Balerinele de la Balşoi, Putin și loviturile de departajare. MONDIALUL Metropolis – ep 28
https://www.ziarulmetropolis.ro/balerinele-de-la-balsoi-putin-si-loviturile-de-departajare-mondialul-metropolis-ep-28/

Au trecut câteva zile de când n-am mai primit veşti de la fratele nostru Gogol, cel care ne trimisese câteva însemnări în prima parte a Mondialului. Avem totuşi ceva de Nicolai Vasilievici, o fotografie inedită, realizată duminică, la Teatrul Balşoi, în timpul spectacolului „Raymonda”…

Un articol de Pantacruel|3 iulie 2018

Fotografia ne-a parvenit via Cinesseur, care obținut-o (numai el știe cum) de la un anume Max Brod, prieten foarte bun al lui Kafka. Apropo, azi e ziua lui, a lui Franz, motiv pentru care ne așteptăm la niște rezultate stranii în ultimele două optimi de finală ale Mondialului rusesc.

Revenind la imaginea surprinsă de Gogol, aceasta înfățișează (cum lesne se poate observa) câteva balerine talentate și cabrate, dar mai ales bine cambrate,  în culisele faimosului teatrul moscovit, urmărind loviturile de departajare de la finalului meciului Spania – Rusia.

Cum spuneam, totul se petrece în timpul spectacolului „Raymonda”… Pentru degustătorii de cifre exacte, curiozități și statistici, „Raymonda” este un spectacol de balet în trei acte în coregrafia lui Marius Petipa (1898), pe muzica lui Aleksandr Glazunov, premiera mondială a avut loc pe 7 ianuarie 1898, la Teatrul Mariinsky din Sankt Petersburg.

Și încă ceva de la același meci, Rusia – Spania, de duminică.

De această dată, pe surse (via Andrei Ujică): „Se pare că în minutul 115 al meciului, cînd tehnicienii VAR analizau faza la care doi jucători spanioli au fost faultați în careu de apărătorii ruși, Vladimir Putin a transmis arbitrilor următorul mesaj: „Dacă acordați penalty, vă trecem fetele pe nota de plată de la hotel!”

Mondialul Metropolis

Foto: Balerinele de la Balşoi, Putin și loviturile de departajare, MONDIALUL Metropolis – facebook

17
/07
/18

“Unu-i meșter mondial / Kylian MBAPPE / A scos Franța la un dans / Pe Champs-Élysées...” (ultima strofă) / Ce-a fost mai greu, Mondialul rusesc, a trecut. Urmează o vară fierbinte cu seri lungi și șprițuri reci, în cinstea epigramistului Păstorel, cel care a inpsirat și această poezioară, de 14 strofe, în formă continuată.

13
/07
/18

N-au mai rămas multe ore până la meciul pentru medalia de bronz: Belgia – Anglia (astăzi, de la ora 17.00). Și dacă unor concetățeni din urbea sa Mondialul din Rusia li s-a părut unul lung și plictisitor, domnul Spirache funţionar la prefectură, personaj compus din familie, slujbă şi cumsecădenie, iubitor de Premier League și susținător pătimaș al echipei lui Harry Kane,  Trippier și Dele Alli, nu împărtășește pe deplin această impresie.

05
/07
/18

Când am început eu să bat mingea pe maidan, cel mai mare jucător al lumii era Pele. Până și televiziunea română a dat meciul lui de retragere, cel dintre NY Cosmos și Santos. Am învățat ce înseamnă să centrezi cu efect maxim, cu exteriorul, cu cele mai mici trei degețele ale piciorului, dintr-un filmuleț demonstrativ cu același Edson Arantes do Nascimento.

04
/07
/18

Șase meșteri mondiali / Au muncit pe brânci / RADAMEL a suspinat / Și-au rămas doar cinci... Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

03
/07
/18

Șase meșteri mondiali / Suceau babaroase / LUKAKU a dat mai mare / Și-au rămas tot șase... Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

02
/07
/18

Ca să nu-l mai fure somnu' și-n "optimile" din seara asta, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)