„Baby Driver”, cu Kevin Spacey, unul dintre cele mai antrenante filme ale verii
https://www.ziarulmetropolis.ro/baby-driver-cu-kevin-spacey-unul-dintre-cele-mai-antrenante-filme-ale-verii/

Vineri, 30 iunie 2017, se lansează în cinematografele din România filmul de acţiune „Baby Driver” – un thriller exploziv, cu trei câştigători de Oscar în distribuţie: Kevin Spacey, Jamie Foxx şi Paul Williams. Avându-l drept protagonist pe Ansel Elgort, producţia Sony Pictures realizată de Edgar Wright ridică adrenalina la maximum prin curse palpitante de maşini, o poveste atipică de dragoste şi o coloană sonoră atemporală.

Un articol de Petre Ivan|28 iunie 2017

O melodie sincronizată cu propriile acțiuni, căștile veșnic înfipte în urechi și unul dintre numeroasele sale iPod-uri, ales în funcție de stare. Iată rețeta de succes a lui Baby – un puști cu trecut traumatizant și figură inocentă, care devine un diavol la volan. Viteza amețitoare, curbe spectaculoase, un fler teribil, pasiune din plin și abilități senzaționale în manevrarea mașinilor fac dintr-o cursă alături de puștiul – șofer o experiență cu adevărat memorabilă pentru pasagerii înspăimântați. Reușita e aproape garantată, dat fiind palmaresul impresionant al lui Baby: de ani buni lucrează pentru interlopul Doc (Kevin Spacey), ajutând infractorii să scape după fiecare lovitură, și nu a dat niciodată greș. Norocul dă însă semne de schimbare atunci când în echipa de șoc se întâlnesc Buddy, un fost dealer de pe Wall Street (Jon Hamm), frumoasa lui iubită, Darling (Eiza Gonzalez), şi Bats (Jamie Foxx) – un tip suspicios și imprevizibil, cu răbdarea scurtă și nervii-praștie, care nu are deloc încredere în fidelitatea sau talentul de șofer al lui Baby.

Chiar pe când se hotărâse să lase în urmă viața infracțională, puștiul se îndrăgostește de chelnerița Debora (Lily James) – un motiv în plus să-și dorească o nouă viață. O ultimă operațiune îl desparte de visul său: acela de a pleca la drum, pur și simplu, fără niciun plan, într-o mașină pe care nu și-o permite. Îl ține însă pe loc grija pentru Joseph, tatăl său adoptiv, bătrân, bolnav, surdo-mut și aproape orb (interpretat de CJ Jones, care are și în viața reală deficiențe de auz). Iar când se simte, în sfârșit, pregătit să demareze spre alt viitor, strategia lui Doc și colegii de jaf riscă să-i saboteze planurile. Care va fi deznodământul aflăm din „Baby Driver” 113 minute de adrenalină maximă, de vineri, 30 iunie a.c., la cinema.

Rolurile principale sunt interpretate de Ansel Elgort („The Fault în Our Stars”), Kevin Spacey (“House of Cards”), Lily James („Cinderella”), Jon Bernthal (“The Walking Dead”), Eiza Gonzalez (“From Dusk til Dawn”), Jon Hamm (“Mad Men”) şi Jamie Foxx („Sleepless”).

Regia, scenariul și producția executivă a filmului sunt realizate de către britanicul Edgar Wright, cunoscut publicului și pentru „Shawn of the Dead” (2004), „Hot Fuzz” (2007) sau „Scott Pilgrim vs. the World” (2010). Wright a început să lucreze la „Baby Driver” în 1995, finalizând scenariul în 2011 și producția în 2017, acesta fiind și primul său film turnat în SUA. Distribuit în România de InterComFilm, lung-metrajul Sony Pictures este nerecomandat minorilor cu vârste mai mici de 15 ani.

Despre InterComFilm

InterComFilm Distribution S.A. a fost înființată în martie 2000, având ca obiect de activitate distribuția filmelor de cinema. Rădăcinile acesteia datează însă încă din anul 1992, când își începea activitatea GFR Distribution, primul distribuitor privat de film de pe piața românească. În 2000, InterCom RT a cumpărat 51% din acțiunile GFR, formând astfel o asociere, care întrunea aceeași pasiune și experiență în industria filmului. În prezent, compania este licențiată Sony Pictures și este unul dintre cei mai dinamici jucători de pe piața de distribuție a filmului în România. Detalii, pe www.intercomfilm.ro

12
/10
/14

A noua ediție a Festivalului de Film de Animație Anim’est, ce a avut loc între 3 şi 12 octombrie, în capitală, a ajuns la final. În cadrul Galei de Închidere de sâmbătă, 11 octombrie, la capătul a nouă zile de filme de animație de calitate, sosite la București din peste 60 de țări, festivalul și-a anunțat câștigătorii.

