Aventurile Sofiei. A fost o dată ca niciodată…o comedie cu și despre copilărie
https://www.ziarulmetropolis.ro/aventurile-sofiei-a-fost-o-data-ca-niciodata-o-comedie-cu-si-despre-copilarie/

Din 4 noiembrie cei mici pot urmări în cinematografele din România, o comedie de familie,un memento despre ce înseamnă să fii copil. O poveste duioasă şi haioasă despre bucuriile copilăriei, atât cât durează.

Un articol de Petre Ivan|28 septembrie 2016

A fost o dată ca niciodată… o fetiță, Sofia, care locuiește cu mama ei blândă și iubitoare într-un castel imens. Ea nu este un copil model așa cum ar vrea, spre deosebire de prietenele sale Camille și Madeleine.

Sofia este în căutare de aventuri extravagante, adoră să facă lucruri interzise și  de cele mai multe ori intră în bucluc, spre disperarea celor din jur.  Mereu pusă pe șotii, mama ei încearcă să îi tempereze comportamentul, arătându-i cu blândețe ce este bine și ce este rău.

Într-o zi, părinții ei au un accident, iar Sofia rămâne în grija mamei sale vitrege, madame Fichini. O femeie rea și cu o inimă de piatră care îi face viața Aventurile Sofieisărmanei fetițe un calvar. Dar Sofia va conta pe ajutorul prietenilor săi să scape din ghearele acestei femei.

Caroline Grant, tânăra care interpretează rolul Sofiei, a fost aleasă din 800 de persoane când avea doar 5 ani. Regizorul filmului, Christophe Honoré, a afirmat că „tânăra actrița a fost suficient de puternică pentru un astfel de film și și-a dat seama din prima clipă că o să fie un partener puternic pentru nivelul de muncă ce trebuie depus”. Actrița interpretează imaculat rolul Sofiei, care îi vine ca o mănușă.

Vă mai amintiți de Kevin McCallister jucat de Macaulay Culkindin „Singur acasă”? Sofia e la fel de năzdrăvană și adorabilă, doar că acțiunea nu se defășoară în SUA, ci  în perioada în care existau castele, calești și acele deosebite costume specifice epocii napoleoniene.

Aventurile Sofieise bazează pe scrierile Contesei de Segur, fiind o ecranizare pentru toate vârstele. Pe lângă activitatea cinematografică, regizorul a scris numeroase romane pentru copii și oconsideră pe Contesa de Segur un ideal de precizie și eleganță.

Din 4 noiembrie vă așteaptă pe marile ecrane o producție plină de fantezie atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

Foto: Aventurile Sofiei – facebook

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.

19
/10
/22

Unsul magilor, Black Adam (pseudonimul modern al lui Teth-Adam), spune povestea anti-eroului forțat de împrejurări să ajute câțiva pământeni. Mânat de răzbunare și ură, Black Adam este extrem de eficient în lupta cu opresorii Kahndaq-ului, spre disperarea super-eroilor din Justice Society.

19
/10
/22

După succesul ediţiei precedente cu 88 de minute cu Victor Rebengiuc, o gală care-şi propunea să aniverseze un artist legendar printr-o discuţie intimă şi pasionantă despre ale vieţii şi ale artei, acum spectatorii vor avea ocazia să o întâlnească pe actrița Tora Vasilescu.

18
/10
/22

49 de proiecții de film, 3 piese de teatru, 3 dezbateri și un total de peste 2.600 de spectatori, dintre care 18% copii. Acesta este bilanțul primei luni de funcționare constantă la Cinema Victoria Timișoara, primul dintre cinematografele tradiționale ale orașului care s-a redeschis după o renovare completă.