Au fost puse în vânzare biletele pentru Festivalul „25 de ore de teatru non-stop”
https://www.ziarulmetropolis.ro/au-fost-puse-in-vanzare-biletele-pentru-festivalul-25-de-ore-de-teatru-non-stop/

Cea de-a VII-a ediţie a Festivalului „25 de ore de teatru non-stop”, organizat de Asociaţia Culturală BIS, se va desfăşura anul acesta în toamnă. Maratonul teatral propriu-zis (9-10 septembrie 2017) rămâne neschimbat, el fiind urmat de încă cinci zile bonus (11-15 septembrie), perioadă în care va avea loc câte un spectacol pe seară.

Un articol de Liliana Matei|20 August 2017

Deschiderea oficială a evenimentului (9 septembrie ora 19:00, Sala Thalia) va oferi publicului unul dintre cele mai savurate și mai premiate spectacole ale anului 2016. Este vorba despre comedia MaRó, pe texte de Csaba Székely, în regia lui Andi Gherghe, produsă de trupa teatrului independentent Yorik Stúdió, din Târgu-Mureș. Csaba Székely este unul dintre cei mai talentați dramaturgi din România. Textele sale au fost puse în scenă de nenumărate ori, atât în țară, cât și în Ungaria, obținând importante premii, printre care și cel oferit de BBC pentru cea mai bună piesă europeană (Do You Like Banana, Comrades?).

MaRó (foto) cuprinde zece povești haioase, ce prezintă în cheie comico-ironică tensiunile româno-maghiare, fiind catalogat de public drept un spectacol la care „râzi cu lacrimi“. Dovadă stau numeroasele distincții, printre care Premiul pentru cel mai bun spectacol de comedie la Festivalul Comediei Românești de la București (ediția 2016), Premiul pentru interpretare masculină și feminină, în cadrul aceluiași festival, Premiul pentru debut la Bucharest Fringe 2016 și Premiul special al juriului la Festivalul de Comedie de la Galați 2016. Spectacolul prezintă zece întâmplări din satele secuiești, abordând cu curaj și mult umor problema delicată a obsesiilor național- identitare. Ridicolul pornirilor extremiste este ilustrat atât prin intermediul comicului de limbaj cât și a celui de situație, scenele fiind separate de momente muzicale și coregrafice, ce accentuează viziunea parodică. Programul festivalului va continua cu Rovegan (9 septembrie, ora 21:30, Teatrul Gong ―sala de la etaj), un spectacol social, având ca temă migrația economică și exodul creierelor.

Lightwave Theatre Company― companie de teatru independent cu păpuși în mărime naturală, cunoscută publicului sibian datorită spectacolului Reflection, jucat anul trecut în cadrul Festivalul „25 de ore de teatru non-stop”, va fi prezentă la această ediție cu Sunt eu, Annabel (9 septembrie, ora 23:30, Hala UNIMAT), un spectacol sensibil, despre o fetiță care recreează realitatea prin forța imaginației. Spațiul halei industriale UNIMAT oferă un cadru plin de mister acestei incursiuni poetice în vremea copilăriei și adolescenței.

Cu spectacolul Open, în regia Letei Popescu (10 septembrie, ora 01:30, Studioul CAVAS, ULBS), Asociația Reciproca din Cluj-Napoca abordează diferitele forme ale iubirii contemporane. „Unde și cum ne mai găsim liniștea în conceptele de single sau open?“, „Cum ajungem să ne exorcizăm dorința de tandrețe și cum ne raportăm astăzi la marea iubire, care, fie nu apare, fie a dispărut deja?“, „Care sunt metodele actuale prin care se poate reaprinde pasiunea în cuplurile longevive?“ sunt câteva dintre întrebările pe care le ridică spectacolul.

ATRIUM CLASSIC CAFE va găzdui pe 10 septembrie spectacole de comedie începând cu ora 01:30 până dimineață: Nimeni nu știe ce e în inima mea, un one-man show cu Florin Coșuleț, produs de C’Art Fest & BisTeatru, ce aniversează zece ani de când se joacă sold out; Din înțelepciunea lui Dorel, un spectacol de viață, cu viață, de Andrei Ciopec și un live show matinal cu Alex Ștefănescu, 7 piese de teatru cântate și repovestite de Alex Ștefănescu. Tot pe 10 septembrie, începând cu ora 11:30, la Librăria Humanitas, Dan Vasiliu va susține o conferință cu tema ,,Teatrul aflat în căutarea autorului“.

La această ediție a Festivalului „25 de ore de teatru non-stop” Bis Teatru va întâmpina publicul cu premiera oficială a spectacolului Trenul cu 2 locomotive, un performance cu și de Charlie Fălămaș (în premieră de la ora 00:00 în Imperium Pub și în reluare de la ora 03:00 în același spațiu).

Programul complet al festivalului poate fi consultat pe site-ul festivalului www.respirateatru.ro, precum și pe pagina de facebook a evenimentului facebook.com/respira.teatru.

Biletele pentru toate spectacolele pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală (str. Nicolae Bălcescu, nr. 17), Librăria Humanitas (str. Nicolae Bălcescu, nr. 16) sau online― de pe pagina de facebook a evenimentului facebook.com/respira.teatru, de pe siteul oficial al festivalului www.respirateatru.ro și de pe siteul www.kompostor.ro.

