Au început inscrierile (pentru profesorii pasionaţi de cinema) la ”Education a l’image” 2016-2017
https://www.ziarulmetropolis.ro/au-inceput-inscrierile-pentru-profesorii-pasionati-de-cinema-la-education-a-limage-2016-2017/

Programul de educaţie cinematografică pentru liceeni ”Education a l’image” revine de săptămâna viitoare cu o nouă ediţie şi se află în cautare de profesori pasionaţi de cinema, dornici să afle alături de elevii lor cât mai multe lucruri despre filme şi felul în care acestea se realizezază.

Un articol de Petre Ivan|1 Septembrie 2016

Profesorii pasionaţi de cinema, care vor să afle alături de elevii lor cât mai multe lucruri despre film, se pot înscrie în programul de educaţie cinematografică pentru liceeni ”Education à l’image” până pe 7 septembrie.

”Éducation à l’image” este un program de educaţie cinematografică care se adresează profesorilor şi elevilor de liceu din zona municipiului Bucureşti, iniţiat în 2009 de Ambasada Franţei la Bucureşti, de care au beneficiat până în acest moment peste 6.000 de liceeni, informează Societatea Culturală NexT.

Programul presupune sesiuni de formare  pe teme de limbaj cinematografic pentru profesori, proiecţii de film de artă la cinema pe tot parcursul anului şcolar, discuţii cu cineaşti invitaţi şi ateliere practice legate de profesiile din  domeniul cinematografiei. În plus, profesorii au la dispoziţie materiale pedagogice dedicate fiecăruia dintre filmele studiate.Education

Filmele propuse anul acesta sunt ”Domnişoarele din Rochefort” (Franţa, 1967), de Jacques Demy, ”Oslo, 31 august” (Norvegia, 2011), de Joachim Trier, şi ”O vară de neuitat” (România-Franţa, 1994), de Lucian Pintilie.

Sesiunile de formare pentru profesori vor fi susţinute de criticii de film Andrei Gorzo şi Ionuţ Mareş şi de regizorul Tudor Cristian Jurgiu şi vor avea loc pe 7, 8 şi 9 septembrie, la Cinema Elvire Popesco.

Misiunea programului este aceea de a promova filmele de autor şi cinematografia ca artă în rândul elevilor de liceu şi de a le oferi acestora instrumente de bază pentru interpretarea limbajului specific cinematografiei (atât din punct de vedere artistic, cât şi tehnic), cu scopul de a le activa şi cultiva spiritul critic faţă de produsele audiovizuale şi de a le  dezvolta cunoştinţelor despre cinema.

Pentru detalii și înscrieri, se poate scrie pe adresa de e-mail oana@nextproject.ro sau telefona la numărul 0732 909 024.

Organizat sub umbrela NexT Film Education de Societatea Culturală NexT, programul ”Éducation à l’image” se bucură de sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, al Istitutului Francez din Bucureşti şi al Inspectoratului Şcolar Bucureşti.

 

17
/07
/19

Inspirat dintr-un caz real petrecut într-un sat izolat din Italia anilor ‘80, în urma căruia au fost descoperiți 50 de muncitori exploatați de o familie de aristocrați, cel de-al treilea lungmetraj al lui Alice Rohrwacher, „Lazzaro cel fericit” /„Lazzaro felice”, ajunge pe marile ecrane din România din 26 iulie, distribuit de Independența Film.

16
/07
/19

26, 27, 28 iulie - trei seri de filme scurte cum nu s-au mai văzut! Amuzante până la lacrimi, înnebunitor de frumoase, sensibile și apoi brusc brutale, delicios de deștepte și pe alocuri perfecte, scurtmetrajele de la Marele Picnic de anul acesta vor rămâne cu tine mult, mult după ce s-a terminat proiecția. Le vezi din hamace și de pe pătura de picnic, dar unde te duc ele - asta e cu totul și cu totul altă aventură.

15
/07
/19

CRONICĂ DE FILM Încă un film românesc despre comunism? Va fi, probabil, prima întrebare a spectatorului obișnuit când va afla despre „Arest” (2019). Însă scenaristul și regizorul Andrei Cohn, ajuns la al doilea lungmetraj (după „Acasă la tata”, din 2015), propune o tratare diferită.

15
/07
/19

„Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale” invită spectatorii, cu mic, cu mare, să se bucure de o paletă diversă de filme româneşti de succes. Intrarea este liberă la proiecţiile în aer liber, din Piațeta Centrului Civic. Înscrieţi-vă în agendă fiecare seară din perioada 15-21 iulie, ora 21.00.

15
/07
/19

A şasea ediţie a Festivalului Ceau, Cinema! se deschide joi la Timişoara cu filmul de epocă „Domnişoara Paradis”, în prezenţa cunoscutei actriţe germane de origine română Maria Drăguş. Timp de patru zile, publicul cinefil va putea să aleagă dintre cele 30 de titluri incluse în selecția acestei ediţii, care are ca temă filmul „noir”.

13
/07
/19

Serialul documentar spaniol „El Pionero/Pionierul” despre Jesús Gil, politician de origine spaniolă, mogul al fotbalului și magnat al proprietăților imobiliare – una dintre cele mai fascinante și controversate personalități din ultimele decenii, are premiera pe 14 iulie pe HBO GO.

12
/07
/19

A intrat în cinematografele din țara noastră filmul artistic italian „Notti magiche” (regia Paolo Virzi). Specialiștii - și aici putem lăsa un hohot binefăcător de râs – îl descriu „comedie întunecată”.

12
/07
/19

Vești bune pentru cinefili: vara aceasta, Paramount Channel  aduce filme clasice în fiecare început de săptămână pe terasa  Fabrica Gastropub. În perioada 15 iulie – 2 septembrie,  poți viziona lungmetraje celebre proiectate de Paramount Channel în aer liber, în fiecare luni, începând cu ora 21:00. Intrarea este gratuită.

12
/07
/19

HISTORY® marchează aniversarea istorică de 50 de ani de la primul pas al omului pe Lună, prin lansarea în premieră și exclusivitate, a documentarului „Aselenizarea: Înregistrările pierdute.” Transmis pe 17 iulie, de la ora 21:00, documentarul prezintă călătoria omului pe Lună într-o manieră inedită, bazată pe înregistrările audio și video transmise în exclusivitate, nemaivăzute până acum.

12
/07
/19

44 de filme de scurt-metraj fac parte din selecția Filmul de Piatra #12 – Camp Edition! Dintr-un număr-record de 210 filme înscrise în festival, criticul de film Flavia Dima și directorul festivalului Andrei Dăscălescu au selecționat cele mai bune filme de scurtmetraj din România și Republica Moldova ale ultimului an.

09
/07
/19

Distribuită de Vertical Entertainment, filmul de acțiune „ANNA, regizat de Luc Besson, va avea premiera pe marile ecrane din România pe 19 iulie.

09
/07
/19

Peter Parker revine la Cinema City în rolul supereroului prietenos în „Spider-Man: Far From Home”, următorul capitol al seriei care se continuă după acțiunea din „Avengers: Endgame”. Deși decide să se alăture celor mai buni prieteni ai lui într-o vacanță europeană, planul lui de a renunța la statutul de supererou pentru câteva săptămâni este lăsat în urmă rapid când acceptă să îl ajute pe Nick Fury să descopere misterul atacurilor care creează haos pe continent.

Page 1 of 24112345...102030...Last »