AUDIȚIE NAȚIONALĂ 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/auditie-nationala-2015/

UNATC „I.L.Caragiale“ anunţă deschiderea înscrierilor pentru cea de-a III-a ediţie a Audiţiei Naţionale – festival dedicat tinerilor actori şi studenţilor din ultimul an de studiu, specializarea Arta Actorului, de la toate universtăţile din ţară, de stat şi private. Desfăşurat sub formă de competiţie, festivalul este o ocazie importantă de afirmare la început de carieră artistică în teatru şi film, de cunoaştere a colegilor de generaţie şi de explorare a unor metode şi tehnici de lucru pe care tinerii au şansa să le împărtăşească.

Un articol de Petre Ivan|30 octombrie 2015

Audiția Națională este organizată de către UNATC ”I.L.Caragiale” București cu sprijinul cu ArCuB. Parteneri: Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, Teatrul Metropolis, Teatrul Nottara. Evenimentul beneficiază de tot suportul necesar pe care aceste instituții îl pot pune la dispoziție.

Audiția Națională se desfășoară în următoarele etape:

Prima etapă

concurenții se înscriu până pe data de 16 noiembrie, prin trimitearea CV-ului și a unei înregistrări de 7-10 minute a unui one man show / one woman show la alegere, pe adresa [email protected].

Înregistrările sunt evaluate în perioada 17 – 23 noiembrie de un juriu alcătuit din profesori ai UNATC București: Ștefan Velniciuc, Radu Gabriel, Florin Grigoraș, Anca Ioniță, Bogdana Darie.

Numele finaliștilor vor fi anunțate pe data de 25 noiembrie.

A doua etapă

Actorii din cele mai apreciate înregistrări participă la cea de-a doua etapă a Audiției, desfășurată în zilele de 7, 8, 9 decembrieAUDIȚIE NAȚIONALĂ 2015.

La UNATC, sala Ileana Berlogea (str. Matei Voievod, nr. 75-77) ei vor susține live, one man/one woman show-ul de 7-10 minute trimis pe suport video la înscriere, în fața unui juriu final din care fac parte: Alexandru Darie – Director Teatrul Bulandra, George Ivașcu – Director Teatrul Metropolis, George Mihăiță – Director Teatrul de Comedie, Marilena Țepuș – Director Teatrul Nottara, Mihaela Păun – Director ArCuB, Paul Chiribuță – Decan al Facultății de Teatru, Alexandru Maftei – regizor de film.

Premiile constau în roluri oferite de către directorii teatrelor partenere în spectacolele din stagiunea 2015-2016 și în roluri acordate de regizorii de film.

De asemenea, câștigătorii vor primi și premii în bani.

Audiția Națională se adresează tinerilor actori cu vârsta până în 35 de ani, studenți din ultimul an de studiu și absolvenți ai Facultăților de Teatru din toată țara. Nu există condiții restrictive referitoare la statutul profesional – angajat, independent etc.

Foto: AUDIȚIE NAȚIONALĂ 2015 – www.unatc.ro

27
/02
/24

SkyShowtime a confirmat astăzi că Ted va fi disponibil pentru vizionare în toate piețele în care serviciul este disponibil, începând din 22 februarie. Primele patru episoade vor fi disponibile pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 22 februarie, urmând ca celelalte episoade să fie disponibile din 11 aprilie.

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.

27
/02
/24

Între 6 și 7 aprilie va avea loc Digital Nomad Summit, conferința dedicată celor care vor să lucreze și să trăiască oriunde în lume. Timp de două zile, 12 speakeri locali și internaționali vor oferi inspirație, povești și instrumente valabile pentru cei care vor să-și schimbe locuința și să lucreze din Asia sau Europa.

23
/02
/24

Regizorul francez Nicolas Philibert, unul dintre marile nume ale filmului documentar la nivel internațional, semnează regia filmului Pe Adamant (Sur l’Adamant). Filmul a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2023, unde a câștigat Marele Premiu, Ursul de Aur.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.