Aventurează-te în lupta intergalactică din „Gardienii Galaxiei Vol. 2”!
https://www.ziarulmetropolis.ro/aventureaza-te-in-lupta-intergalactica-din-gardienii-galaxiei-vol-2/

Biletele pentru continuarea mult aşteptată a poveştii din Universul Marvel se pot achiziţiona începând cu data de 21 aprilie. Filmul „Gardienii Galaxiei Vol. 2” va ajunge în cinematografele din România începând din seara datei de 4 mai. Cumpărarea biletelor în avans îţi oferă posibilitatea de a fi printre primii care se reîntâlnesc cu gaşca de eroi improbabili.

Un articol de Liliana Matei|23 aprilie 2017

Filmul „Gardienii Galaxiei Vol. 2” este distribuit de Forum Film România şi va fi disponibil în format 3D, IMAX 3D, 4DX 3D şi Dolby Atmos.

În Vol. 2, personajele colorate şi pline de umor au o altă dinamică, conturând altfel de relaţii, suprinzându-ne cu o nouă aventură. În prima parte, Gardienii devin o familie, însă în a doua parte accentul se mută pe relaţiile dintre personaje în interiorul familiei. Aşa cum spune şi James Gunn: „Este o poveste complicată pentru că vorbim în primul rând despre un grup de inadaptaţi care devin o familie, însă nu se ştie unde duce acest lucru.” Fiecare personaj este unic în felul său şi fiecare aduce ceva special, iar până vă reîntâlniţi cu ei pe marile ecrane, vă facem şi mai curioşi, povestindu-vă puţin despre ei.

Chris Pratt aka Star-Lord/Peter Quill

După ce a salvat galaxia, aventurierul intergalactic semi-uman devine foarte cunoscut, fiind foarte mândru de asta. La fel de mândru cum a fost şi Chris Pratt când a primit rolul lui Peter Quill. James Gunn spune despre acesta: „Când am început casting-ul pentru Star Lord, căutam pe cineva care să intre în sală, să facă tot ce era trecut pe foaie, să o facă bine, într-un mod amuzant, însă voiam în acelaşi timp pe cineva care să aducă ceva în plus personajului. Voiam acel ceva care să îl facă pe Peter Quill puţin diferit. Chris a venit şi a făcut asta imediat. Este un actor unic pentru că îmbină foarte bine masculinitatea şi vulnerabilitatea, pe care le transmite cu uşurinţă pe ecran. Şi cred că asta îl face un actor modern şi actual.”

Zoe Saldana aka Gamora

Zoe Saldana se reîntoarce în rolul Gamorei, asasinul plătit care încearcă să-şi ispăşească păcatele din trecut, prin faptele sale eroice. Ea trebuie să se lupte cu proprii demoni, în confruntarea cu sora adoptivă, Nebula. Gunn spune despre ea: „Gamora este înconjurată de zevzeci, de Gardienii Galaxiei, care îi fac viaţa foarte dificilă. Ţine la ei, şi ea ştie asta, însă băieţii se ceartă constant şi sunt greu de suportat, având în vedere că nu are lângă ea companie de sex feminin.”

Dave Bautista aka Drax

Dave Bautista este Drax, războinicul intimidant, taciturn şi plin de tatuaje. Drax este un personaj complex, care este la fel de ameninţător şi de iubitor în aceeaşi măsură. Nu este conştient de natura sa foarte categorică şi de modul extrem în care percepe lumea. Gunn spune despre el: „Cred că ştim cu toţii foarte clar că Drax nu este foarte bun în a descifra anumite indicii sociale. Nu înţelege foarte bine ce vorbeşte lumea în jurul său, amuzându-se de lucruri pe care nu ar trebui să le găsească haioase.”

Bradley Cooper aka Rocket

Rocket, creatura modificată genetic, este un membru nepreţuit în echipă. Deşi e uneori reticent şi foarte acid, el este foarte grijuliu, mai ales cu Groot, care este acum doar un puiuţ. James Gunn este familiarizat şi apropiat cel mai mult de Rocket, mărturisind că se regăseşte cel mai mult în acest personaj. Rocket este o mică fiară torturată, care nu şi-a pierdut din amuzament şi afecţiune, fiind interpretat cu măiestrie de Bradley Cooper, actor nominalizat la Oscar.

Vin Diesel aka Baby Groot

După ce Groot a făcut sacrificiul suprem în primul film „Gardienii Galaxiei”, Micuţul Groot s-a născut din rămăşiţele sale. Deşi este adorabil, el se chinuie cu accese de furie şi are o relaţie de dragoste-ură cu ceilalţi Gardieni.

Micuţul Groot comunică spunând doar trei cuvinte, „I am Groot”. În ciuda înfăţişării sale neobişnuite şi a vocabularului limitat, Groot şi-a făcut loc în inima privitorilor doar cu aceste cuvinte. Este un aliat de încredere şi un prieten loial pentru Rocket. Este, de asemenea, un personaj complet diferit faţă de Groot din primul film. Gunn spune că el nu îşi aduce aminte de el ca adult, iar toate celelalte personaje relaţionează foarte diferit acum cu el. Drax nu îl place, Rocket ţipă mereu la el, Gamora are instincte materne faţă de el, iar Quill abia îşi dă seama că există.

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.

27
/09
/21

OPINIE Subfinanţat de nişte autorităţi nepăsătoare, fără cinematografe care să îi fie dedicate şi cu un public larg pus mai degrabă pe miştouri, filmul românesc de autor face performanţă an de an la cel mai înalt nivel. Iar 2021 o dovedeşte din plin. Este unul din paradoxurile româneşti.

24
/09
/21

Festivalul KINOdiseea aduce pe marele ecran filme despre protejarea mediului, relațiile dintre copii și părinți, curaj și empatie, la Cinema Gloria și Cinema Eforie.