Au mai rămas 4 zile până la cea de-a patra ediție a Festivalului Internațional ,,Marile Serate Muzicale ale Bucureștiului”
https://www.ziarulmetropolis.ro/au-mai-ramas-4-zile-pana-la-cea-de-a-patra-editie-a-festivalului-international-marile-serate-muzicale-ale-bucurestiului/

În zilele de 6, 7 şi 8 iulie, începând cu ora 19:00, bucureştenii melomani se vor putea delecta cu un regal de muzică clasică la Sala Majestic a Teatrului Odeon, în interpretarea unor muzicieni de renume internaţional.

Un articol de Petre Ivan|2 iulie 2018

Pe scenă vor urca soprana Felicia Filip, pianiștiiBruno Canino și Koichiro Kanno, violoniștii Mario Hossen și Alexandru Tomescu, violiștii Vladimir Mendellssohn și Marian Movileanu, flautista Luisa Sello, pianistul Andrei Licarețși Cvartetul Enescu.Directorul artistic al Marilor Serate Muzicale este maestrul Anton Niculescu, iar evenimentul este moderat de regizorul de operă Cristian Mihăilescu.

,,La a IV-a ediție a Marilor Serate Muzicale ale Bucureștiului, eveniment de referință în stagiunea estivală a capitalei noastre, vin invitati la „ceaiul de la ora 19:00”  Brahms, Haydn, Schumann, Paganini și alți titani ai muzicii clasice, pe care îi însuflețesc instrumentiști și soliști de talie internațională, de pe trei continente. Ce spuneți despre această infuzie de frumos și armonie? Ce spuneți de așa o invitație?”, a declarat Felicia Filip, director general, Opera Comică pentru Copii.

Ediția a IV-a a ,,Marilor Serate Muzicale ale Bucureștiului” aduce în atenția publicului unele dintre cele mai frumoase lucrări ale unor compozitori celebri precum Robert Schumann, Johannes Bhrams, Joseph Haydn, Felix Mendelssohn Bartholdy, A. Dvorak, Franz Schubert, Serghei Rachmaninov, Philippe Gaubert, C. Saint-Saens, P. I. Ceaikovski, Niccolo Paganini sau Fritz Kreisler. Programul va fi completat de creații ale altor compozitori precum A. Caplet, R. Scedrin și Alfred Schnittke. Biletele sunt disponibile în rețeaua Bilete.ro. Evenimentul este susținut de Magic FM.

Participare de excepție la Concursul Internațional de Pian ,,Mihaela Ursuleasa”

Opera Comică pentru Copii îi invită pe iubitorii muzicii clasice să urmărească concertele din cadrul celor două gale ale Concursului Internațional de Pian „Mihaela Ursuleasa”, ediția I. Pe 1 iulie, competiția se va deschide cu un concert pe scena Sălii Mari a Operei Comice pentru Copii susținut de surorile pianiste Ferhan Önder și Fersan Önder din Elveția, prietene din copilărie ale Mihaelei Ursuleasa. În perioada 2 – 6 iulie va avea loc concursul propriu-zis în Salonul Mozart al Operei Comice pentru Copii, cu accesul liber al publicului.31 de tineri pianiști din România, Austria și Australia, vor fi evaluați de un juriu internațional din care fac parte, Heinz Medjimorec, primul profesor al Mihaelei de la Viena și președinte al juriului, Pierre Doueihi, profesor la Conservatorul din Berna, pianista Ferhan Önder și pianistul Viniciu Moroianu.

Concursul Internațional de Pian „Mihaela Ursuleasa” se va încheia în 7 iulie cu o gală în cadrul căreia cei mai talentați pianiști vor primi premii în valoare de 4.000, 3.000 și respectiv 2.000 de euro, plus Marele Premiu „Mihaela Ursuleasa”, în valoare de 5.000 de euro și un premiu special de 500 de euro oferit de cea mai bună prietenă a marii pianiste, violonista Patricia Kopatchinskaja.

 Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar aproape 15.000 de spectatori, iar în stagiunea 2017-2018 a fost depășită bariera de 600 de reprezentații, dintre care 19 premiere.

Foto: Marile Serate Muzicale ale Bucureștiului, Felicia Filip – Alexandra Jitariuc

10
/09
/20

OAMENII MUZICII Compozitorul avangardist și teoreticianul american John Cage (1912-1992) a fost unul dintre marii inovatori și experimentatori ai secolului XX. Un pionier al folosirii neconvenționale a instrumentelor muzicale precum și al muzicii electroacustice, Cage este și astăzi o piatră de poticnire ce ridică sprâncenele melomanilor, dar rămâne indiscutabil și un deschizător de orizonturi în muzica, dansul și arta secolului XX.

08
/09
/20

În perioada 14-20 septembrie, la Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia din Focşani, va avea loc un nou proiect dedicat tinerilor interpreţi de muzică clasică, realizat cu cofinanțarea AFCN – #classicforteens #cofinantatdeAFCN –, un proiect pe care, după douăzeci de ani și după o bogată și intensă activitate culturală în Italia, organizatorii îl propun orașului natal.

07
/09
/20

TAMTAM Festival, eveniment aflat la a doua ediție are loc în Brașov, între 11 și 12 septembrie 2020. Festivalul își propune vitalizarea spațiului urban prin artă, transformând orașul, cu spațiile sale publice, într-o amplă scenă culturală. Fiecare oraș trăiește prin oamenii săi. Desi există o serie de limitări, în acest context diferit, ele devin oportunități de reîntâlnire în spațiul urban.

31
/08
/20

Anul acesta, începutul de toamnă la Piatra-Neamţ va aduce un proiect inedit al Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ – NEAMŢ ART FESTIVAL, care se va desfăşura între 3 și 6 septembrie. 

31
/08
/20

H3 Garden before detach() este un proiect multidisciplinar creat de studioul de artă și tehnologie H3 în colaborare cu Teatrul Odeon. Selectat pentru participare la cel mai mare festival din lume de artă, tehnologie și societate, Ars Electronica, evenimentul va avea loc între 9-13 septembrie, pe strada Popa Nan 82, într-un complex de clădiri care va fi demolat în toamna acestui an.

25
/08
/20

Timp de trei zile Sibiul s-a transformat în capitala jazzului. Atât la nivel de orchestrație cât și de compoziție, pe lângă artiștii consacrați ai scenei jazz din România, Sorin Zlat, FiRMA și Vița de Vie au adus un sound inovator dincolo de granița convențională dintre jazz și rock.