BABEL F.A.S.T. 2016, la Teatrul “Tony Bulandra” din Târgovişte
https://www.ziarulmetropolis.ro/babel-f-a-s-t-2016-la-teatrul-tony-bulandra-din-targoviste/

Între 4 -12 iunie va avea loc la Teatrul “Tony Bulandra” din Târgovişte Festivalul BABEL F.A.S.T. 

Un articol de Monica Andrei|26 mai 2016

Susţinut de Consiliul local şi Primăria Târgovişte, festivalul a ajuns la cea de-a VI-a ediţie şi are ca temă corpul. Între 4 şi 12 iunie, târgoviştenii vor avea parte de nouă zile de festival cu spectacole de teatru şi dans, lansări de carte, filme, conferinţe de presă, workshopuri, expoziţii, concerte în aer liber şi un recital de muzică mariachi.

Anul acesta, BABEL F.A.S.T. 2016 are două secţiuni: „indoor” şi „autodoor”, iar noutatea constă în spectacolele care vor avea loc în aer liber. Fiecare zi începe cu o conferinţă de presă care are loc dimineaţa şi se termină cu un film norvegian sau suedez, în miez de noapte.

La secţiunea “indoor” participă companii de teatru internaţionale din: Portugalia, Armenia, Alegeria, Australia, Iran, Irak, Belgia, Germania, Macedonia, Marea Britanie, Georgia, Danemarca, Japonia, Rusia, Spania, Scoţia şi Olanda.

Noutatea ediţiei din acest an se încadrează la secţiunea „outdoor” a festivalului care va aduce în platoul prefecturii şi Centrul vechi spectacole de teatru dans şi foc sau de circ destinate tuturor vârstelor, ale trupelor de teatru din: Australia, Germania, Polonia, Danemarca, Belgia şi România.
Spectacolele participante în festival sunt regizate de: Irina Niculescu, Mihai Mălaimare, Gigi Căciuleanu, Mihai Măniuţiu, João Mota, Andrzej& Teresa Welminski, Suren Shaherdyan, Mokhallad Rasem, Konstantin Purtseladze, Petar Miloshevski, Okbaoui Cheikh, Dumitru Acriş, Ovidiu Mihăiţă, Horaţiu Mihaiu, Monica Fotescu-Uţă.

Nu lipsesc workshopurile susţinute de către John Lewandowski (SUA), Nazanin Mehrayin (Iran), Aleksandar Ivanovski (Macedonia), João Mota (Portugalia) și Scott Johnston (Marea Britanie), Groove Onkels (Germania).

Concertele susţinute de formaţiile “Chrom Dioxid”, „Basska”, „Trooper” şi „Direcţia 5”, “Mariachi Band Sobreros”  completează atmosfera festivalului. Vor fi expuse imagini rare din spectacolele lui Tadesz Kantor realizate de fotograful italian Romano Martinis, eveniment realizat cu sprijnul Institutului Cultural Polonez şi va avea loc şi vernisajul expoziția de fotografie „Mari artiști români”, realizată cu sprijinul Asociației AVV care aduce în atenţia publicului colecția „Dr. Nicolae-Ion Vrânceanu”.

Festivalul se încheie duminică, 12 iunie, la ora 11:00 cu o conferinţă de presă care va avea loc la sediul teatrului. Spectatorii vor avea ocazia să vadă, la ora 19, 00 spectacolul cu piesa „Othello” de William Shakespeare, regia Suren Shahverdyan, precum şi spectacolul de dans și foc „Drum & Fire” care va avea loc la ora 21.00. Mai multe informaţii, precum şi programul festivalului, aici.

FOTO: Lise Klitten

11
/12
/15

Actorul britanic Benedict Cumberbatch i-a trimis săptămâna aceasta o scrisoare lui Moș Crăciun. Epistola a fost publicată pe site-ul letterslive.com, cu ocazia Zilei Naționale a Scrisului de Scrisori, care se sărbătorește în Marea Britanie pe 7 decembrie.

