Bach to the future – primul concert al Duetului  Hess ||: Horia
https://www.ziarulmetropolis.ro/bach-to-the-future-primul-concert-al-duetului-hess-horia/

Miercuri , 17 septembrie 2014, de la ora 20.30, Duetul Hess ||: Horia va susţine concertul de muzică de cameră „Bach to the future“, la ceainăria Serendipity, din Bucureşti.

Un articol de Elena Simion|14 septembrie 2014

Duetul Hess ||: Horia este alcătuit Ben Hess – violoncel şi Cristi Horia – vioară și s-a format recent, din dorința de a bucura spectatorii cu armonii clasice.

Cei doi artiști vă  invită să vă opriţi din ritmul agitat al vieții cotidiene și să vă delectaţi cu o serată de muzică de cameră barocă şi romantică cu armonii clasice din preajma secolului al XVIII-lea. Repertoriul va include lucrări de  Antonio Vivaldi, Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel, Joseph Haydn, Handel-Halvorsen.

Ben Hess s-a pregătit ca violoncelist profesionist în Marea Britanie, studiind la Royal Northern College of Music şi terminând un Master la Trinity College of Music, Londra. A colaborat cu câteva dintre cele mai cunoscute orchestre din Marea Britanie, printre care BBC Concert Orchestra, Royal Liverpool Philharmonic şi London Mozart Players.

Muzica de cameră este pasiunea sa. Recent, a interpretat, în cadrul unui trio londonez cu pian, un repertoriu latino-american şi în special tangourile lui Piazzolla. Britanicul se află de puțină vreme în București își continuă explorările muzicale pe meleaguri străine prin colaborarea cu violonistul român Cristi Horia.

Cristi Horia a studiat vioara la Conservatorul din București, pe care l-a absolvit în 2003, fiind pasionat şi de alte instrumente precum viola şi chitara. După o activitate camerală de mai mulţi ani în cvartetul de coarde Renaissance, Cristi şi-a continuat călătoria muzicală explorând şi alte genuri muzicale precum jazz, muzică electronică, rock şi Irish. A colaborat cu numeroşi artiști din ţară şi străinătate, printre care Mihai Mărgineanu, Ioan Gyuri Pascu, Cornel Cristei. De asemenea, este membru în proiectul muzical When violin meets guitar.

Participarea la eveniment se face pe bază de rezervare. Rezervarea se face exclusiv la adresa de email: [email protected],  cu rugămintea să includă un număr de telefon de contact pentru a putea face reconfirmarea telefonică a numărului de locuri în ziua evenimentului.

13
/09
/23

Ediția cu numărul 11 a Jazz in the Park 2023 a adus pe cele cinci scene, amplasate în ,,Muzeul Satului” din Cluj-Napoca, 50 de nume ale muzicii internaționale și românești, majoritatea reprezentanți ai jazzului contemporan, dar și câteva legende ale industriei.

12
/09
/23

Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați dirijori ai lumii, Vladimir Jurowski revine la București alături de Orchestra Operei de Stat Bavareze pentru a susține două concerte în cadrul Festivalului Internațional George Enescu, eveniment desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și finanțat de Guvernul României prin Ministerul Culturii.

08
/09
/23

Seria Concertelor de la Ateneu continuă azi cu concertul Orchestrei de cameră Franz Liszt, de la ora 16:30, alături de dirijorul István Várdai și pianistul Pierre-Laurent Aimard. Lucrările incluse în programul concertului sunt compuse de György Ligeti, Béla Bartók și George Enescu.