Au început înscrierile la Festivalul Ideo Ideis
https://www.ziarulmetropolis.ro/au-inceput-inscrierile-la-festivalul-ideo-ideis/

Liceeni pasionaţi de teatru sunt aşteptaţi şi anul acesta la Alexandria, la cea de-a zecea ediţie a Festivalului Naţional de Teatru Tânăr IDEO IDEIS, care va avea loc în perioada 1-9 august 2015.

Un articol de Liliana Matei|22 Aprilie 2015

Echipa IDEO IDEIS a dat startul preselecției pentru secțiunea ‘Spectacole de teatru tânăr’, din cadrul celei de-a X-a ediții a festivalului. Până la 1 iunie, trupele de liceeni din toată țara, care își doresc să joace în această vară pe scena IDEO IDEIS, se pot înscrie pe www.ideoideis.ro. Toate detaliile necesare înscrierii sunt disponibile în Ghidul Trupelor Aplicante.

Trupele finaliste vor fi stabilite de către comitetul de selecție al festivalului, format din: Andreea Borțun (scenarist, co-președinte IDEO IDEIS), Alexandru Ion (actor, co-președinte IDEO IDEIS), Lavinia Cioacă (scenarist, co-director IDEO IDEIS), Carmen Dumitrescu (manager cultural, co-director IDEO IDEIS), Ana Teodorescu (teatrolog, coordonator artistic IDEO IDEIS), Liviu Romanescu (actor, executiv artistic IDEO IDEIS), Mircea Postelnicu (actor, membru fondator IDEO IDEIS), Sabina Brândușe (actriță, coordonator al departamentului relații trupe IDEO IDEIS).

La finalul perioadei de înscriere, 9 trupe vor fi selectate pentru a participa la cea de-a X-a ediție a festivalului și vor juca pe scena Casei de Cultură, alături de trupa câștigătoare a festivalului “Pauza de teatru” din Alexandria, în fața a peste 400 de spectatori și a mentorilor Cătălin Ștefănescu, Medeea Marinescu, Andi Vasluianu, Marius Manole și Vlad Zamfirescu.

‘Anul acesta, luna august o să ne găsească, ca de obicei, în Alexandria, alături de toți acești liceeni extraordinari, alături de mentori, traineri și comunitatea din Alexandria. Pe lângă aniversarea celor 10 ani în care, împreună, am construit unul dintre festivalurile culturale simbol ale României, 10 ani în care ne-am asumat o misiune pe care mulți o credeau prea mare, aceea de a oferi liceenilor un proiect de educație alternativă prin artă, vom avea prilejul să celebrăm și prima zi de IDEO IDEIS: 6 august, o zi care adună laolaltă visele, temerile și entuziasmul unui grup de adolescenți care în 2006 încă nu conștientiza ce începuse. Vă așteptăm și anul acesta la Alexandria, cu noi vise, noi temeri și chiar mai mult entuziasm.’- Andreea Borțun, co-președinte IDEO IDEIS.

Mai multe informații despre ediția a X-a IDEO IDEIS găsiți pe www.ideoideis.ro și www.facebook.com/ideoideis.

20
/03
/19

Paul Schrader, David Lowery și Kent Jones sunt trei dintre regizorii ale căror filme vor fi proiectate în premieră în România în cadrul American Independent Film Festival. Ediția a 3-a a festivalului va avea loc între 12 și 18 aprilie, la Cinema PRO și Cinema Muzeul Țăranului din București, iar biletele vor fi disponibile în curând pe eventbook.ro și în rețeaua Eventbook.

20
/03
/19

OPINIE Pentru al doilea an consecutiv, trofeul Gopo pentru cel mai bun film ajunge la un lungmetraj care s-a remarcat în special prin succes la public, și mai puțin prin prezențe în festivaluri sau elogiile criticii. În acest caz, „Moromeții 2”, de Stere Gulea. Este reconfirmarea unei schimbări în receptarea filmului românesc.

15
/03
/19

Privind în ochi trecutul apropiat... La 30 de ani de la căderea regimurilor comuniste, discursul antisemit pare să revină în forţă în ţările Europei Centrale şi de Est. Pentru a readuce în memorie câteva dintre lecţiile uneori uitate ale trecutului, între 16 şi 19 martie, Festivalul Internaţional de Documentar și Drepturile Omului „One World Romania” şi Forumul Cultural Austriac Bucureşti propun o „Retrospectivă extraordinară Ruth Beckermann”.

15
/03
/19

Ritmuri de tango, parfum de Argentina, sonoritatea inedită a bandoneón-ului și vocea ANALIEI SELIS, toate acestea sunt ”ingredientele” concertului programat miercuri, 20 martie (19.00), la Sala Radio,  în cadrul celei de-a doua ediții a proiectului TANGO SIMFONIC, ce poartă titlul Milonga de mis amores.

Page 1 of 78312345...102030...Last »