Audrey Hepburn, portrete ale unui simbol
https://www.ziarulmetropolis.ro/audrey-hepburn-portrete-ale-unui-simbol/

O expoziţie intitulată ”Audrey Hepburn, portrete ale unui simbol” s-a inaugurat joi la National Portrait Gallery din Londra. Expoziţia va prezenta, până la 18 octombrie, 35 de imagini ale celebrei artiste împrumutate de fiii acesteia, Sean Hepburn Ferrer şi Luca Dotti.

Un articol de Petre Ivan|3 iulie 2015

Fotografiile urmăresc firul vieții actriței care continuă să farmece prin eleganță și în prezent, la peste 20 de ani de la dispariția ei.

Cel mai vechi cadru din mostra londoneză este în alb-negru și datează din 1938, când Audrey Hepburn avea nouă ani, iar cea mai recentă poză este din 1991, cu numai doi ani înainte de moartea ei, în Elveția, ca urmare a unui cancer de colon.

Expoziția propune o retrospectivă cronologică a existenței vedetei, de la copilăria petrecută în Olanda, perioada studiilor de Audrey Hepburndans din Londra, cucerirea gloriei mondiale la Hollywood în perioada 1950-1960, inclusiv a unui premiu Oscar pentru rolul din Vacanță la Roma, din 1953, și ultimii ani, în care a fost ambasador al bunăvoinței al UNICEF.

Vizitatorii pot vedea și o pereche de papuci de dans folosiți de Audrey Hepburn pe când urma cursuri de balet clasic, precum și imagini ale unora dintre rochiile purtate de ea în filme.

De asemenea, un întreg perete este consacrat coperților pe care mari publicații din întreaga lume le-au dedicat actriței născute în 1929 în Belgia.

Foto: Audrey Hepburn – facebook

16
/05
/23

Proiecții ale unora din cele mai apreciate documentare despre natură, expoziții de fotografie, activități pentru copii, ateliere de film documentar și fotografie, invitați speciali internaționali și întâlniri cu artiști locali sunt surprizele promise de organizatori pentru prima ediție LYNX Festival, primul festival din România dedicat exclusiv filmului documentar și fotografiei de natură.

11
/05
/23

Extinction Room (Hopeless.) – instalația audio performativă este alcătuită din înregistrări ale unor specii de păsări pe cale de dispariție, explorând ideea de natură și reprezentarea acesteia pe scena artistică și culturală, într-un moment în care specialiștii de mediu au ridicat puternice semnale de alarmă. Performance-ul este prezentat la București, la Teatrelli, pe 13 mai, de la ora 19.00, grație unei noi colaborări între Goethe-Institut și creart/Teatrelli.

11
/05
/23

MoBU, Târgul Internațional de Artă Contemporană București, își deschide porțile pentru vizitatori vineri, 19 mai, ora 14:00, la Romaero Băneasa și anunță programul de evenimente culturale conexe la care se poate participa în baza biletelor la târg.

28
/04
/23

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud și Asociația Culturală „Grigore Bradea” vă invită la vernisajul expoziției realizate de Florin Tamba – laureat al Premiului „Grigore Bradea” 2021. Vernisajul expoziției de sculptură are loc vineri, 5 mai 2023, de la ora 18:00, la Muzeul Județean Bistrița-Năsăud. Expoziția va fi prezentată de istoricul de artă Vasile Duda.

27
/04
/23

Finalul lunii aprilie aduce încă două vernisaje în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă. De pe 26 aprilie și până pe 6 iunie, la Kulterra Gallery (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106), se poate vedea expoziția „Călătorii” a artistei Ioana Badea, ce explorează drumuri, și nu destinații, făcute atât cu pasul, cât și cu gândul și între 29 aprilie și 13 mai artistul Bogdan – George Negulescu aduce în spațiul-acvariu din B-dul Carol, nr. 53 expoziția ”Red my mind”.