11
/12
/15

Glasurile cristaline ce compun sonoritatea inconfundabilă a Corului de Copii Radio vă vor purta anul acesta în atmosfera de poveste a sărbătorilor de iarnă, către amintirile dragi ale copilăriei, prin magia cântecelor și colindelor de Crăciun. Sâmbătă, 12 decembrie (19.00), ansamblul Radio România, sub bagheta dirijorului VOICU POPESCU, vă invită la Sala Radio la un concert extraordinar de Crăciun.

11
/12
/15

Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti organizează vineri, 11 decembrie 2015, începând cu orele 11.00, la sediul Ominis, Aleea Turnu Magurele nr. 17A, Bucuresti o conferinţă pentru diseminarea informatiilor cu privire la activitatile desfasurate pana acum în cadrul proiectului „VALORificarea oportunităţilor de insertie pe piaţa muncii pentru grupurile vulnerabile, prin integrarea în Intreprinderi Sociale VALORIS”(ID:144616).

11
/12
/15

În fruntea nominalizărilor anunțate de Asociația presei străine de la Hollywood pentru a 73-a ediție a Globurilor de Aur se află filmul "Carol", la cinci categorii. Pentru titlul de cel mai bun film dramatic se luptă peliculele "Carol", de Todd Haynes , "The Revenant" (Alejandro Gonzales Inarritu), "Mad Max: Fury Raod (George Miller), "Room" (Lenny Abrahamson) și "Spotlight" (Tom McCarthy).

11
/12
/15

Al optulea Cineclub FILM, organizat de Arhiva Naţională de Filme în colaborare cu revista FILM, are loc vineri, 11 decembrie, de la ora 19:00, la Sala Eforie a Cinematecii Române. Va fi proiectat – într-o copie nouă (35mm) – filmul IACOB (1988) de Mircea Daneliuc. Cu această ocazie, vor fi prezentate două volume recent apărute, dedicate marelui cineast român.

10
/12
/15

Miercuri-seară, de la 18.30, la Ateneul Român, care a fost plin, autorul de bestseller-uri Eric-Emmanuel Schmitt s-a întâlnit cu criticul de teatru Marina Constantinescu, pentru un dialog despre literatură și teatru, dialog care a fost marcat de panseuri adânci.

10
/12
/15

Felicia Filip, Cristi Minculescu & IRIS, Monica Petrică & Răzvan Mazilu, Mihai Mălaimare & Teatrul Masca, Ducu Bertzi & Friends, Luiza Zan & Snaps Vocal Band și Orchestra Simfonică București, dirijată de Ciprian Teodorașcu. Toţi aceştia şi mulţi alţii, vineri, 18 decembrie, începând cu ora 19.00, la Sala Polivalentă, în cel mai mare eveniment de sărbători din București.

10
/12
/15

Un monument dedicat filosofului și scriitorului Emil Cioran a fost dezvelit în Capitală, la intersecția străzilor Gara de Nord și Mircea Vulcănescu. Turnarea și transpunerea în bronz a bustului a fost gata în 2013, iar soclul, confecționat din calcar de Vrața, adus din Bulgaria, a fost terminat anul acesta.

10
/12
/15

Asociația VIRA anunță lansarea rezultatelor cercetării multidisciplinare realizată în cadrul proiectului „Case Vii. Diversitatea culturală a spațiilor de locuit din București și împrejurimi”. Casele și oamenii din spatele ușilor, resorturile de ordin cultural, social și economic care își pun amprenta asupra experienței de locuire, au reprezentat direcțiile de analiză ale echipei extinse de cercetare.

10
/12
/15

Două luni, două filme în premieră și 13 orașe din România. Proiectul "Filme pentru liceeni" a adus împreună peste 6.673 de liceeni și 393 de profesori din România care au vizionat și discutat despre două filme europene în premieră. Cele 62 de evenimente care au deschis catalogul filmelor bune au avut loc în București, Slobozia, Giurgiu, Caracal, Slatina, Râșnov, Toplița, Moinești, Râmnicu Vâlcea, Timișoara, Târgoviște, Moreni, Corabia.