Aventurile Sofiei. A fost o dată ca niciodată…o comedie cu și despre copilărie
https://www.ziarulmetropolis.ro/aventurile-sofiei-a-fost-o-data-ca-niciodata-o-comedie-cu-si-despre-copilarie/

Din 4 noiembrie cei mici pot urmări în cinematografele din România, o comedie de familie,un memento despre ce înseamnă să fii copil. O poveste duioasă şi haioasă despre bucuriile copilăriei, atât cât durează.

Un articol de Petre Ivan|28 Septembrie 2016

A fost o dată ca niciodată… o fetiță, Sofia, care locuiește cu mama ei blândă și iubitoare într-un castel imens. Ea nu este un copil model așa cum ar vrea, spre deosebire de prietenele sale Camille și Madeleine.

Sofia este în căutare de aventuri extravagante, adoră să facă lucruri interzise și  de cele mai multe ori intră în bucluc, spre disperarea celor din jur.  Mereu pusă pe șotii, mama ei încearcă să îi tempereze comportamentul, arătându-i cu blândețe ce este bine și ce este rău.

Într-o zi, părinții ei au un accident, iar Sofia rămâne în grija mamei sale vitrege, madame Fichini. O femeie rea și cu o inimă de piatră care îi face viața Aventurile Sofieisărmanei fetițe un calvar. Dar Sofia va conta pe ajutorul prietenilor săi să scape din ghearele acestei femei.

Caroline Grant, tânăra care interpretează rolul Sofiei, a fost aleasă din 800 de persoane când avea doar 5 ani. Regizorul filmului, Christophe Honoré, a afirmat că „tânăra actrița a fost suficient de puternică pentru un astfel de film și și-a dat seama din prima clipă că o să fie un partener puternic pentru nivelul de muncă ce trebuie depus”. Actrița interpretează imaculat rolul Sofiei, care îi vine ca o mănușă.

Vă mai amintiți de Kevin McCallister jucat de Macaulay Culkindin „Singur acasă”? Sofia e la fel de năzdrăvană și adorabilă, doar că acțiunea nu se defășoară în SUA, ci  în perioada în care existau castele, calești și acele deosebite costume specifice epocii napoleoniene.

Aventurile Sofieise bazează pe scrierile Contesei de Segur, fiind o ecranizare pentru toate vârstele. Pe lângă activitatea cinematografică, regizorul a scris numeroase romane pentru copii și oconsideră pe Contesa de Segur un ideal de precizie și eleganță.

Din 4 noiembrie vă așteaptă pe marile ecrane o producție plină de fantezie atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

Foto: Aventurile Sofiei – facebook

22
/08
/19

Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) unica manifestare cinematografică din România dedicată filmelor de dans, care va avea loc între 4 - 8 septembrie, prezintă filme și performance-uri în premieră la București: Midnight Specials - cine(dans)concert cu Karpov not Kasparov, o selecție de filme pentru adolescenți curatoriate de Super! Festivalul de Filme Făcute de Adolescenți,  Emotional Bodies si cele mai bune filme din cadrul FIVER.

22
/08
/19

CRONICĂ DE FILM Nu e o întâmplare că regizorul lui „Poliţist, adjectiv”, unul dintre filmele emblematice ale Noului Cinema Românesc, oferă cel mai neaşteptat lungmetraj al ultimilor ani, care poate aduce o schimbare de direcţie. „La Gomera” este o reconfirmare: Corneliu Porumboiu rămâne cel mai inventiv, surprinzător şi autoreflexiv cineast român.

22
/08
/19

În anii ’80 mureai de frică sau mureai de râs... AREST, cel de-al doilea lungmetraj semnat de Andrei Cohn, va avea premiera în cinematografele din România pe 20 septembrie. Filmul îi are în distribuție pe Alexandru Papadopol și Iulian Postelnicu, alături de András Hatházi, Liviu Pintilieasa, Sorin Cociș și Marian Alexoaia.

