Balerinele de la Balşoi, Putin și loviturile de departajare. MONDIALUL Metropolis – ep 28
https://www.ziarulmetropolis.ro/balerinele-de-la-balsoi-putin-si-loviturile-de-departajare-mondialul-metropolis-ep-28/

Au trecut câteva zile de când n-am mai primit veşti de la fratele nostru Gogol, cel care ne trimisese câteva însemnări în prima parte a Mondialului. Avem totuşi ceva de Nicolai Vasilievici, o fotografie inedită, realizată duminică, la Teatrul Balşoi, în timpul spectacolului „Raymonda”…

Un articol de Pantacruel|3 Iulie 2018

Fotografia ne-a parvenit via Cinesseur, care obținut-o (numai el știe cum) de la un anume Max Brod, prieten foarte bun al lui Kafka. Apropo, azi e ziua lui, a lui Franz, motiv pentru care ne așteptăm la niște rezultate stranii în ultimele două optimi de finală ale Mondialului rusesc.

Revenind la imaginea surprinsă de Gogol, aceasta înfățișează (cum lesne se poate observa) câteva balerine talentate și cabrate, dar mai ales bine cambrate,  în culisele faimosului teatrul moscovit, urmărind loviturile de departajare de la finalului meciului Spania – Rusia.

Cum spuneam, totul se petrece în timpul spectacolului „Raymonda”… Pentru degustătorii de cifre exacte, curiozități și statistici, „Raymonda” este un spectacol de balet în trei acte în coregrafia lui Marius Petipa (1898), pe muzica lui Aleksandr Glazunov, premiera mondială a avut loc pe 7 ianuarie 1898, la Teatrul Mariinsky din Sankt Petersburg.

Și încă ceva de la același meci, Rusia – Spania, de duminică.

De această dată, pe surse (via Andrei Ujică): “Se pare că în minutul 115 al meciului, cînd tehnicienii VAR analizau faza la care doi jucători spanioli au fost faultați în careu de apărătorii ruși, Vladimir Putin a transmis arbitrilor următorul mesaj: “Dacă acordați penalty, vă trecem fetele pe nota de plată de la hotel!”

Mondialul Metropolis

Foto: Balerinele de la Balşoi, Putin și loviturile de departajare, MONDIALUL Metropolis – facebook

16
/06
/18

Ce meci! Ce jucători! Ce execuţii! Lupta asta va intra în legendă şi vom avea ce să povestim nepoţilor. Toată lumea urlă, negăsindu-şi cuvintele. Ce meci! Ce jucători! Ce execuţii! Lupta asta va intra în legendă şi vom avea ce să povestim nepoţilor. Toată lumea urlă, negăsindu-şi cuvintele. Se exagerează din acelaşi amatorism de care sunt bolnavi şi adversarii lui Ronaldo.

15
/06
/18

"Fotbalul este popular deoarece prostia este populară" - Jorge Luis Borges (24 august 1899 - 14 iunie 1986). O falsă legendă spune că Borges, unul dintre cei mai importanti scriitori ai secolului al XX-lea, era fan al lui echipei Newell. Desigur, împreună cu bunul său prieten Adolfo Bioy Casares, a format un redutabil cuplu literar care a scris despre sportul rege...

14
/06
/18

Bucuria noastră și ambiția lui se întâlnesc astăzi la Moscova. A vrut să arate că poate, că e democrat și popular, că înfige în beton, plastic și iarbă 30.000.000.000 de dolari. A reușit, fotbalul îi servește drept vehicul pentru următoarea lună. Să fie sănătos. Apropo, nu vă mai citiți horoscopul, suntem născuți în aceeași zi, din fericire pentru tinerețea mea muribundă nu și în același an.

05
/10
/17

Echipa naţională joacă un meci oficial într-o zi de joi. E o premieră. Indiferent ce se va întâmpla nu vom putea vorbi nici de „joia dulce” din marea literatură americană, dar nici de „joia neagră”, din religia care a dictat mersul Europei în ultimii 2000 de ani. Echipa națională ne-a anesteziat pentru lung timp epitetele vesele și mirările triste, plasându-ne într-o contemplare blazată.

24
/03
/17

E ceva putred cu Danemarca, spun eu în momentul când văd umbra tricourilor acestei echipe naționale de fotbal . În 1601(1600 conform unor surse alternative) William Shakespeare, prin gura unui ofiţer, personaj episodic în „Hamlet”, spunea că “E ceva putred în Danemarca” (“Something is rotten in the state of Denmark! “), tot din cauza unei umbre.

10
/11
/16

Asediată de nevoi, schimbări, autosuficienţă, lipsă de cultură sportivă, echipa naţională a ajuns în punctul în care orice adunare, ca să nu zicem adunătură, de unsprezece bărbați, care se pot deplasa, este considerată o formație redutabilă.

Page 3 of 512345