BABEL F.A.S.T. 2016, la Teatrul “Tony Bulandra” din Târgovişte
https://www.ziarulmetropolis.ro/babel-f-a-s-t-2016-la-teatrul-tony-bulandra-din-targoviste/

Între 4 -12 iunie va avea loc la Teatrul “Tony Bulandra” din Târgovişte Festivalul BABEL F.A.S.T. 

Un articol de Monica Andrei|26 Mai 2016

Susţinut de Consiliul local şi Primăria Târgovişte, festivalul a ajuns la cea de-a VI-a ediţie şi are ca temă corpul. Între 4 şi 12 iunie, târgoviştenii vor avea parte de nouă zile de festival cu spectacole de teatru şi dans, lansări de carte, filme, conferinţe de presă, workshopuri, expoziţii, concerte în aer liber şi un recital de muzică mariachi.

Anul acesta, BABEL F.A.S.T. 2016 are două secţiuni: „indoor” şi „autodoor”, iar noutatea constă în spectacolele care vor avea loc în aer liber. Fiecare zi începe cu o conferinţă de presă care are loc dimineaţa şi se termină cu un film norvegian sau suedez, în miez de noapte.

La secţiunea “indoor” participă companii de teatru internaţionale din: Portugalia, Armenia, Alegeria, Australia, Iran, Irak, Belgia, Germania, Macedonia, Marea Britanie, Georgia, Danemarca, Japonia, Rusia, Spania, Scoţia şi Olanda.

Noutatea ediţiei din acest an se încadrează la secţiunea „outdoor” a festivalului care va aduce în platoul prefecturii şi Centrul vechi spectacole de teatru dans şi foc sau de circ destinate tuturor vârstelor, ale trupelor de teatru din: Australia, Germania, Polonia, Danemarca, Belgia şi România.
Spectacolele participante în festival sunt regizate de: Irina Niculescu, Mihai Mălaimare, Gigi Căciuleanu, Mihai Măniuţiu, João Mota, Andrzej& Teresa Welminski, Suren Shaherdyan, Mokhallad Rasem, Konstantin Purtseladze, Petar Miloshevski, Okbaoui Cheikh, Dumitru Acriş, Ovidiu Mihăiţă, Horaţiu Mihaiu, Monica Fotescu-Uţă.

Nu lipsesc workshopurile susţinute de către John Lewandowski (SUA), Nazanin Mehrayin (Iran), Aleksandar Ivanovski (Macedonia), João Mota (Portugalia) și Scott Johnston (Marea Britanie), Groove Onkels (Germania).

Concertele susţinute de formaţiile “Chrom Dioxid”, „Basska”, „Trooper” şi „Direcţia 5”, “Mariachi Band Sobreros”  completează atmosfera festivalului. Vor fi expuse imagini rare din spectacolele lui Tadesz Kantor realizate de fotograful italian Romano Martinis, eveniment realizat cu sprijnul Institutului Cultural Polonez şi va avea loc şi vernisajul expoziția de fotografie „Mari artiști români”, realizată cu sprijinul Asociației AVV care aduce în atenţia publicului colecția „Dr. Nicolae-Ion Vrânceanu”.

Festivalul se încheie duminică, 12 iunie, la ora 11:00 cu o conferinţă de presă care va avea loc la sediul teatrului. Spectatorii vor avea ocazia să vadă, la ora 19, 00 spectacolul cu piesa „Othello” de William Shakespeare, regia Suren Shahverdyan, precum şi spectacolul de dans și foc „Drum & Fire” care va avea loc la ora 21.00. Mai multe informaţii, precum şi programul festivalului, aici.

FOTO: Lise Klitten

23
/01
/19

După ediția plină de succes din 2018, care a adunat peste 15.000 de spectatori la concertele live din Piața „George Enescu” și la evenimentele conexe de la ARCUB, cea de-a opta ediție a Bucharest Jazz Festival organizată de Primăria Capitalei, prin ARCUB, se va desfășura, anul acesta, în perioada 1-7 iulie 2019, în Piața „George Enescu” și la ARCUB, și îl va avea curator pe Cristian Soleanu, unul dintre cei mai importanți saxofoniști și muzicieni ai jazzului contemporan românesc.