21
/08
/19

HISTORY prezintă una dintre cele mai importante perioade ale istoriei României în două filme documentar, ce vor fi difuzate pe 23 august: „Regele care l-a păcălit pe Hitler” de la ora 21:00, și în premieră, „Maria, Inima României”, de la ora 22:00. Producțiile prezintă viața celor mai puternici și iubiți monarhi din țara noastră, Regele Mihai I al României și Regina Maria.

19
/08
/19

Lungmetrajul „Ivana cea Groaznică”, regizat de Ivana Mladenović, a câștigat premiul special al juriului secțiunii Cineasti del Presente din cadrul Festivalului de Film de la Locarno, care s-a încheiat sâmbătă. Premio speciale della giuria CINÉ+ constă într-o campanie de promovare în valoare de 25.000 de franci elvețieni acordați de canalul francez de televiziune pentru lansarea filmului câștigător în cinematografele din Franța.

16
/08
/19

CRONICĂ DE FILM În cel mai nou film al său, „Once Upon in... Hollywood” (2019), Quentin Tarantino e interesat mai puţin să creeze suspans sau să ofere acţiune, şi mai mult să redea cu melancolie ceea ce se presupune a fi sfârşitul unei epoci în cinema-ul american - finalul anilor `60.

16
/08
/19

Din cele peste 1500 de producţii înscrise în cele trei secțiuni competiționale din cadrul Bucharest International Dance Film Festival 2019 au fost selectate 43 de scurtmetraje, din 18 țări de pe întreg mapamondul. Competiția internațională cu secțiunile  - Time Stand Witness, The Road not Taken și Acts of Rebellion -  cuprinde 30 de filme, din 15  țări. Bucharest International Dance Film Festival se va desfasura in perioada 4 - 8 septembrie 2019.

15
/08
/19

Sriitorul Vasile Ernu ("Născut în URSS", "Ultimii eretici ai Imperiului", (2009); "Bandiţii") a văzut aseară ultimul film scris, regizat şi jucat de Casey Affleck  și a scris despre el în această dimineață, pe pagina sa de facebook. Cinefilii care nu se tem de spoilere se pot bucura astfel de un text savuros. Din păcate, "Light of My Life" nu este încă disponibil în cinematografele din România.

15
/08
/19

Raoul Taburin este un geniu al bicicletelor. Poate depista orice defecțiune doar folosindu-și auzul. Puțini ar crede că Raoul ascunde un secret care îl bântuie și pe care a tot încercat să-l împărtășească: în ciuda experienței sale de mecanic, Raoul nu-și poate ține echilibrul pe două roți. SECRETUL LUI RAOUL TABURIN/ RAOUL TABURIN, o poveste fermecătoare despre biciclete și sindromul impostorului, imaginată de scenaristul filmului Amélie, va fi lansat în cinematografele din România pe 23 august.

14
/08
/19

Joi, 15 august, începând cu ora 19.00, are loc avanpremiera celei de-a patra ediții a DokStation Music Documentary Film Festival, la Fabrica Gastropub (Splaiul Unirii, 160). În Avanpremiera ediției a 4-a a DokStation, va fi proiectat, în premieră națională, filmul documentar Sting : A Free Man (2017, regia: Julie Veille), precedat de o selecție muzicală din discografia Sting și The Police. Intrare liberă.

13
/08
/19

Deja aclamat de critici și așteptat de cinefilii din lumea întreagă, cel de-al nouălea film al lui Quentin Tarantino, “Once Upon A Time In Hollywood” / “A fost odată la… Hollywood”, se lansează săptămâna aceasta în cinematografe. Cu o distribuție impresionantă, producția Sony Pictures va avea premiera pe marile ecrane din România vineri, 16 august 2019, și se anunță drept una dintre cele mai “fierbinți” lansări ale verii.

13
/08
/19

"Blondele sunt cele mai potrivite victime. Ele sunt asemeni zăpezii virgine în care ies la iveală urmele însângerate." - Alfred Hitchcock. Se împlinesc, astăzi, 120 de ani de la nașterea cineastului considerat „maestrul suspansului”. 

Page 1 of 24412345...102030...Last »