BABEL F.A.S.T. 2016, la Teatrul “Tony Bulandra” din Târgovişte
https://www.ziarulmetropolis.ro/babel-f-a-s-t-2016-la-teatrul-tony-bulandra-din-targoviste/

Între 4 -12 iunie va avea loc la Teatrul “Tony Bulandra” din Târgovişte Festivalul BABEL F.A.S.T. 

Un articol de Monica Andrei|26 mai 2016

Susţinut de Consiliul local şi Primăria Târgovişte, festivalul a ajuns la cea de-a VI-a ediţie şi are ca temă corpul. Între 4 şi 12 iunie, târgoviştenii vor avea parte de nouă zile de festival cu spectacole de teatru şi dans, lansări de carte, filme, conferinţe de presă, workshopuri, expoziţii, concerte în aer liber şi un recital de muzică mariachi.

Anul acesta, BABEL F.A.S.T. 2016 are două secţiuni: „indoor” şi „autodoor”, iar noutatea constă în spectacolele care vor avea loc în aer liber. Fiecare zi începe cu o conferinţă de presă care are loc dimineaţa şi se termină cu un film norvegian sau suedez, în miez de noapte.

La secţiunea “indoor” participă companii de teatru internaţionale din: Portugalia, Armenia, Alegeria, Australia, Iran, Irak, Belgia, Germania, Macedonia, Marea Britanie, Georgia, Danemarca, Japonia, Rusia, Spania, Scoţia şi Olanda.

Noutatea ediţiei din acest an se încadrează la secţiunea „outdoor” a festivalului care va aduce în platoul prefecturii şi Centrul vechi spectacole de teatru dans şi foc sau de circ destinate tuturor vârstelor, ale trupelor de teatru din: Australia, Germania, Polonia, Danemarca, Belgia şi România.
Spectacolele participante în festival sunt regizate de: Irina Niculescu, Mihai Mălaimare, Gigi Căciuleanu, Mihai Măniuţiu, João Mota, Andrzej& Teresa Welminski, Suren Shaherdyan, Mokhallad Rasem, Konstantin Purtseladze, Petar Miloshevski, Okbaoui Cheikh, Dumitru Acriş, Ovidiu Mihăiţă, Horaţiu Mihaiu, Monica Fotescu-Uţă.

Nu lipsesc workshopurile susţinute de către John Lewandowski (SUA), Nazanin Mehrayin (Iran), Aleksandar Ivanovski (Macedonia), João Mota (Portugalia) și Scott Johnston (Marea Britanie), Groove Onkels (Germania).

Concertele susţinute de formaţiile “Chrom Dioxid”, „Basska”, „Trooper” şi „Direcţia 5”, “Mariachi Band Sobreros”  completează atmosfera festivalului. Vor fi expuse imagini rare din spectacolele lui Tadesz Kantor realizate de fotograful italian Romano Martinis, eveniment realizat cu sprijnul Institutului Cultural Polonez şi va avea loc şi vernisajul expoziția de fotografie „Mari artiști români”, realizată cu sprijinul Asociației AVV care aduce în atenţia publicului colecția „Dr. Nicolae-Ion Vrânceanu”.

Festivalul se încheie duminică, 12 iunie, la ora 11:00 cu o conferinţă de presă care va avea loc la sediul teatrului. Spectatorii vor avea ocazia să vadă, la ora 19, 00 spectacolul cu piesa „Othello” de William Shakespeare, regia Suren Shahverdyan, precum şi spectacolul de dans și foc „Drum & Fire” care va avea loc la ora 21.00. Mai multe informaţii, precum şi programul festivalului, aici.

FOTO: Lise Klitten

21
/09
/20

O Gală a Premiilor UNITER la Craiova înseamnă o triplă sărbătoare: 30 de ani de la înființarea UNITER, 170 de ani de la înființarea teatrului craiovean „Marin Sorescu” și ... bucuria revederii cu artiști și parteneri după șase luni de așteptare.

18
/09
/20

Cel mai nou cinematograf de tip multiplex din România a fost inaugurat de Cineplexx pe 16 septembrie la Târgu-Mureș, în prezența unui public nerăbdător să-și vadă vadă filmele preferate pe marele ecran. Locația nou deschisă reprezintă cea de-a cincea investiție făcută de companie în România într-un singur an de la intrarea pe piața locală.

18
/09
/20

Nu e un admirator al comunicării intense din vremea noastră, care culminează cu incomunicarea și explică dezamăgit că în era corectitudinii politice, pentru că suntem atacați, orice am spune, sfârșim prin a nu mai spune nimic. Jeremy Irons s-a născut pe 19 septembrie 1948.

17
/09
/20

CRONICĂ DE FILM Există filme de stare, filme de idei şi filme de subiect (şi diverse combinaţii între ele). Programate a fi lansate în curând în cinematografe, „Madre” (2019), al spaniolului Rodrigo Sorogoyen, şi „Corpus Christi” (2019), al polonezului Jan Komasa, sunt în primul rând filme de subiect.

17
/09
/20

Expoziția „Onoarea națiunilor. Ordine și decorații din patrimonial Muzeului Național de Istorie”, care își așteaptă vizitatorii până în luna noiembrie, constituie un proiect unic, potrivit organizatorilor cel mai mare proiect de acest gen care s-a pus în operă în țară după 1989.

17
/09
/20

În perioada 30 septembrie–4 octombrie, va avea loc o ediție specială a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași–FILIT. Sub semnul continuității, Muzeul Național al Literaturii Române Iași propune o formulă adaptată la condițiile crizei globale.

17
/09
/20

A 12-a ediție KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr are loc în București, în perioada 17 septembrie–11 octombrie 2020, și aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii, dar numai bune pentru o seară petrecută cu întreaga familie.

Pagina 1 din 91612345...102030...Ultima »