Auditie Nationala – festival dedicat tinerilor actori / Viitorul începe azi
https://www.ziarulmetropolis.ro/auditie-nationala-festival-dedicat-tinerilor-actori-viitorul-incepe-azi/

UNATC „I.L. Caragiale“ anunţă deschiderea înscrierilor pentru cea de-a doua ediţie a Audiţiei Naţionale – festival dedicat tinerilor actori şi studenţilor din ultimul an de studiu, specializarea Arta Actorului, de la toate universtăţile din ţară, de stat şi private.

Un articol de Petre Ivan|27 octombrie 2014

Auditie Nationala / Desfășurat sub formă de competiție, festivalul este o ocazie importantă de afirmare la început de carieră artistică în teatru și film, de cunoaștere a colegilor de generație și de explorare a unor metode și tehnici de lucru pe care tinerii au șansa să le împărtășească.

Audiția Națională este organizată de către UNATC ”I.L.Caragiale” București, în parteneriat cu ArCub, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, Teatrul Metropolis și următoarele case de producție: Libra Film Productions, 4 Proof Film și beneficiază de tot suportul necesar pe care aceste instituții le pot pune la dispoziție.

Audiția Națională se desfășoară în următoarele etape:

În prima etapă concurenții se înscriu până pe data de 16 noiembrie, prin trimitearea CV-ului și a unei înregistrări de 7-10 minute a unui one man show / one woman show la alegere, pe adresa [email protected].Auditie Nationala

Înregistrările sunt evaluate în perioada 17 – 23 noiembrie de un juriu alcătuit din profesori ai UNATC București – Radu Gabriel, Florin Grigoraș, Mircea Rusu, Anca Ioniță şi Laura Baron.

Actorii din cele mai apreciate înregistrări participă la cea de-a doua etapă a Audiției, desfășurată în zilele de 3, 4, 5 decembrie. La Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti, ei susțin live, one man/one woman show-ul de 7-10 minute trimis pe suport video la înscriere, în fața unui juriu final format din profesori ai UNATC, directorii teatrelor participante și regizori de film.

Premiile constau în roluri oferite de către directorii teatrelor partenere în spectacolele din stagiunea 2014-2015 și în roluri acordate de regizorii de film.

Audiția Națională se adresează tinerilor actori cu vârsta până în 35 de ani, studenți din ultimul an de studiu și absolvenți ai Facultăților de Teatru din toată țara. Nu există condiții restrictive referitoare la statutul profesional – angajat, independent etc.

La ediția din 2013 a Audiției Naționale, zece tineri actori au primit ca premiu şansa de a lucra pe scena unui teatru important din Bucureşti, alături de actori consacraţi.

Pe data de 10 octombrie Teatrul Mic, în coproducţie cu Teatrul de Comedie, a prezentat în sala Teatrului Foarte Mic premiera spectacolului Numele de Jon Fosse, în regia lui Vlad Cristache. Câștigătorii Ana Bianca Popescu, Aida Avieriţei, Cezar Grumăzescu şi Bogdan Nechifor s-au întâlnit pe scenă cu actorii Ana Ciontea şi Gheorghe Visu.

Teatrul Bulandra și Teatrul Metropolis pregătesc în prezent, un spectacol care are în distribuție o parte din tinerii actori premiați la Audiția Națională 2013. Premiera, în regia lui Bobi Pricop, va avea loc în luna noiembrie 2014.

Pentru mai multe informații: www.unatc.ro, blog.unatc.ro

Foto: Auditie Nationala – unatc.ro

15
/01
/24

Teatrul Maghiar de Stat Cluj își ia cu tristețe rămas bun de la actorul András Csíky, laureat al premiilor Kossuth și Jászai Mari, distins cu Premiul UNITER pentru întreaga activitate, care s-a stins din viață în data de 13 ianuarie 2024, la vârsta de 94 de ani

12
/01
/24

Proiectul „Narațiuni ale națiunii”, produs de PostModernism Museum cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2024, abordează valorile naționale într-o perspectivă multidisciplinară, prin teme dedicate unor genuri și mijloace de exprimare atractive: bandă desenată, muzică rock și folk, literatură, arte vizuale, istoria artei, în care reprezentările naționale sunt înțelese ca valori democratice, dimensiune europeană, influențe creative specifice unui spațiu de spiritualitate și limbaj comun.

12
/01
/24

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

12
/01
/24

Scrisoarea trimisă de către scriitorul Mircea Damian din închisoare, jurnalul intim al unei doamne de la curtea regală, un jurnal de front din cel de-al Doilea Război Mondial, catrenul dedicat de Lucian Blaga uneia dintre muzele sale și ultima scrisoare trimisă de Ion Antonescu către soție s-au numărat printre cele mai discutate obiecte de colecție licitate la finalul anului trecut.

11
/01
/24

Institutul Cultural Român anunță lansarea ediției din 2024 a Programului CANTEMIR*, program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional. ICR va acorda finanțare nerambursabilă pentru inițiative culturale din domeniile arte vizuale (arte plastice, arte decorative, știință/cercetare și arhitectură, design, noile media, fotografie, performance) și artele spectacolului (teatru, muzică, dans).