Aventurile Sofiei. A fost o dată ca niciodată…o comedie cu și despre copilărie
https://www.ziarulmetropolis.ro/aventurile-sofiei-a-fost-o-data-ca-niciodata-o-comedie-cu-si-despre-copilarie/

Din 4 noiembrie cei mici pot urmări în cinematografele din România, o comedie de familie,un memento despre ce înseamnă să fii copil. O poveste duioasă şi haioasă despre bucuriile copilăriei, atât cât durează.

Un articol de Petre Ivan|28 Septembrie 2016

A fost o dată ca niciodată… o fetiță, Sofia, care locuiește cu mama ei blândă și iubitoare într-un castel imens. Ea nu este un copil model așa cum ar vrea, spre deosebire de prietenele sale Camille și Madeleine.

Sofia este în căutare de aventuri extravagante, adoră să facă lucruri interzise și  de cele mai multe ori intră în bucluc, spre disperarea celor din jur.  Mereu pusă pe șotii, mama ei încearcă să îi tempereze comportamentul, arătându-i cu blândețe ce este bine și ce este rău.

Într-o zi, părinții ei au un accident, iar Sofia rămâne în grija mamei sale vitrege, madame Fichini. O femeie rea și cu o inimă de piatră care îi face viața Aventurile Sofieisărmanei fetițe un calvar. Dar Sofia va conta pe ajutorul prietenilor săi să scape din ghearele acestei femei.

Caroline Grant, tânăra care interpretează rolul Sofiei, a fost aleasă din 800 de persoane când avea doar 5 ani. Regizorul filmului, Christophe Honoré, a afirmat că „tânăra actrița a fost suficient de puternică pentru un astfel de film și și-a dat seama din prima clipă că o să fie un partener puternic pentru nivelul de muncă ce trebuie depus”. Actrița interpretează imaculat rolul Sofiei, care îi vine ca o mănușă.

Vă mai amintiți de Kevin McCallister jucat de Macaulay Culkindin „Singur acasă”? Sofia e la fel de năzdrăvană și adorabilă, doar că acțiunea nu se defășoară în SUA, ci  în perioada în care existau castele, calești și acele deosebite costume specifice epocii napoleoniene.

Aventurile Sofieise bazează pe scrierile Contesei de Segur, fiind o ecranizare pentru toate vârstele. Pe lângă activitatea cinematografică, regizorul a scris numeroase romane pentru copii și oconsideră pe Contesa de Segur un ideal de precizie și eleganță.

Din 4 noiembrie vă așteaptă pe marile ecrane o producție plină de fantezie atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

Foto: Aventurile Sofiei – facebook

15
/01
/19

Incluse în proiectul Viitorului Memoriei, o platformă dedicată memoriei Holocaustului în România, filmele documentare realizate, fără patos, de Olga Ștefan înregistrează mărturiile prețioase ale mai multor supraviețuitori ai persecuțiilor împotriva evreilor. O formă de amintire necesară și inevitabil fragmentată.

14
/01
/19

Aflat la cea de-a 5-a ediție, Oscar Weekend aduce la Cinema Elvire Popesco cele mai titrate filme ale anului 2018, propuse sau aflate în cursa pentru Oscarul la categoria „Cel mai bun film într-o limbă străină”.

09
/01
/19

Folosirea tot mai numeroaselor servicii de streaming pare să înlocuiască încet dar sigur mersul la cinema. O platformă ca Netflix a devenit cunoscută în special pentru seriale. Însă există câteva site-uri unde cinefilii pot să vadă filme de artă, vechi sau noi, la un preţ accesibil.

07
/01
/19

Filmele biografice „Green Book” şi „Bohemian Rhapsody” şi drama „Roma” au fost marile câştigătoare la cea de-a 76-a ediţie a galei Globurilor de Aur, care a avut loc duminică seară la Los Angeles.

06
/01
/19

PREVIEW Anul 2019 se anunță promițător pentru cinematografia română. Cele mai așteptate sunt noile filme realizate de Cristi Puiu și Corneliu Porumboiu, cu o potențială premieră la Cannes. Tot în acest an va ieși în săli și „Nu mă atinge-mă”, controversatul debut al Adinei Pintilie.

28
/12
/18

OPINIE Scris și regizat de Alfonso Cuarón, „Roma”va rămâne foarte probabil în istorie ca filmul despre care s-a discutat și s-a scris cel mai mult în 2018. Și asta chiar înainte de premiera mondială la Festivalul de la Veneția, unde a obținut, fără rezerve, Leul de Aur.

21
/12
/18

Primul week-end din 2019 aduce pe marile ecrane din România o nouă producție Columbia Pictures: “Holmes & Watson” – o comedie de aventuri, probabil cel mai amuzant film de până acum despre celebrul detectiv și asistentul său. Cei nerăbdători îl vor putea urmări, în avanpremieră, încă din 28 decembrie 2018.

20
/12
/18

Jason Momoa aduce pacea între lumea de la suprafaţă şi regatul celor şapte mări în ,,Aquaman”, alături de Amber Heard, Willem Dafoe, Nicole Kidman şi Dolph Lungdren, într-un un nou film din seria universului DC, care va putea fi vizionat de vineri, 21 decembrie, în 3D, IMAX 3D, Dolby Atmos şi 4DX.  

20
/12
/18

Ce merită să păstreze memoria cinefilă și istoria cinema-ului din anul 2018? Am făcut o listă, inevitabil subiectivă, a celor mai ambițioase și mai reușite filme văzute în acest an. Filme de mari autori: de la Lars von Trier, Alfonso Cuarón sau Steven Spielberg, până la Chang-dong Lee sau Hirokazu Koreeda.

20
/12
/18

Trofeul NexT 2018 a revenit scurtmetrajului Hector Malot: Ultima zi din an, regizat de Jacqueline Lentzou, în timp ce Premiul „Cristian Nemescu” pentru Cea mai bună regie a mers către regizorul Diogo Baldaia, pentru filmul Miraj, fraților.

19
/12
/18

CRONICĂ DE FILM În cel mai nou lungmetraj al său, „The House That Jack Built” (2018), cu care și-a făcut revenirea la Cannes (în afara competiției), danezul Lars von Trier se pune în mintea un criminal în serie. Rezultatul: un film teribil de ambițios, deopotrivă amuzant, grav și inconfortabil.

18
/12
/18

"Cred că fericirea este supraestimată. Să fii satisfăcut, împăcat cu tine, sunt ţeluri în viaţă mult mai realiste decât visatul la fericire." - Brad Pitt

Page 1 of 22612345...102030...Last »