22
/01
/19

CRONICĂ DE FILM Ales în 2018 cel mai bun film în secțiunea Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes, „Border” („La graniță”), al doilea lungmetraj, extrem de inventiv, al regizorului iraniano-suedez Ali Abbasi, aduce fantasticul în cel mai banal cotidian și vorbește despre alteritate într-un mod surprinzător și profund original.

22
/01
/19

Lungmetrajele "The Favourite", de Yorgos Lanthimos, şi "Roma", de Alfonso Cuaron, conduc, cu câte zece selecţii, în topul nominalizărilor la cea de-a 91-a ediţie a galei Oscar, care va avea loc pe 24 februarie, la Los Angeles. Nominalizările pentru cea de-a 91-a ediţie a premiilor Oscar au fost anunţate de actorii Tracee Ellis Ross şi Kumail Nanjiani.

22
/01
/19

Film Now și Digi 24 transmit în direct, astăzi, 22 ianuarie, în jurul orei 15.20, anunțul oficial al nominalizărilor la premiile Academiei Americane de Film. Cea de-a 91-a gală a premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie, la Los Angeles.

22
/01
/19

Știu că sunteți curioși să aflați câte ceva și despre mama. Sincer să fiu, mă încearcă și pe mine aceeași curiozitate. Să aflu mai mult decât știu deja. În primul rând, știu că mama se roagă în fiecare seară la Dumnezeu pentru mine și pentru sora mea.

22
/01
/19

Noaptea, când stau în cutiuța mea și torc cu ochii la focul din sobă, mă gândesc deseori la Tomiță, pe care nu l-am mai văzut de mai bine de trei săptămâni. L-am simpatizat încă de când s-a născut, în special pentru numele lui de motan.

20
/01
/19

Se joacă la Teatrul Bulandra din București spectacolul „Treapta a noua” (în adapterea scenică a Ancăi Maria Colțeanu), după un text de Tom Ziegler, cu actrițele Manuela Ciucur, Catinca Maria Nistor, Oana Ștefănescu și Adela Bengescu.

18
/01
/19

Proaspăt apărut, al cincilea DVD din excelenta colecție Sahia Vintage, coordonată de cercetătoarea Adina Brădeanu în cadrul unui proiect al Asociației One World Romania, prezintă și discută, sub titlul „Efemere”, câteva filme comandate în diferite perioade Studiului Sahia de diverse instituții ale statului comunist.

18
/01
/19

Acum sunt o fetiță mare, chiar dacă mă cred uneori „lup marin”. Lupul marin, în caz că nu știați, este un animal de casă care are misiunea de a salva viețuitoarele din apele sărate ale mărilor și oceanelor. De câteva zile mă tot pregătesc să-mi fac bagajele să merg în Italia, la frățiorul meu bolnav. Sunt foarte fericită că-mi pot lua cu mine toate jucăriile și că voi zbura cu avionul. Pentru că nu am mai zburat cu avionul niciodată, recunosc că sunt emoționată.

18
/01
/19

Dacă mi-ar fi spus cineva la jumătatea lui noiembrie, când l-am luat de mânuță pe Toma și ne-am dus să ne întâlnim cu primarul orașului Măgurele pentru a discuta despre o implicare totală a locuitorilor și instituțiilor în cazul Mirunei - o fetiță de 2 ani și jumătate din localitate, diagnosticată cu leucemie -, că în mai puțin de o lună și jumătate doctorii de la Marie Currie îmi vor spune, fără menajamente: "Copilul dvs are cancer", l-aș fi trimis cu trotineta la balamuc.

18
/01
/19

Pe vremuri, asta însemnând acum câteva săptămâni, ori de câte ori își făcea tata timp să se joace cu noi - reușea cam greu să se desprindă de știrile politice sau de îndeletnicirile lui de pe facebook - mă întrebam de ce mă încearcă sentimente atât de diferite față de părinți. Dacă mama nu-și permitea o secundă pentru ea dedicându-se total nouă, tata abia dacă se îndura să ne alerge seara un pic în jurul mesei, prefăcându-se că este căpcăun.

Page 1 of 77112345...102030...Last »