„Avenue 5”: un nou serial HBO
https://www.ziarulmetropolis.ro/avenue-5-un-nou-serial-hbo/

Primul episod al noii producţii HBO, „Avenue 5”, realizată de Armando Ianucci, cu Hugh Laurie în rolul principal, va avea premiera la HBO şi pe HBO GO pe 20 ianuarie.

Un articol de Liliana Matei|17 ianuarie 2020

Creatorul serialui Veep / Vicepreședinta, Armando Ianucci, se aventurează în tărâmul nu foarte explorat al serialelor de comedie science fiction: povestea are loc pe o navă spațială creată pentru turiști intergalactici.

Când o defecțiune apare la bordul navei de lux Avenue 5, inginerul trebuie să anunțe echipa compusă din căpitanul Ryan Clark (Hugh Laurie), proprietarul navei, Herman Judd (Josh Gad), și mâna lui dreaptă – Iris Kimura (Suzy Nakamura), că incidentul ar putea avea efecte catastrofale. Rav Mulcair (Nikki Amuka-Bird) supraveghează situația din centrul de control de pe Pământ, Matt Spencer (Zach Woods), directorul departamentului de relații cu clienții, face tot ce poate ca să-i calmeze pe pasageri, dar pasagera Karen Kelly (Rebecca Front) descoperă că membrii echipajului le ascund informații.

Hugh Laurie este Ryan Clark, căpitanul încrezător al navei spațiale de croazieră Avenue 5. Călătoria de 8 săptămâni a navei se desfășoară corespunzător și toate sistemele funcționează la parametrii normali. Dar, când încep să apară probleme tehnice, Ryan și echipajul lui trebuie să-i liniștească pe pasagerii nemulțumiți și să se ocupe de evenimentele neprevăzute.

Din distribuție fac parte Hugh Laurie (nominalizat la Emmy® pentru Veep, câștigătorul Globului de Aur pentru House M.D.), Josh Gad (Murder on the Orient Express), Zach Woods (Silicon Valley), Rebecca Front (Poldark, The Thick of It), Suzy Nakamura (Dr. Ken), Lenora Crichlow (Being Human), Nikki Amuka-Bird (Quarry) și Ethan Phillips (Inside Llewyn Davis).

Serialul este creat de Armando Iannucci; scenariul este scris de Armando Iannucci, Simon Blackwell și Tony Roche; povestea aparține lui Armando Iannucci; Armando Iannucci, Kevin Loader, Simon Blackwell, Tony Roche, Will Smith sunt producători executivi; Peter Fellows este co-producător executiv, iar Steve Clark-Hall este producător.

Trailerul este disponibil aici.

Un nou episod din cele opt ale serialului va fi disponibil săptămânal pe HBO GO.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.

27
/09
/21

OPINIE Subfinanţat de nişte autorităţi nepăsătoare, fără cinematografe care să îi fie dedicate şi cu un public larg pus mai degrabă pe miştouri, filmul românesc de autor face performanţă an de an la cel mai înalt nivel. Iar 2021 o dovedeşte din plin. Este unul din paradoxurile româneşti.

24
/09
/21

Festivalul KINOdiseea aduce pe marele ecran filme despre protejarea mediului, relațiile dintre copii și părinți, curaj și empatie, la Cinema Gloria și Cinema Eforie.