Au început înscrierile la Festivalul Filmul de Piatra
https://www.ziarulmetropolis.ro/au-inceput-inscrierile-la-festivalul-filmul-de-piatra/

Festivalul Filmul de Piatra lansează o provocare pentru tinerii regizori: au început înscrierile pentru cel mai amplu program dedicat scurtmetrajelor din România şi din Moldova.

Un articol de Liliana Matei|10 iulie 2014

Tinerii artiști pot avea ocazia ca filmele lor să fie proiectate în cadrul Festivalului Filmul de Piatra, care se desfășoară în această toamnă, pe 5, 6 și 7 septembrie la Piatra-Neamț și pe 8, 9 și 10 septembrie la Piatra Fântânele, într-unul dintre cele mai cunoscute și apreciate campusuri de voluntariat din România: Tășuleasa Social.

Data limită pentru înscrieri este 31 iulie, iar cele 5 categorii de înscriere sunt: ficțiune, documentar, animație, film experimental și videoclip.

Filmul de Piatra este singurul festival românesc care aduce împreună autori din cele două țări vecine și le dedică programul principal. Perioada de înscrieri este deschisă până la 31 iulie. Toate formularele se completează online, pe site-ul festivalului, la acest link: http://www.filmuldepiatra.ro.

Pe site-ul Festivalului poate fi vizualizat de asemenea și spotul de înscriere, care are ca fundal sonor o melodie compusă și interpretată de Ada Milea și remixată de Platonic Scale.

Concurs de scenarii pentru spoturi TV împotriva defrișărilor abuzive

A doua provocare pe care o propune Festivaul Filmul de Piatra este destinată celor cărora le pasă de viitorul pădurilor, precum și de viitorul ecologic al României: în colaborare cu Asociația Tășuleasa Social, Filmul de Piatra organizează un concurs de scenarii pentru spoturi TV sau de film scurt, care să aducă în atenția publicului importanța protejării pădurilor, dar și care să îndemne la a lua atitudine față de defrișările abuzive.

Autorii scenariilor finaliste vor fi invitați în cadrul Festivalului și în campusul Tășuleasa Social. De asemenea, organizatorii vor selecta una sau doua dintre scenarii și vor asigura partea de producție pentru ca acestea să ajungă pe marele ecran.

Alteța Sa Regală Principele Nicolae, voluntar în cadrul Festivalului

A treia provocare este destinată voluntarilor. La ediția din 2013 a Festivalului Filmul de Piatra au contribuit peste 50 de tineri din Piatra Neamț, 10 din țară, o echipă de 10 voluntari Tășuleasa Social. Festivalului li s-au alăturat și o serie de personalități și artiști, printre care Ada Milea, Ion Barbu, Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României, Alexandru Dabija și trupa We Singing Colors.

Anul acesta, voluntarii se pot înscrie online, cu idei despre rolul lor în festival. Filmul de Piatra rămâne un cadru deschis pentru idei, inițiative și proiecte, fie că țin de cinematografie sau de alte arte, de implicare socială sau de ecologie.

Filmul de Piatra, un festival cu mesaj

Aflat la a VII-a ediție, Festivalul „Filmul de Piatra” este organizat, pentru a doua oară, doar de voluntari.

Delimitându-se de politicile și finanțările culturale ale statului, Festivalul este un manifest pentru inițiatiăvă independentă și voluntariat.

Cea de-a VII-a ediție a Festivalului se va desfășura în mai multe locuri-cheie din orașul Piatra-Neamț. Program include și o seară-maraton, într-un loc spectaculos, , accesibil cu telegondola: platoul din vârful muntelui Cozla. În cadrul acestei seri, publicul se va putea bucura de concerte live și de proiecții de film. Programul se va încheia doar după răsărit.

Zilele de festival petrecute la Tășuleasa Social sunt dedicate voluntarilor, cineaștilor și finaliștilor concursului de scenarii. Aceștia vor viziona filmele selectate, vor participa la programele educative din Pădurea Pedagogică Tășuleasa, vor face drumeții, vor spune și vor asculta povești la foc de tabără.

31
/01
/24

În februarie, pe HBO Max ai conținut nou de urmărit în fiecare zi a lunii! Cu 29 de titluri noi, este la alegerea ta dacă vrei să urmărești cele mai noi filme, seriale, documentare, animații de pe HBO Max sau, de ce nu, să te pui la curent cu altele dintre sutele de titluri care sunt deja pe platformă.

30
/01
/24

În luna februarie, „Noaptea Albă a Filmului Românesc” este dedicată unui apreciat cineast, reprezentant al Noului Val în cinematografie: Cătălin Mitulescu regizor, scenarist şi producător. TVR Cultural, TVR Internațional și TVR Moldova invită telespectatorii în noaptea de sâmbătă, 3 spre 4 februarie, la un maraton cinematografic alături cele mai reprezentative şi premiate creaţii semnate de Cătălin Mitulescu.

29
/01
/24

Vika este un DJ carismatic în vârstă de 84 de ani și o adevărată vedetă a a scenei clubbingului din Varșovia. Confruntându-se cu trecerea timpului, Vika este de părere că vârsta este doar un număr și îi inspiră pe cei din jurul ei să își trăiască viața la maxim. Documentarul „Vika!” Este disponibil pe HBO Max.

29
/01
/24

Într-o lume și o industrie care se schimbă extrem de rapid, un renumit cineast italian, autor de modă veche, caută sens în filmele pe care le face, în dragoste, precum și în politică. Din 2 februarie, Un viitor luminos/ Il sol dell’avvenire, noul film al lui Nanni Moretti, o comedie care critică modul de a face filme al platformelor de streaming și apără viitorul cinematografului, are premiera în cinema, distribuit de Independența Film.

26
/01
/24

Survolând șansa și neșansa unei relații nemenite, de la aceeași distanță calculată care marchează și ruptura finală dintre cei doi protagoniști, debutul în lungmetraj a lui Celine Song, „Past Lives” dezbate în compoziții corecte, dar niciodată riscante, un „ce-ar fi fost dacă?” venit la 24 de ani de la ultima întâlnire.

25
/01
/24

Sfârșitul sec.XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat.

24
/01
/24

Despre “Klaus & Barroso” – ce a fost asta, frate Bogdan Theodor Olteanu? Acum, pe bune? Ce a fost asta? M-ai pus într-o situație tare complicată. Dar, vorba cântecului: “Frate, frate, la bine și la greu”, scrie Vasile Ernu, despre cel mai discutat film românesc din această lună.

23
/01
/24

CRONICĂ DE FILM În noul său lungmetraj, “Familiar” (2023), Călin Peter Netzer pare că încearcă să reia formula de succes din “Poziţia copilului” (2013), filmul cu care a câştigat Ursul de Aur la Berlinale.

19
/01
/24

Warner TV dedică duminicile lunii februarie filmelor de basm, povești fantastice live action și animate, ecranizări și narațiuni originale lansate pe parcursul ultimelor nouă decenii.

19
/01
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.