrat atât prin intermediul comicului de limbaj cât și a celui de situație, scenele fiind separate de momente muzicale și coregrafice, ce accentuează viziunea parodică. Programul festivalului va continua cu Rovegan (9 septembrie, ora 21:30, Teatrul Gong ―sala de la etaj), un spectacol social, având ca temă migrația economică și exodul creierelor.

Lightwave Theatre Company― companie de teatru independent cu păpuși în mărime naturală, cunoscută publicului sibian datorită spectacolului Reflection, jucat anul trecut în cadrul Festivalul „25 de ore de teatru non-stop”, va fi prezentă la această ediție cu Sunt eu, Annabel (9 septembrie, ora 23:30, Hala UNIMAT), un spectacol sensibil, despre o fetiță care recreează realitatea prin forța imaginației. Spațiul halei industriale UNIMAT oferă un cadru plin de mister acestei incursiuni poetice în vremea copilăriei și adolescenței.

Cu spectacolul Open, în regia Letei Popescu (10 septembrie, ora 01:30, Studioul CAVAS, ULBS), Asociația Reciproca din Cluj-Napoca abordează diferitele forme ale iubirii contemporane. „Unde și cum ne mai găsim liniștea în conceptele de single sau open?“, „Cum ajungem să ne exorcizăm dorința de tandrețe și cum ne raportăm astăzi la marea iubire, care, fie nu apare, fie a dispărut deja?“, „Care sunt metodele actuale prin care se poate reaprinde pasiunea în cuplurile longevive?“ sunt câteva dintre întrebările pe care le ridică spectacolul.

ATRIUM CLASSIC CAFE va găzdui pe 10 septembrie spectacole de comedie începând cu ora 01:30 până dimineață: Nimeni nu știe ce e în inima mea, un one-man show cu Florin Coșuleț, produs de C’Art Fest & BisTeatru, ce aniversează zece ani de când se joacă sold out; Din înțelepciunea lui Dorel, un spectacol de viață, cu viață, de Andrei Ciopec și un live show matinal cu Alex Ștefănescu, 7 piese de teatru cântate și repovestite de Alex Ștefănescu. Tot pe 10 septembrie, începând cu ora 11:30, la Librăria Humanitas, Dan Vasiliu va susține o conferință cu tema ,,Teatrul aflat în căutarea autorului“.

La această ediție a Festivalului „25 de ore de teatru non-stop” Bis Teatru va întâmpina publicul cu premiera oficială a spectacolului Trenul cu 2 locomotive, un performance cu și de Charlie Fălămaș (în premieră de la ora 00:00 în Imperium Pub și în reluare de la ora 03:00 în același spațiu).

Programul complet al festivalului poate fi consultat pe site-ul festivalului www.respirateatru.ro, precum și pe pagina de facebook a evenimentului facebook.com/respira.teatru.

Biletele pentru toate spectacolele pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală (str. Nicolae Bălcescu, nr. 17), Librăria Humanitas (str. Nicolae Bălcescu, nr. 16) sau online― de pe pagina de facebook a evenimentului facebook.com/respira.teatru, de pe siteul oficial al festivalului www.respirateatru.ro și de pe siteul www.kompostor.ro.

Preţul unui bilet pentru oricare dintre reprezentații― cu excepția celor de la SalaThalia (MaRó și Povestea Chitarei)― este de 25 de lei (întreg) și 15 lei (redus pentru elevi, studenți, pensionari). Pentru vizionarea comediei MaRó din deschiderea festivalului, spectatorii vor plăti 30 lei (bilet întreg), sau 25 lei (bilet redus pentru elevi, studenți și pensionari), iar pentru Povestea Chitarei ―30 lei (bilet întreg) și 25 lei (bilet redus pentru elevi, studenți și pensionari). De asemenea, organizatorii au pus în vânzare un număr limitat de abonamente, valabile pentru toate spectacolele din perioada 9-10 septembrie (inclusiv deschiderea oficială) la prețul de 120 lei. Un loc aparte în programul festivalului îl ocupă spectacolul pentru copii Povestea pătratului, la care accesul se face pe baza unui bilet la prețul de 10 lei.

Festivalul „25 de ore de teatru non – stop” este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Județean Sibiu și Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

14
/12
/18

The Cure, Radiohead şi Def Leppard, printre  cei şapte artişti care vor fi incluşi în 2019 în Rock and Roll Hall of Fame.. Lista anunţată cuprinde trupele britanice The Cure, Def Leppard, Radiohead, Roxy Music şi The Zombies, dar şi pe cântăreţele americane Janet Jackson şi Stevie Nicks. Ceremonia de includere a celor şapte va avea loc pe 29 martie la Barclays Center din Brooklyn.

