
Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Muzeul Amintirilor din Comunism a pregătit o serie de activități distractive, jocuri și ateliere de creație, precum și o expoziție temporară cu jucăriile pe care le aveau în copilărie actualii părinți.
UNATC PRESS, editura Universității de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” (UNATC), participă în perioada 1-5 iunie 2022 pentru prima dată la Salonul Internațional de Carte Bookfest. Prezența UNATC PRESS de-a lungul celor cinci zile la cunoscutul eveniment dedicat cărții și autorilor de la Romexpo este un exercițiu de conectare la lumea publishingului de carte autohton, dar mai ales o excelentă ocazie de a se adresa în mod nemijlocit cititorilor.
Pentru a marca împlinirea a 110 ani de la naşterea cunoscutului dirijor român Sergiu Celibidache (născut pe 28 iunie 1912), ICR Stockholm va organiza pe 3 iunie, de la ora 18.00, la sediul institutului, un recital aniversar de muzică instrumentală, susținut de cunoscutul flautist Ion Bogdan Ștefănescu și de chitaristul Laurențiu Topală.
Câștigătorul uneia dintre cele mai prestigioase competiții muzicale din Europa - Concursul Malko pentru tineri dirijori (organizat la Copenhaga de Orchestra Simfonică Radio Daneză) este invitat special pe scena Sălii Radio! DMITRI MATVIENKO (născut în Belarus) a fost distins în 2021 cu premiul I și premiul publicului și se va afla vineri, 3 iunie 2022 (de la 19.00) la pupitrul ORCHESTREI NAŢIONALE RADIO.
Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara prezintă luni, 6 iunie, ora 20:00, pe scena Operei Naționale București, spectacolul de teatru „Tragedia omului”. Text în versiunea lui Silviu Purcărete și ViskyAndrás, regia poartă semnătura lui Silviu Purcărete, iar scenografia a fost realizată de Dragoș Buhagiar.
Nicoleta Lefter, Adina Andrei Lucaciu și Irina Velcescu se întâlnesc din nou sub cupola atelierelor de autocunoaștere prin scris organizate de Asociația Culturală Control N, de această dată pentru spectacolul lectură ce finalizează a patra serie de lucru cu tineri bucureșteni: Eu. Despre mine. Al meu.
Să presupunem că o sticlă de plastic, un pet, și-ar dori să plece dintr-un sat din Transilvania și ar vrea călătorească până la Marea Neagră, ori poate și mai departe. Credeţi că ar putea? La această întrebare și-au dorit să găsească răspunsul un grup de voluntari din România. Realizată într-un proiect inedit tip experiment, "Călătoria mea spre mare" este de fapt o poveste despre oameni, mentalităţi și educaţie.