Avalanșă de evenimente la TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/avalansa-de-evenimente-la-tnb/

Un şir de premiere cu piese de notorietate, puse în scenă de regizori şi scenografi de prima mână, cu o trupă de prestigiu, mult întinerită în ultima vreme, la care se adaugă o mulţime de manifestări culturale ”parateatrale”, fac din finalul acestui an la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti o perioadă efervescentă.

Un articol de Petre Ivan|6 decembrie 2016

Scenele teatrului sunt cuprinse de febra ultimelor repetiţii, foaierele sunt animate de evenimente conexe, iar în peisajul acesta bogat şi plin de surprize, fiecare categorie de public, şi fiecare vârstă îşi poate găsi spectacolul dorit.

Regele Lear

„Regele Lear” de William Shakespeare, eveniment teatral aşteptat cu mult interes nu doar de specialişti ci şi de publicul larg, în noua versiune scenică semnată de regizorul georgian David Doiashvili, cu Mihai Constantin în rolul titular, va avea premiera pe 11 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Mare.

Angajare de clovn. Foto Florin Ghioca

Angajare de clovn. Foto Florin Ghioca

Angajare de clovn

Următoarea premieră, „Angajare de clovn” de Matei Vişniec, în regia lui Ion Caramitru, invită publicul să descopere, într-o montare în care teatrul şi circul se întrepătrund pe tărâmul comun al spectaculosului, nu doar posibilităţile tehnice surprinzătoare ale Sălii Studio, ci și interpretarea plină de har a 3 dintre cei mai tineri actori ai trupei, pe care i-aţi putut aplauda în „Actorchestra” şi „Magic Naţional”, Petre Ancuța, Florin Călbăjos, Emilian Mârnea.

Crima din strada Lourcine

Aproape de premieră se găseşte şi piesa “Crima din strada Lourcine” de Eugène Labiche, o comedie de moravuri ce abundă în gaguri şi răsturnări de situaţie, o montare condusă cu nerv dramatic de regizorul Felix Alexa, pe care o veţi putea vedea la începutul anului viitor.

Andy Warhol

La Sala Mică,  din 8 decembrie şi până în 23 februarie 2017, publicul se va putea întâlni cu spiritul inconfundabil al unui celebru artist american cu rădăcini slovace. Simbol al unui nou gen artistic – arta pop, Andy Warhol va putea fi cunoscut şi înţeles mai bine prin lucrări şi obiecte ce i-au aparţinut. Exponatele provin de la Muzeul de Artă Modernă Andy Warhol din Medzilaborce, Slovacia.

Conferinţele Teatrului Naţional

Utima întâlnire din 2016, în cadrul programului Conferinţele Teatrului Naţional, va avea loc pe 18 decembrie, invitatul fiind Generalul Dan Voinea, magistratul care a instrumentat două dintre cele mai importante dosare post-decembriste: dosarul Revoluției din decembrie 1989 și cel al mineriadei din 13-15 iunie 1990. Tema conferinţei: Adevărul juridic despre decembrie 1989.

Magia Sărbătorilor de Crăciun

La Sala Media, la Teatrul Naţional pentru Copii Abracadabra, acolo unde în fiecare duminică dimineaţă are loc o premieră,  magia Sărbătorilor aduce poveştile Crăciunului mai aproape de înţelegerea celor mici, ei înşişi devenind parte din poveste şi interpreţi în scenă alături de Magicianul Poveştilor, actorul Marian Râlea, şi de asistenţii lui.

Nu rataţi acest final de an la TNB! Sunteţi aşteptaţi să descoperiţi o suită variată de evenimente şi să vă bucuraţi de spiritul ludic ce invadează scenele în această perioadă!

Fotografii din repetitii – Florin Ghioca, TNB

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

10
/04
/24

În perioada 12-14 aprilie 2024, România va participa la Festival du Livre de Paris, prestigios eveniment internațional dedicat cărții și literaturii, organizat la Grand Palais Éphémère și în alte câteva spaţii emblematice din Paris şi în librării partenere.

10
/04
/24

The Rembrandt Art Experience în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, anunță lansarea seriilor de ateliere de artă, dedicate familiei, inspirate de geniul suprarealist Salvador Dalí.

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.