14
/12
/18

Singurul film românesc prezent anul acesta la prestigioasele Premii ale Academiei Europene de Film (echivalentul Oscarurilor pentru industria cinematografică europeană), TOUCH ME NOT a fost nominalizat la European Discovery – Premiul FIPRESCI pentru cel mai bun debut în lung-metraj.

14
/12
/18

Marți, 18 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Union a Cinematecii Române, va avea loc lansarea volumului „Păcatul originar. O autobiografie” de Anthony Quinn, publicat la Editura Nemira, în colecția Yorick.

13
/12
/18

În 2019, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) atinge, oficial, vârsta maturității. Cea de-a 18-a ediție va avea loc între 31 mai și 9 iunie, iar organizatorii au deja vești bune pentru cinefili: primele filme confirmate în program au fost lansate în cele mai importante festivaluri ale toamnei și vor avea premiera românească la Cluj-Napoca.

13
/12
/18

Daniel Oltean, procuror DIICOT și teatrolog, a oferit UNITER-ului, pentru concursul Cea mai bună piesă românească a anului 2017, și, cu această ocazie, Teatrului Național din București, acea piesă capabilă să suscite un interes deosebit. Titlul ei este 50 de secunde, iar premiera are loc în această seară, pe 13 decembrie, și mâine seară, pe 14 decembrie, la Sala Atelier, în regia lui Eugen Gyemant.

13
/12
/18

Vă mai amintiți scena finală din "Smoke" / "Fum de țigară" (1995), filmul regizat de Wayne Wang, după scenariul lui Paul Auster, faimosul scriitor new-yorkez? Aceea în care Auggie (Harvey Keitel) îi dăruiește prietenului său Paul Benjamin (William Hurt), scriitor, o minunată poveste de Crăciun. Întreaga scena este însoțită de melodia lui Tom Waits, "Innocent when you dream".

12
/12
/18

20 scurtmetraje din toată lumea și 10 scurtmetraje românești concurează anul acesta pentru trofeele NexT. Selecția filmelor pentru Competiția Internațională și Competiția Națională a fost realizată și în acest an de către Oana Ghera și Massimiliano Nardulli. Selecționerii au ales voci noi care onorează încă o dată misiunea festivalului la această ultimă ediție, aceea de a descoperi și aduce în prim-plan atât filmele scurte cu adevărat inovatoare, cât și pe cei care le creează.

12
/12
/18

TOP Documentarele își fac cu greu loc în cinematografe. Așa că pentru a viziona cele mai noi filme de nonficțiune nu ne rămân decât festivalurile și diferitele platforme. Am ales 10 documentare care m-au impresionat cel mai mult dintre cele văzute în 2018. Sunt filme extrem de stimulante și de îndrăznețe.

12
/12
/18

Joi, 13 decembrie, ora 12:00, va avea loc lansarea platformei online www.de100.ro, a proiectului „Români de 100 de ani”, proiect ce își propune să prezinte portretele și poveștile de viață a 10 români care și-au celebrat Centenarul odată cu România.

12
/12
/18

Asociația Națională a Artiștilor Vizuali (ANAV) împreună cu Walk & Shoot – Ateliere de fotografie organizează la Gallery (str. Leonida 9-11), în perioada 14-16 decembrie, a doua ediție a X-mas Photo Garage Sale.

12
/12
/18

Supărat de gestul unui spectator, care şi-a permis să intre în sală după începerea reprezentaţiei sale, rapsodul Grigore Leşe a plecat de pe scenă în timpul unui concert, susţinut, zilele trecute, în Târgu Lăpuş, Maramureş. Deşi cei prezenţi i-au cerut scuze şi l-au rugat să continue, interpretul a refuzat vehement să continue spectacolul.

12
/12
/18

Luna decembrie aduce la Teatrul Național București patru spectacole noi, „fapt unic în cei 166 de ani de Teatru”. Cele patru premiere sunt ”Pădurea spânzuraţilor”, după romanul lui Liviu Rebreanu, în regia lui Radu Afrim, ”Papagalul mut”, scenariuL şi regia Nae Caranfil, ”50 de secunde” de Daniel Oltean (piesa anului 2017, premiată la Gala UNITER), în regia lui Eugen Gyemant, şi spectacolul de pantomimă ”A fost odată în România”, în regia lui Dragoş Huluba.

11
/12
/18

S-au temut că piesa nu va avea niciodată succes din cauza duratei sale de aproape şase minute, dar a devenit cel mai ascultat single al secolului. "Bohemian Rhapsody", cântrecul trupei Queen, este, de la începutul acestei săptămâni, cel mai difuzat single din secolul al XX-lea pe platformele de streaming.

Page 1 of 76612345...102030...Last »