Balerinele de la Balşoi, Putin și loviturile de departajare. MONDIALUL Metropolis – ep 28
https://www.ziarulmetropolis.ro/balerinele-de-la-balsoi-putin-si-loviturile-de-departajare-mondialul-metropolis-ep-28/

Au trecut câteva zile de când n-am mai primit veşti de la fratele nostru Gogol, cel care ne trimisese câteva însemnări în prima parte a Mondialului. Avem totuşi ceva de Nicolai Vasilievici, o fotografie inedită, realizată duminică, la Teatrul Balşoi, în timpul spectacolului „Raymonda”…

Un articol de Pantacruel|3 Iulie 2018

Fotografia ne-a parvenit via Cinesseur, care obținut-o (numai el știe cum) de la un anume Max Brod, prieten foarte bun al lui Kafka. Apropo, azi e ziua lui, a lui Franz, motiv pentru care ne așteptăm la niște rezultate stranii în ultimele două optimi de finală ale Mondialului rusesc.

Revenind la imaginea surprinsă de Gogol, aceasta înfățișează (cum lesne se poate observa) câteva balerine talentate și cabrate, dar mai ales bine cambrate,  în culisele faimosului teatrul moscovit, urmărind loviturile de departajare de la finalului meciului Spania – Rusia.

Cum spuneam, totul se petrece în timpul spectacolului „Raymonda”… Pentru degustătorii de cifre exacte, curiozități și statistici, „Raymonda” este un spectacol de balet în trei acte în coregrafia lui Marius Petipa (1898), pe muzica lui Aleksandr Glazunov, premiera mondială a avut loc pe 7 ianuarie 1898, la Teatrul Mariinsky din Sankt Petersburg.

Și încă ceva de la același meci, Rusia – Spania, de duminică.

De această dată, pe surse (via Andrei Ujică): “Se pare că în minutul 115 al meciului, cînd tehnicienii VAR analizau faza la care doi jucători spanioli au fost faultați în careu de apărătorii ruși, Vladimir Putin a transmis arbitrilor următorul mesaj: “Dacă acordați penalty, vă trecem fetele pe nota de plată de la hotel!”

Mondialul Metropolis

Foto: Balerinele de la Balşoi, Putin și loviturile de departajare, MONDIALUL Metropolis – facebook

08
/07
/14

"Germano,-n portugheză, înseamnă consangvin; / un meci de fotbal, însă,-i "pe viaţă şi pe moarte", / atunci când nu se toarnă, cu vadra, apă-n vin, / în vinul ce dă aripi, nu-n cel ce-adoarme foarte / curând pe toată lumea: şi jucători, şi public... ". Pentru că astăzi, în ziua primei semifinale (Germania - Brazilia), poetul Şerban Foarţă împlineşte 72 de ani.

06
/07
/14

Nici nu începuse bine repriza a doua a prelungirilor (da, oricât de greu de crezut ar părea, Costa Rica a împins meciul cu Olanda în prelungiri fără să primească gol!) că pe marginea terenului, în dreptul băncii de rezerve pe care van Gaal îşi frângea mâinile încercând să înţeleagă de ce nu merge nimic, doi inşi, un bondoc mai durduliu şi un lungan aducând vag cu Tom Noonan din Mystery Train (Jarmusch), începuseră un bizar şi nostim număr de stretching.

30
/06
/14

Cum, necum, iată că jumătate de Mondial s-a dus pe apa Dâmboviţei. Cum mortul nu se mai întoarce de la groapă, am numărat echipele rămase, mai erau vreo 16. Am numărat şi bănuţii, suficienţi cât să împart o cameră pe litoral cu Mite şi Bajnorică - puşlamalele din mintea lui Radu Aldulescu. Şi m-am dus de nebun.

29
/06
/14

„2 noiembrie Am fost invitat în mod cordial să fac parte din realismul visceral. Bineînţeles, am acceptat imediat. Nu a fost nici o ceremonie de iniţiere. Mai bine.” Aşa începe Detectivii sălbatici, romanul unui scriitor chilian poate nu la fel de celebru ca unii dintre componenţii „naţionalei” de fotbal ai ţării sale, mai noi sau mai vechi, vezi Zamorano şi Salas, dar cu siguranţă mult mai spectaculos şi inovativ: Roberto Bolaño.

Page 4 of 512345