Au început inscrierile (pentru profesorii pasionaţi de cinema) la ”Education a l’image” 2016-2017
https://www.ziarulmetropolis.ro/au-inceput-inscrierile-pentru-profesorii-pasionati-de-cinema-la-education-a-limage-2016-2017/

Programul de educaţie cinematografică pentru liceeni ”Education a l’image” revine de săptămâna viitoare cu o nouă ediţie şi se află în cautare de profesori pasionaţi de cinema, dornici să afle alături de elevii lor cât mai multe lucruri despre filme şi felul în care acestea se realizezază.

Un articol de Petre Ivan|1 septembrie 2016

Profesorii pasionaţi de cinema, care vor să afle alături de elevii lor cât mai multe lucruri despre film, se pot înscrie în programul de educaţie cinematografică pentru liceeni ”Education à l’image” până pe 7 septembrie.

”Éducation à l’image” este un program de educaţie cinematografică care se adresează profesorilor şi elevilor de liceu din zona municipiului Bucureşti, iniţiat în 2009 de Ambasada Franţei la Bucureşti, de care au beneficiat până în acest moment peste 6.000 de liceeni, informează Societatea Culturală NexT.

Programul presupune sesiuni de formare  pe teme de limbaj cinematografic pentru profesori, proiecţii de film de artă la cinema pe tot parcursul anului şcolar, discuţii cu cineaşti invitaţi şi ateliere practice legate de profesiile din  domeniul cinematografiei. În plus, profesorii au la dispoziţie materiale pedagogice dedicate fiecăruia dintre filmele studiate.Education

Filmele propuse anul acesta sunt ”Domnişoarele din Rochefort” (Franţa, 1967), de Jacques Demy, ”Oslo, 31 august” (Norvegia, 2011), de Joachim Trier, şi ”O vară de neuitat” (România-Franţa, 1994), de Lucian Pintilie.

Sesiunile de formare pentru profesori vor fi susţinute de criticii de film Andrei Gorzo şi Ionuţ Mareş şi de regizorul Tudor Cristian Jurgiu şi vor avea loc pe 7, 8 şi 9 septembrie, la Cinema Elvire Popesco.

Misiunea programului este aceea de a promova filmele de autor şi cinematografia ca artă în rândul elevilor de liceu şi de a le oferi acestora instrumente de bază pentru interpretarea limbajului specific cinematografiei (atât din punct de vedere artistic, cât şi tehnic), cu scopul de a le activa şi cultiva spiritul critic faţă de produsele audiovizuale şi de a le  dezvolta cunoştinţelor despre cinema.

Pentru detalii și înscrieri, se poate scrie pe adresa de e-mail oana@nextproject.ro sau telefona la numărul 0732 909 024.

Organizat sub umbrela NexT Film Education de Societatea Culturală NexT, programul ”Éducation à l’image” se bucură de sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, al Istitutului Francez din Bucureşti şi al Inspectoratului Şcolar Bucureşti.

 

01
/06
/20

RECOMANDĂRI De la documentarele lui Serghei Lozniţa şi comediile de început ale lui Nanni Moretti şi până la dramele lui Krzysztof Zanussi, excentricităţile lui Serghei Paradjanov şi o amplă retrospectivă a cinema-ului indian, arhiva MUBI, pusă la dispoziţia abonaţilor, oferă numeroase tentaţii cinefile.

28
/05
/20

CRONICĂ DE FILM La unele documentare ne uităm pentru că ne interesează mai ales un autor sau un stil. Iar pe altele le privim în primul rând pentru subiect. Din a doua categorie face parte „Becoming” (2020), de Nadia Hallgren – un film despre Michelle Obama produs şi difuzat de Netflix.

22
/05
/20

O serie de interviuri reunite sub umbrela InspiraTIFF, un proiect nou conceput de echipa Festivalului Internațional de Film Transilvania, va fi difuzată săptămânal pe platforma de streaming TIFF Unlimited, începând din 25 mai. Primul invitat al jurnalistului Mihnea Măruță este regizorul Cristi Puiu, unul dintre cei mai valoroși invitați ai TIFF, prezent la Cluj cu toate filmele sale în ultimii 20 de ani.

19
/05
/20

CRONICĂ DE FILM Pentru că încă nu putem merge la cinema şi la festivaluri, rămânem tot la platformele cu filme accesibile din fotoliul de acasă. De data asta, vă recomandăm trei scurtmetraje foarte speciale, realizate de britanicul Jonathan Glazer, thailandezul Apichatpong Weerasethakul şi americanul Jonas Mekas şi disponibile pe MUBI.

17
/05
/20

CRONICĂ DE FILM Cu premiera recentă la HBO şi disponibil pe platforma HBO GO, „Natalie Wood: Ce rămâne în urmă” (2020) este un documentar biografic realizat de Laurent Bouzereau despre una dintre cele mai cunoscute actriţe americane. Filmul are ca punct de pornire moartea suspectă a vedetei la doar 43 de ani.

13
/05
/20

CRONICĂ DE FILM Era inevitabil să apară și primele filme realizate în izolare. Radu Jude a lansat un scurt autoportret conceput la invitația Arte/ZDF. Iar Dan Chișu a încercat un lungmetraj, un simplu excercițiu autocomplezent despre un regizor care roagă actori să joace într-un film despre viața în carantină.

Page 1 of 26212345...102030...Last »