BAFTA 2016: „The Revenant” – cel mai bun film, Leonardo DiCaprio cel mai bun actor
https://www.ziarulmetropolis.ro/bafta-2016-the-revenant-cel-mai-bun-film-leonardo-dicaprio-cel-mai-bun-actor/

„The Revenant”, filmul regizat de Alejandro Gonzalez Inarritu, cu Leonardo DiCaprio şi Tom Hardy în rolurile principale, a câştigat premiul BAFTA, la categoria cel mai bun film. Filmul regizat de Alejandro Gonzalez Inarritu, a fost marele câştigător al serii, obţinând, pe lângă premiul pentru cel mai bun film, încă patru premii printre care cel pentru cel mai bun actor, câştigat de Leonardo DiCaprio şi cel pentru regie.

Un articol de Petre Ivan|15 februarie 2016

„The Revenant” spune povestea unui colonist american pe nume Hugh Glass aflat într-o expediție pentru transportul unor blănuri, la începutul secolului XIX.

Glass este atacat de un urs și apoi, grav rănit, este abandonat în voia sorții de prietenul său. Ceea ce urmează pentru Hugh Glass este o cursă disperată pentru supraviețuire și pentru răzbunare.

Scenariul filmului este semnat de Mark L. Smith alături de Alejandro Gonzales Inarritu. Scenariul este o adaptare după romanul „The Revenant: A Novel of Revenge”, publicat în 2002 de Michael Punke.

„The Revenant” a fost marele câștigător al serii, obținând, pe lângă premiul pentru cel mai bun film, încă patru premii printre care cel pentru cel mai bun actor, câștigat de Leonardo DiCaprio și cel pentru regie, primit de Alejandro G. Inarritu.

Lista câștigătorilor premiilor Academiei Britanice de Film

Cel mai bun film britanic:

—”Brooklyn”

Cel mai bun regizor:

—Alejandro G. Ińárritu („The Revenant”)

Cel mai bun actor în rol principal

—Leonardo DiCaprio („The Revenant”)

Cea mai bună actriță în rol principal

— Brie Larson („Room”)

Cel mai bun actor în rol secundar

—Mark Rylance („Bridge of Spies”)

Cea mai buna actriță în rol secundar

—Kate Winslet („Steve Jobs”)

Kate Winslet, cea mai buna actriță în rol secundar / Bafta 2016

Kate Winslet, cea mai buna actriță în rol secundar / Bafta 2016

Cel mai bun scenariu original

—Tom McCarthy, Josh Singer („Spotlight”)

Cel mai bun scenariu adaptat

—Adam McKay, Charles Randolph („The Big Short”)

Cel mai bun documentar

— „Amy”

Cel mai bun film de animație

—”Inside Out”

Cel mai bun film străin

—”Wild Tales” (Damián Szifron)

Cea mai bună muzică originală

—”The Hateful Eight” (Ennio Morricone)

Cea mai bună imagine

—”The Revenant” (Emmanuel Lubezki)

Cele mai bune costume

—”Mad Max: Fury Road” (Jenny Beavan)

Cele mai bune efecte vizuale

—”Star Wars: The Force Awakens” (Chris Corbould, Roger Guyett, Paul Kavanagh, Neal Scanlan)

Cel mai bun montaj

—”Mad Max: Fury Road” (Margaret Sixel)

Cea mai bună scenografie

—”Mad Max: Fury Road” (Colin Gibson, Lisa Thompson)

Cel mai bun machiaj și hairstyle

—”Mad Max: Fury Road” (Lesley Vanderwalt, Damian Martin)

Cel mai bun sunet

—”The Revenant” (Lon Bender, Chris Duesterdiek, Martin Hernandez, Frank A. Montańo, Jon Taylor, Randy Thom)

Debut remarcabil pentru un scenarist, regizor sau producător britanic

—”Theeb” — Naji Abu Nowar (scenarist/regizor), Rupert Lloyd (producător)

Cel mai bun scurtmetraj animat britanic

—”Edmond”

Cel mai bun scurtmetraj britanic

—”Operator”

Cea mai bună vedetă în ascensiune (votul publicului)

—John Boyega

Foto: BAFTA 2016: „The Revenant”, Leonardo DiCaprio  – cinemagia

11
/01
/15

Filmele "Birdman" şi "Boyhood" sunt marile favorite la Globurile de Aur, a doua distincţie ca importanţă din cinematografia americană după Oscaruri, ce vor fi decernate în noaptea de duminică spre luni, într-o gală la care participă nume mari de la Hollywood şi va fi urmărită în lumea întreagă.

10
/01
/15

CRONICĂ DE FILM „Mommy”, al cincilea lungmetraj al indecent de tânărului cineast canadian Xavier Dolan (25 de ani), este o „tectonică a sentimentelor” ambalată în încadraturi, culori și sunete electrizante, folosite cu o dezinvoltură frapantă.

09
/01
/15

“Orașul câinilor / White God” în regia lui Kornél Mundruczó, propunerea Ungariei la categoria Cel mai bun film străin, este inclus în programul “9 pentru Oscar” la Cinema Studio din București. Evenimentul are loc în capitală între 9 și 15 ianuarie, cu o săptămână înaintea anunțării nominalizărilor celei de 87-a ediții a premiilor Academiei Americane de Film. Cele două proiecții sunt programate duminică, 11 ianuarie, de la ora 14:00 și joi, 15 ianuarie, de la ora 20:00.

09
/01
/15

Debutul în lungmetraj al regizoarei Ana Lungu, "Autoportretul unei fete cuminți", va avea premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Rotterdam (21 Ianuarie- 1 Februarie 2015), secțiunea "What the F?!".

08
/01
/15

CRONICĂ DE FILM Scris de Bogdan Mirică și regizat de Igor Cobileanski, „Umbre”, noul serial produs și difuzat de HBO România, încearcă să altoiască pe sol românesc un format străin, însă eșuează undeva la mijloc.

08
/01
/15

„De ce eu?”, în regia lui Tudor Giurgiu, unul dintre cele mai așteptate filme românești din 2015, inspirat de un caz real care a zguduit România la începutul anilor 2000, cel al sinuciderii procurorului Cristian Panait, va fi lansat pe 27 februarie 2015 în cinematografele din toată țara.

08
/01
/15

Din 16 ianuarie, Russell Crowe revine în cinematografe în dublu rol: regizor și actor. Un tată în căutarea fiilor săi, într-un context istoric incert: la sfârşitul Primului Război Mondial, când lumea este încă devastată de oribilele sale consecinţe.

06
/01
/15

Filmele propuse anul acesta la Oscarul pentru Cel mai bun film străin de România, Republica Moldova, Ungaria, Rusia, Turcia, Polonia, Italia, Belgia și Canada vor fi proiectate la Cinema Studio din București, între 9 și 15 ianuarie 2015, în săptămâna dinaintea anunțării nominalizărilor la cea de-a 87-a ediție a premiilor Academiei Americane de Film.

05
/01
/15

Anul 2015 aduce în peisajul cinematografic noi proiecte ale unor regizori premiaţi la Cannes, Berlin şi Veneţia, printre filmele româneşti care vor fi lansate în cinema numărându-se thrillere politice, un western balcanic, un documentar animat, dar şi comedii, drame şi pelicule poliţiste.

02
/01
/15

Nedistribuite în cinematografe, văzute puțin în festivaluri, ignorate nejustificat, filmele de nonficțiune merită o mai mare atenție. La început de an, Ziarul Metropolis vă propune 10 documentare străine din 2013 și 2014, demne de reținut.