10
/10
/14

"Câinele japonez", debutul în regia de lungmetraj al lui Tudor Cristian Jurgiu, este eligibil pentru nominalizarea la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin la gala din 2015, alături de pelicule din alte 82 de ţări, potrivit anunţului făcut joi de Academia americană.

10
/10
/14

Reputata actriţă Luminiţa Gheorghiu revine pe marile ecrane, pentru prima dată într-un rol de comedie, din 24 octombrie, în “Cuscrii”, un film regizat de Radu Potcoavă. Ursul de Aur la Berlin, premiul Asociației Criticilor de Film la Los Angeles, sunt doar câteva dintre premiile câștigate de Luminița Gheorghiu, de-a lungul carierei.

09
/10
/14

Cea de-a VI-a ediție a celui mai important eveniment cinematografic al toamnei din Transilvania, “Festivalul Internațional de Film Comedy” debutează vineri, 10 octombrie. Lungmetrajul “Hector în căutarea fericirii”, în regia lui Peter Chelsom, este programat în Deschiderea Comedy Cluj, de la ora 19:00, la Cinema Florin Piersic.

09
/10
/14

Joi, 9 octombrie, aduce în agenda celei de-a noua ediţii Anim’est una dintre cele mai îndrăgite competiţii ale festivalului, cea de Videoclip şi Advertising. În programul zilei se înscriu şi alte proiecţii şi evenimente speciale: competiţia Balkanimation, o prezentare despre animaţia daneză susţinută de doi invitaţi de seamă de anul acesta, noi titluri din competiţiile internaţionale şi o petrecere cu Invisible Raincoats, cel mai recent proiect Minus.

09
/10
/14

Revista de Povestiri deschide înscrierile pentru a doua ediție a atelierului de scenaristică „Play”, care se va desfășura la București începând cu 20 octombrie, timp de trei luni, sub îndrumarea scriitoarei Cecilia Ștefănescu și a regizorului Igor Cobileanski.

08
/10
/14

CRONICĂ DE FILM „Q.E.D.”, al doilea film al lui Andrei Gruzsniczki, este o apariţie insolită în cinematografia română, datorită raportării atipice la trecutul comunist. Temperarea tentaţiei regizorului-scenarist de a spune totul despre perioada reconstituită l-ar fi transformat însă dintr-un film bun într-unul remarcabil.

07
/10
/14

Jean-Luc Godard, unul dintre cei mai influenți regizori din istoria cinematografiei, a surprins anul acesta Cannes-ul cu primul său lungmetraj în 3D, Adieu au langage, distins cu Premiul Juriului. Les Films de Cannes à Bucarest (24 – 30 octombrie) aduce filmul în premieră la București

06
/10
/14

Cinema-edu, cel mai mare proiect de educație cinematografică, destinat liceenilor, va ajunge în lunile octombrie și noiembrie în șase orașe din țară: Ploiești(21-23 octombrie, Club Cinema Twins), Craiova (28-30 octombrie, Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman), Mediaș (4-6 noiembrie), Târgu Mureș (11-13 noiembrie, cinema Arta), Iernut (14 noiembrie) și Roman (25-27 noiembrie).

06
/10
/14

CRONICĂ DE FILM „Poarta Albă”, în regia lui Nicolae Mărgineanu, este un film fără vlagă, ilustrativ și cu personaje slab construite. Povestea teribilă a deținuților din lagărul comunist de muncă silnică ce dă titlul lungmetrajului nu are parte de o redare cinematografică pe măsură.

03
/10
/14

Scurtmetrajul de ficțiune O Lume Nouă (r. Luiza Pârvu, scenariul Toma Peiu, România – Ungaria – SUA, 2014), va putea fi văzut pentru prima oară în afara României în cadrul Festvalului Internațional de Film Central și Est European Let’s CEE de la Viena (2-11 octombrie 2014). Filmul va fi proiectat în cadrul programului de scurtmetraj Viață și Moarte, sâmbătă, 4 octombrie, de la ora 14:00 și joi, 9 octombrie, de la 15:00, la Village Cinema.

03
/10
/14

Competiția de lungmetraje din cea de-a doua zi a Dracula Film: Horor & Fantasy Festival de la Braşov a propus trei filme venite din culturi diferite (americană, franceză și irlandeză), bine jucate și bine regizate.