Au mai rămas 4 zile până la cea de-a patra ediție a Festivalului Internațional ,,Marile Serate Muzicale ale Bucureștiului”
https://www.ziarulmetropolis.ro/au-mai-ramas-4-zile-pana-la-cea-de-a-patra-editie-a-festivalului-international-marile-serate-muzicale-ale-bucurestiului/

În zilele de 6, 7 şi 8 iulie, începând cu ora 19:00, bucureştenii melomani se vor putea delecta cu un regal de muzică clasică la Sala Majestic a Teatrului Odeon, în interpretarea unor muzicieni de renume internaţional.

Un articol de Petre Ivan|2 iulie 2018

Pe scenă vor urca soprana Felicia Filip, pianiștiiBruno Canino și Koichiro Kanno, violoniștii Mario Hossen și Alexandru Tomescu, violiștii Vladimir Mendellssohn și Marian Movileanu, flautista Luisa Sello, pianistul Andrei Licarețși Cvartetul Enescu.Directorul artistic al Marilor Serate Muzicale este maestrul Anton Niculescu, iar evenimentul este moderat de regizorul de operă Cristian Mihăilescu.

,,La a IV-a ediție a Marilor Serate Muzicale ale Bucureștiului, eveniment de referință în stagiunea estivală a capitalei noastre, vin invitati la „ceaiul de la ora 19:00”  Brahms, Haydn, Schumann, Paganini și alți titani ai muzicii clasice, pe care îi însuflețesc instrumentiști și soliști de talie internațională, de pe trei continente. Ce spuneți despre această infuzie de frumos și armonie? Ce spuneți de așa o invitație?”, a declarat Felicia Filip, director general, Opera Comică pentru Copii.

Ediția a IV-a a ,,Marilor Serate Muzicale ale Bucureștiului” aduce în atenția publicului unele dintre cele mai frumoase lucrări ale unor compozitori celebri precum Robert Schumann, Johannes Bhrams, Joseph Haydn, Felix Mendelssohn Bartholdy, A. Dvorak, Franz Schubert, Serghei Rachmaninov, Philippe Gaubert, C. Saint-Saens, P. I. Ceaikovski, Niccolo Paganini sau Fritz Kreisler. Programul va fi completat de creații ale altor compozitori precum A. Caplet, R. Scedrin și Alfred Schnittke. Biletele sunt disponibile în rețeaua Bilete.ro. Evenimentul este susținut de Magic FM.

Participare de excepție la Concursul Internațional de Pian ,,Mihaela Ursuleasa”

Opera Comică pentru Copii îi invită pe iubitorii muzicii clasice să urmărească concertele din cadrul celor două gale ale Concursului Internațional de Pian „Mihaela Ursuleasa”, ediția I. Pe 1 iulie, competiția se va deschide cu un concert pe scena Sălii Mari a Operei Comice pentru Copii susținut de surorile pianiste Ferhan Önder și Fersan Önder din Elveția, prietene din copilărie ale Mihaelei Ursuleasa. În perioada 2 – 6 iulie va avea loc concursul propriu-zis în Salonul Mozart al Operei Comice pentru Copii, cu accesul liber al publicului.31 de tineri pianiști din România, Austria și Australia, vor fi evaluați de un juriu internațional din care fac parte, Heinz Medjimorec, primul profesor al Mihaelei de la Viena și președinte al juriului, Pierre Doueihi, profesor la Conservatorul din Berna, pianista Ferhan Önder și pianistul Viniciu Moroianu.

Concursul Internațional de Pian „Mihaela Ursuleasa” se va încheia în 7 iulie cu o gală în cadrul căreia cei mai talentați pianiști vor primi premii în valoare de 4.000, 3.000 și respectiv 2.000 de euro, plus Marele Premiu „Mihaela Ursuleasa”, în valoare de 5.000 de euro și un premiu special de 500 de euro oferit de cea mai bună prietenă a marii pianiste, violonista Patricia Kopatchinskaja.

 Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar aproape 15.000 de spectatori, iar în stagiunea 2017-2018 a fost depășită bariera de 600 de reprezentații, dintre care 19 premiere.