Preţul unui bilet pentru oricare dintre reprezentații― cu excepția celor de la SalaThalia (MaRó și Povestea Chitarei)― este de 25 de lei (întreg) și 15 lei (redus pentru elevi, studenți, pensionari). Pentru vizionarea comediei MaRó din deschiderea festivalului, spectatorii vor plăti 30 lei (bilet întreg), sau 25 lei (bilet redus pentru elevi, studenți și pensionari), iar pentru Povestea Chitarei ―30 lei (bilet întreg) și 25 lei (bilet redus pentru elevi, studenți și pensionari). De asemenea, organizatorii au pus în vânzare un număr limitat de abonamente, valabile pentru toate spectacolele din perioada 9-10 septembrie (inclusiv deschiderea oficială) la prețul de 120 lei. Un loc aparte în programul festivalului îl ocupă spectacolul pentru copii Povestea pătratului, la care accesul se face pe baza unui bilet la prețul de 10 lei.

Festivalul „25 de ore de teatru non – stop” este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Județean Sibiu și Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

24
/11
/17

Making Waves: New Romanian Cinema, cel mai longeviv și important eveniment dedicat promovării filmului românesc peste Ocean, revine în New York pentru cea de-a 12-a ediție, în perioada 30 noiembrie – 7 decembrie.

24
/11
/17

„Nu voi fi un rock star, voi fi o legendă.” - Freddie Mercury. În urmă cu 26 de ani se stingea din viață legendarul lider al grupului Queen.

23
/11
/17

Lumea artistică este în stare de șoc după moartea subita a actriței Stela Popescu. "A fost ca o soră pentru mine, o prietenă extraordinară. Era bună, generoasă, nu putea spune NU nimănui", a declarat actorul Florin Piersic, la aflarea veștii că Stela Popescu s-a stins din viață.

23
/11
/17

Sâmbătă, 25 noiembrie, de la orele 13.30, Editura Humanitas lansează, în cadrul Gaudeamus 2017, romanul „Ruta Subterană”, de Colson Whitehead, distins cu Premiul Pulitzer 2017. La evenimentul găzduit de standul editurii vor participa Radu Paraschivescu, Cristian Pătrășconiu și Denisa Comănescu. Nu ratați, așadar, una dintre cele mai de succes cărți ale anului, din care am extras aici câteva fragmente.

23
/11
/17

Actrița Stela Popescu a fost găsita fără suflare, joi după-amiază, în locuința sa, echipajul SMURD sosit la fața locului constatând decesul. Stela Popescu, una dintre cele mai cunoscute actrițe ale României, ar fi împlinit luna viitoare 82 de ani. De-a lungul celor peste 60 de ani de carieră, a jucat în peste 30 de filme si in sute de piese de teatru.

23
/11
/17

Ultimul tablou pictat înainte de moarte de fostul premier britanic Winston Churchill, The Goldfish Pool at Chartwell, a fost vândut la licitație la Londra cu suma de 357.000 de lire (402.160 de euro). Churchill, laureat al premiului Nobel pentru Literatură si pasionat de pictură a realizat zeci de tablouri pe care însă nu le vindea niciodată...

23
/11
/17

Cea de-a 71-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes se va desfășura în perioada 8-19 mai 2018 și va începe cu o zi mai devreme față de debutul tradițional al evenimentului, ce avea loc de regulă într-o zi de miercuri. Evenimentul din 2018 va avea însă o durată identică cu aceea din anii precedenți, au anunțat miercuri organizatorii francezi

23
/11
/17

Vineri, 24 noiembrie și sâmbătă, 25 noiembrie 2017, de la ora 19.00, la Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”, va avea loc premiera spectacolului „Soțul tău rămâne-al meu”, adaptare scenică după textul “Nu-nțeleg ce se-ntâmplă” de Mihai Ignat.

22
/11
/17

Târgul de Carte Gaudeamus 2017 se află în plină desfășurare la Pavilionul Central de la Romexpo, până duminică, 26 noiembrie. Din sutele de cărți expuse – și unele reduse – am ales zece pe care merită să le luați acasă. Într-un peisaj editorial mai degrabă sărac, zece volume care vă vor face iarna mai frumoasă…

22
/11
/17

Cartea „Sub semnul lui Dylan” (traducere din limba spaniolă și note de Adina-Ioana T. Vladu) a fost publicată la Editura Allfa, în colecția „Pe Strada Ficțiunii”, în anul 2015.

22
/11
/17

Sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 18.00, la librăria Humanitas Cișmigiu va avea loc o întâlnire deschisă cu actorul și profesorul Miklós Bács, cu tema „Este actoria o artă?”, în cadrul Întâlnirilor Yorick.

22
/11
/17

Peste 1000 de titluri, 80 de cărți-eveniment, aproape 30 de lansări de carte și audiobook, sesiuni de autografe, întâlniri cu scriitori, istorici, editori, traducători, critici literari, politologi, fotografi și jurnaliști celebri

Page 1 of 66712345...102030...Last »