Călin Netzer a început filmările pentru “Ana, mon amour”
https://www.ziarulmetropolis.ro/au-inceput-filmarile-pentru-ana-mon-amour-urmatorul-film-al-lui-netzer/

“ANA, MON AMOUR” este un film psihologic care realizează o analiză detaliată a unei relaţii de cuplu si îşi propune să pună o oglindă în faţa spectatorului şi să-l invite la autoanaliză. Scenariul este o adaptare după romanul “Luminita, mon amour” al lui Cezar Paul Badescu, si este al patrulea lungmetraj al regizorului Călin Peter Netzer, după „Maria“, „Medalia de onoare“ şi „Poziţia Copilului“. „Poziţia Copilului“, lansat la doar câteva săptămâni de la primirea Ursului de Aur la Festivalul Berlinale, a devenit cel mai popular film românesc din ultimul deceniu, terminându-şi circuitul din cinematografe cu 117.000 de bilete vândute.

Un articol de Petre Ivan|11 Martie 2016

Filmările pentru “ANA, MON AMOUR” au inceput pe 10 martie 2016 şi se vor întinde până pe 10 mai. Netzer va colabora la acest proiect cu Andrei Butică (director de imagine), Dana Bunescu (monteur), Christina Paul (special make-up, Germania) si Andre Rigaut (sunetist, Franta).

Procesul de casting si repetitiile s-au intins pe o perioada indelungata, ele au inceput in august 2014.

Din distribuţie fac parte: Mircea Postelnicu, Diana Cavalioti, Adrian Titieni, Vlad Ivanov, Igor Caras Romagnov, Tania Popa, Ionut Caras, Ioana Flora, Vasile Muraru si Carmen Tănase.

Se va filma cu două camere scenariul implicând o desfăşurare de forţe considerabilă pentru multe secvente: figuraţie, locaţii dificile, machiaj special.

Producatorul filmului este Parada Film (producatori Calin Peter Netzer si Oana Iancu), in co-productie cu Augenschein Filmproduktion, Germania (Maximilian Leo si Jonas Katzenstein) si Sophie Dulac Productions, Franta (Sophie Dulac si Michel Zana).

Foto: Călin Peter Netzer – cinemagia

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

15
/10
/19

Actriţa Tamara Buciuceanu a murit, marţi, la vârsta de 90 de ani. Marţi dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, Silvius Negoiţă, declara despre Tamara Buciuceanu: "Este într-o stare gravă la Terapie Intensivă. Nu a părăsit niciun moment Secţia de Terapie Intensivă. Este intubată şi ventilată mecanic, în stare critică".

15
/10
/19

Noul album byron, ce va fi lansat în București pe 9 noiembrie la Arenele Romane, este un album despre noi, despre România, dedicat n o u ă . "Nouă" – un carusel muzical cu 12 piese despre emigranți dar și despre noi, cei rămași acasă. Un album despre inconștientul colectiv, despre tăceri și mersul nostru zilnic pe ață.

15
/10
/19

Joi, 17 și vineri, 18 octombrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român, Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii "George Enescu", condusă de Alexander Walker, va avea în program oratoriul Visul lui Gerontius de Edward Elgar. Soliști invitați sunt tenorul Oliver Johnston, mezzosoprana Aura Twarowska și basul Marius Boloș , iar Corul Filarmonicii „George Enescu“ va fi condus de maestrul Iosif Ion Prunner. Concertul este realizat cu sprijinul Societății Elgar din Marea Britanie.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

14
/10
/19

INTERVIU Pe Teodora Velescu, Simona Dabija și Georgeta Corca le vedem, la Centrul Național al Dansului, în „Daughters”, spectacol semnat de coregrafa Simona Deaconescu și inspirat de motivațiile și modalitățile de expresie ale fiicelor generației hippie, copilele teribile ale post-punkului.

12
/10
/19

Editura Litera anunță evenimentele literare și aparițiile editoriale ale toamnei 2019. Printre acestea, una dintre cele mai dezbătute cărți de acum: „Trei femei” de Lisa Taddeo.

Page 1 of 83212345...102030...Last »