Foto: Marile Serate Muzicale ale Bucureștiului, Felicia Filip – Alexandra Jitariuc

22
/04
/21

În martie 2020, CORUL ACADEMIC RADIO, unul dintre cele mai prestigioase ansambluri de acest gen din România, urma să prezinte un concert aniversar extraordinar: 80 de ani de activitate artistică. Din motive pandemice, evenimentul a fost anulat. Vineri, pe 23 aprilie (de la 19.00), după peste un an de pauză concertistică, ansamblul Radio România revine pe scenă!

22
/04
/21

Opera Națională București propune publicului la sfârșit de săptămână un program cu două spectacole, „Gala Extraordinară de Balet” și „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini - operă în concert, ce vor fi transmise online în serile de sâmbătă și duminică. Eleganța coregrafiilor clasice și farmecul aparte al partiturii celebrului bărbier Figaro sunt propunerile noastre pentru două seri de poveste.

21
/04
/21

Vineri, 23 aprilie 2021, de la ora 19.00, Filarmonica „George Enescu” va transmite, pe canalele online, înregistrarea unui concert condus de Horia Andreescu în luna februarie 2020, cu un program integral Ludwig van Beethoven. Marea pianistă Elisabeth Leonskaja a fost solista invitată să interpreteze, în seria „Beethoven 250“, Concertul nr. 2, în si bemol major, pentru pian şi orchestră, op. 19 al marelui compozitor german.

19
/04
/21

Care este sensul existenței tale sau care este ikigai-ul tău? Trei artiști îndrăgiți provoacă publicul la o importantă temă de gândire prin concertul-concept „Ikigai. Lebensgrund”, avându-i ca protagoniști pe violonista Rafaela Fernandez Samodaiev, violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev și pianista Monica Florescu, care vor interpreta lucrări de Franz Schubert. Concertul înregistrat în Sala Oglinzilor a Forumului German Sibiu va fi difuzat duminică, 25 aprilie, de la ora 17:00, pe pagina de Facebook „Florescu-Fernandez & Friends”.

19
/04
/21

După „Iubita mea doarme” și ”Fata cu ochii verzi”, Toulouse Lautrec continuă să lucreze la material nou și revin acum cu o nouă piesă – „Revin in 5 minute”! Pentru acest cântec actorul Victor Rebengiuc a tras vocea de pe intro, iar pentru filmul de fundal trupa a folosit "found footage" cu fete din anii 60 care dansează la bustul gol - inspiraţia şi nebunia tinereţii actualilor noştri bunici.

16
/04
/21

SoNoRo Interferenţe, programul educativ al Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo, ajunge în 2021 la 15 ani de existență. Anul acesta vor fi acordate în premieră burse pentru cursuri de canto, muzica de cameră cu voce fiind una dintre perlele repetoriului muzical clasic. Astfel, elevii și studenții la canto vor avea șansa de a participa la acest program, alături de colegii care studiază un instrument.

16
/04
/21

Anul 2021 stă sub semnul intersectării destinelor unora dintre cei mai importanți compozitori din istoria muzicii. Aniversările și comemorările din acest an realizează o panoplie componistică extraordinară, întinsă pe mai bine de două secole, din baroc până în zilele noastre. Astfel, comemorarea celor 280 de ani de la moartea lui Antonio Vivaldi la Viena, devine punctul de referință al turneului internațional online JAZZT Vivaldi., orașul nașterii lui Vivaldi – Veneția și cel al dispariției sale – Viena, fiind incluse în această incursiune în evoluția creației sale.

16
/04
/21

Spectacolul va fi transmis online duminică, 18 aprilie, începând cu orele 19:00. Biletele se pot achiziționa de pe https://tickets.operanb.ro/ până miercuri, 21 aprilie, orele 19:00. Înregistrarea va fi disponibilă spre vizionare timp de 72 de ore, începând de duminică, 18 aprilie, orele 19:00.

06
/04
/21

Sâmbătă, 10 aprilie 2021, de la ora 18.30, Opera Brașov vă invită să vizionați online, în transmisiune directă, spectacolul cu opera bufă „La Cenerentola” de Gioachino Rossini.

05
/04
/21

În aşteptarea întâlnirii cu publicul, spectacolul „Maria Tănase. O poveste”, pus în scenă de regizoarea Carmen Lidia Vidu la Teatrul de Stat din Constanţa, şi-a avut repetiţia generală, într-un weekend înnorat şi friguros. O vreme ce poate amplifica dezolarea pe care i-o sugerează unui nou-venit multe din clădirile în paragină din centrul oraşului.