Avioanele lui Elvis, scoase la vânzare
https://www.ziarulmetropolis.ro/avioanele-lui-elvis-scoase-la-vanzare/

Ultimele două avioane deţinute de cântăreţul american Elvis Presley, denumite „Lisa Marie” şi „Hound Dog II”, au fost scoase la vânzare şi nu vor mai fi expuse la Graceland începând din aprilie 2015.

Un articol de |3 septembrie 2014

Administratorii fostei reşedinţe a starului american au cerut în luna iulie actualului proprietar al celor două avioane să găsească un alt loc în care să expună aeronavele, după ce au decis să îşi exercite dreptul de a pune capăt acordului de 30 de ani prin care „Lisa Marie” şi „Hound Dog II” erau păstrate la ferma Graceland din Memphis, devenită o veritabilă atracţie turistică după moartea cântăreţului Elvis Presley, informează contactmusic.com.

K. G. Cokerm, actualul proprietar al avioanelor, începuse de curând o serie de negocieri cu administratorii de la Graceland pentru a păstra aeronavele pe terenul celebrei ferme. Negocierile au eşuat, iar K. G. Coker va trebui să găsească un alt loc în care să expună cele două avioane.

Preţul de vânzare al acestora nu a fost deocamdată dezvăluit, însă viitorul proprietar nu va putea să le piloteze, întrucât, potrivit explicaţiilor oferite de K. G. Coker, atât „Lisa Marie”, cât şi „Hound Dog II”, „sunt piese de muzeu”.

Avioanele, care sunt garate în spatele fostului conac al „regelui muzicii rock’n’roll” de la jumătatea anilor ’80, nu se vor mai număra printre atracţiile oferite de Elvisfundaţia Graceland începând din aprilie 2015.

Elvis Presley

Născut pe 8 ianuarie 1935, la Tupelo, în Mississippi, Elvis Presley a intrat în legendă drept cântăreţul sărac care a reuşit în industria muzicală, albul care cânta ca un negru, sex-simbolul anilor ’50 şi rebelul patriot. Elvis Presley a murit în reşedinţa sa din Memphis – Graceland -, pe 16 august 1977, la vârsta de 42 de ani, în urma unui stop cardiac cauzat de o supradoză de medicamente.

Elvis a vândut un număr impresionant de albume, aproape un miliard. De asemenea, el a jucat în aproximativ 30 de filme.

Foto cu Elvis Presley – facebook

12
/01
/24

Proiectul „Narațiuni ale națiunii”, produs de PostModernism Museum cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2024, abordează valorile naționale într-o perspectivă multidisciplinară, prin teme dedicate unor genuri și mijloace de exprimare atractive: bandă desenată, muzică rock și folk, literatură, arte vizuale, istoria artei, în care reprezentările naționale sunt înțelese ca valori democratice, dimensiune europeană, influențe creative specifice unui spațiu de spiritualitate și limbaj comun.

12
/01
/24

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

12
/01
/24

Scrisoarea trimisă de către scriitorul Mircea Damian din închisoare, jurnalul intim al unei doamne de la curtea regală, un jurnal de front din cel de-al Doilea Război Mondial, catrenul dedicat de Lucian Blaga uneia dintre muzele sale și ultima scrisoare trimisă de Ion Antonescu către soție s-au numărat printre cele mai discutate obiecte de colecție licitate la finalul anului trecut.

11
/01
/24

Institutul Cultural Român anunță lansarea ediției din 2024 a Programului CANTEMIR*, program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional. ICR va acorda finanțare nerambursabilă pentru inițiative culturale din domeniile arte vizuale (arte plastice, arte decorative, știință/cercetare și arhitectură, design, noile media, fotografie, performance) și artele spectacolului (teatru, muzică, dans).

11
/01
/24

Asociația SIGNIS România anunță prima ediție a Festivalului Internațional FILMIKON, care propune o selecție de filme premiate de-a lungul anilor de juriile ecumenice și interreligioase, în peste 30 de festivaluri de film din lume, dar și un dialog despre valorile creștine și umane pornind de la aceste producții. Începând cu anul 1974, Premiul Juriului Ecumenic este un premiu independent acordat filmelor de lungmetraj din competițiile unor festivaluri internaționale de film din lume, precum Cannes sau Berlin.

11
/01
/24

„Corespondențe” de la Teatrul Metropolis este o producție româno-franceză, cu dublă cetățenie, și o demonstrație mamut a teatrului ca etapă de lucru, ca limbaj universal și ca conglomerat de întâlniri.

10
/01
/24

Dacă vreți să aflați care a fost parola primului e-mail al actriței Andreea Hristu, o veți afla aici. Veți mai afla și care a fost spectacolul care a marcat-o cel mai mult, dar și care este cea mai prețioasă resursă pe care o avem. Toate acestea, într-un interviu sub formă de alfabet.