Badaranii se joacă de două ori într-o zi la Teatrul Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/badaranii-se-joaca-de-doua-ori-intr-o-zi-la-teatrul-metropolis/

Spectacolul „Bădăranii“ se va juca de două ori în aceeaşi zi, la Teatrul Metropolis, sâmbătă, 5 octombrie, de la ora 15.00 şi de la ora 19.00. Din distribuţie fac parte Mircea Albulescu, Gheorghe Visu, Eusebiu Ștefănescu, Costel Constantin, Adriana Trandafir şi Cecilia Bârbora.

Un articol de Andrada Văsii|4 octombrie 2013

Spectacolul Badaranii se va juca de două ori în aceeași zi, la Teatrul Metropolis din București, sâmbătă, 5 octombrie, de la ora 15.00 şi de la ora 19.00. Din distribuţie fac parte Mircea Albulescu, Gheorghe Visu, Eusebiu Ștefănescu, Costel Constantin, Adriana Trandafir şi Cecilia Bârbora, printre alţii.

Badaranii, povestea care umplea sălile în anii ’50-’60 cu Radu Beligan și cu Birlic, revine într-o nouă versiune la Teatrul Metropolis. Comicul de situație, cel care dă savoare spectacolului, este dublat de senzația de fereastră în viața de familie: orice spectator devine părtaș al jocului soților, uneori empatizează cu aceștia, iar alteori susțin cauza nevestelor.

Badaranii îşi vor chinui nevestele pe scena teatrului Metropolis

„«Badaranii» de la sfârşitul anilor `50 a rămas un spectacol de referinţă mai ales pentru că a fost înregistrat pe peliculă. El a fost difuzat de multe ori la televizor şi până şi eu, care sunt din 1969 la Teatrul Naţional din Bucureşti, nu am apucat să văd acest spectacol pe scenă, cu toate că am avut bucuria să joc şi cu Marcel Anghelescu, şi cu Birlic, şi cu Calboreanu, şi mai ales cu Radu Beligan, în foarte multe spectacole“, a declarat Costel Constantin, pentru Ziarul Metropolis.

Citiți şi: Foto/Video EXCLUSIV Mari actori în „Bădăranii“, la Teatrul Metropolis

Spre finalul spectacolului, când soții par a fi devenit docili și sunt astâmpărați de către neveste, spectatorul rămâne cu întrebarea: oare totul se termină aici?

Badaranii

Scenă din Badaranii, de la repetiţii (de la stânga la dreapta, Miriam Rizea, Costel Constantin şi Adriana Trandafir)

Eusebiu Ştefănescu spune că actorii au plecat la noul drum propus de regizorul Dan Tudor „nu cu un handicap faţă de ce a fost, ci cu o ambiţie. Reperele sunt şi în spatele nostru, dar şi în faţa noastră. Este vorba despre creaţia unor mari actori într-un spectacol de Sică Alexandrescu. Şi ea a marcat într-un fel istoria teatrului românesc din a doua jumătate a secolului trecut. Dar noi, cei care intrăm astăzi în lumina de scenă, i-am văzut cu ochii noştri pe aceşti monştri sacri. Şi atunci, sigur că nu intrăm într-o competiţie cu ei. Nici nu e cazul şi nici nu ştim dacă noi am face faţă.”

Citiţi şi: VIDEO „Bădăranii“, o comedie cu un succes istoric

Povestea? Veche de când timpul. Acţiunea? Reactualizată cu voioşie de Dan Tudor. Personajele? Nume mari ale scenei din România. Adică o rețetă de succes pentru un weekend la teatru.

Info:

Teatrul Metropolis, Bucureşti (Str. Mihai Eminescu, nr. 89)

Badaranii

de Carlo Goldoni

Regia: Dan Tudor
Cu: Mircea Albulescu, Costel Constantin, Gheorghe Visu, Eusebiu Ştefănescu, Adriana Trandafir, Cecilia Bârbora, Gabriela Popescu, Miriam Rizea, Adrian Anghel, Sergiu Flesner, Alexandru Stanciu, Horia Muntean, Walid Ellenthey, Dan Apăvăloaiei

Preţ online: 24.84 lei
Preţ casa de bilete: 21.60 lei
Rezervările se pot face la numerele 021.210.51.80 şi 0728.138.265 (în intervalul orar 10.00-19.00)

Când se joacă:

Sâmbătă, 5 octombrie, ora 15.00, ora 19.00

Foto credit Badaranii: Petrică Tănase

23
/02
/24

Regizorul francez Nicolas Philibert, unul dintre marile nume ale filmului documentar la nivel internațional, semnează regia filmului Pe Adamant (Sur l’Adamant). Filmul a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2023, unde a câștigat Marele Premiu, Ursul de Aur.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.

22
/02
/24

Niki (12 ani) și Vika (11 ani) se întâlnesc pentru prima dată în metroul din Harkiv, unde familiile lor s-au refugiat de război. O poveste de dragoste neașteptată și emoționantă, care ne amintește că empatia, generozitatea și speranța în ceilalți sunt singurele lucruri care ne pot salva umanitatea pe timp de război.

22
/02
/24

Pe 27 februarie se împlinesc 2 ani de la dispariţia regizorului Nicolae Corjos, autorul celebrelor filme Liceenii şi Declaraţie de dragoste. Mai multe televiziuni vor puncta momentul, cu totul excepţională fiind iniţiativa postul de televiziune prin cablu Cinemaraton care pe 27 februarie va difuza întreaga zi titluri din filmografia lui Nicolae Corjos, atât filme artistice, cât şi documentare şi interviuri cu acesta.