Balerinele de la Balşoi, Putin și loviturile de departajare. MONDIALUL Metropolis – ep 28
https://www.ziarulmetropolis.ro/balerinele-de-la-balsoi-putin-si-loviturile-de-departajare-mondialul-metropolis-ep-28/

Au trecut câteva zile de când n-am mai primit veşti de la fratele nostru Gogol, cel care ne trimisese câteva însemnări în prima parte a Mondialului. Avem totuşi ceva de Nicolai Vasilievici, o fotografie inedită, realizată duminică, la Teatrul Balşoi, în timpul spectacolului „Raymonda”…

Un articol de Pantacruel|3 Iulie 2018

Fotografia ne-a parvenit via Cinesseur, care obținut-o (numai el știe cum) de la un anume Max Brod, prieten foarte bun al lui Kafka. Apropo, azi e ziua lui, a lui Franz, motiv pentru care ne așteptăm la niște rezultate stranii în ultimele două optimi de finală ale Mondialului rusesc.

Revenind la imaginea surprinsă de Gogol, aceasta înfățișează (cum lesne se poate observa) câteva balerine talentate și cabrate, dar mai ales bine cambrate,  în culisele faimosului teatrul moscovit, urmărind loviturile de departajare de la finalului meciului Spania – Rusia.

Cum spuneam, totul se petrece în timpul spectacolului „Raymonda”… Pentru degustătorii de cifre exacte, curiozități și statistici, „Raymonda” este un spectacol de balet în trei acte în coregrafia lui Marius Petipa (1898), pe muzica lui Aleksandr Glazunov, premiera mondială a avut loc pe 7 ianuarie 1898, la Teatrul Mariinsky din Sankt Petersburg.

Și încă ceva de la același meci, Rusia – Spania, de duminică.

De această dată, pe surse (via Andrei Ujică): “Se pare că în minutul 115 al meciului, cînd tehnicienii VAR analizau faza la care doi jucători spanioli au fost faultați în careu de apărătorii ruși, Vladimir Putin a transmis arbitrilor următorul mesaj: “Dacă acordați penalty, vă trecem fetele pe nota de plată de la hotel!”

Mondialul Metropolis

Foto: Balerinele de la Balşoi, Putin și loviturile de departajare, MONDIALUL Metropolis – facebook

30
/06
/18

Ceea ce veți vedea în imaginile următoare sunt doar niște suporteri înfocați ai naționalei lui Messi. Problema nu este că ei sunt din Bangladesh (neam de indieni - pentru cei care au chiulit la orele de geografie), ci că în "Statul Bengal" va fi jale în această seară dacă Argentina pierde calificarea în fața Franței.

29
/06
/18

Într-o bună dimineaţă, la o zi după ce împlinise melancolica vîrstă de 51 de ani (iar Brazilia lui Kaka, Luis Fabiaono şi Maicon se distrase cu Chile în optimile de finală), Alex. Leo Şerban se trezi, la Lisabona, în camera Marilyn, metamorfozat într-un menuet nemaiîntîlnit. Cei din conducerea hotelului Florida s-au jurat că n-a fost mîna lor, iar domnul Leo a fost nevoit să accepte că nu era vorba de vreun vis sprinţar de-ale lui Kafka, ci de o monumentală farsă a destinului implacabil.

29
/06
/18

Grosul meciurilor a trecut, cârcotaştii cu accente pesimiste au scăpat de o grija, nu trebuie să mai înghită Panama, Tunisia, Arabia Saudită, Egipt, Islanda, Maroc, Costa Rica şi alte naţionale care provoacă indigestie stomacurilor sensibile. Desigur, au scăpat şi de Germania, cârnaţii umpluţi cu icre negre ai oricărui mondial, dar şi de Serbia, Polonia, Nigeria, Senegal - echipe cu oarecare greutate pentru o anumită fază a competiţiei.

28
/06
/18

Aveţi în faţa ochilor un extraordinar omagiu video* adus fotbalului, ca să nu zic unul dintre cele mai frumoase. Aşa că nu zic, dar adaug că emoţia vă va copleşi (iubitele vor toarce, soţiile vor suspina, mâțele vor lăcrima etc), mai ales la a doua şi la a treia vizionare, indiferent ce echipă naţională / partid politic susţineţi în aceste zile tulburi

28
/06
/18

Cătălin Tolontan își încheia articolul de aseară, după eliminarea campioanei mondiale, Germania, încă din faza grupelor, după ce a fost învinsă cu 2-0 de Coreea de Sud, cu următoarele cuvinte: “La victorie te respectă toți. La înfrângere, rămâne un singur gând: cum va arăta mâine prima pagină din Bild, cel mai bine vândut ziar al Europei?!”. Am așteptat cu emoție, așadar, primele pagini ale ziarelor germane (și nu numai) de dimineață

22
/06
/18

Argentina n-are echipă şi mi-e teamă că nu va ieşi din grupe, iar Messi e lipsit de noroc. Coechipierii săi nu sunt în stare să introducă mingea într-o poartă goală, dar pe a lor o nimeresc cu ochii închişi.

19
/06
/18

19 iunie. Ieri după-amiază m-am aruncat pe divan cu o cafeluță de gât sperând să huzuresc la meciurile zilei. La ora aceea, sub deviza “Să punem capăt abuzurilor de la turneul final!”, Plenul Dumei de Stat (în cârdășie cu membrii Consiliului FIFA) dezbătea de zor modificările la Codul Mondial de procedură penală.

Page 2 of 512345