Bani, sex și photoshop într-un spectacol intens și provocator: „NSFW”
https://www.ziarulmetropolis.ro/bani-sex-si-photoshop-intr-un-spectacol-intens-si-provocator-nsfw/

Pe 11 decembrie va avea loc premiera spectacolului „NSFW” în regia lui Horia Suru. NSFW – Not Safe For Work, este abrevierea folosită pentru paginile sau website-urile care conţin materiale erotice sau pornografice ce nu ar trebui accesate în public sau la locul de muncă.

Un articol de Liliana Matei|9 decembrie 2015

Textul NSFW este montat în premieră națională la POINT în regia lui Horia Suru. Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Emilian Oprea, Gabriel Răuță, Ana-Maria Moldovan, Alexandru Potocean și Rareș Andrici, iar scenografia este semnată de Sonia Constantinescu și Anca Miron.

Piesa scrisa de Lucy Kirkwood este o satiră proaspătă care analizează într-un mod curajos jocurile de putere din lumea media, într-o eră a photoshop-ului, a exibitionismului pe internet, a șomerilor cu studii superioare, a oamenilor supracalificați forțați să accepte orice doar pentru a putea supraviețui într-o societate în plin declin economic în care sexul vinde orice, oricând.

Cunoscută inițial pentru scenariul producției de televiziune Skins, Lucy Kirkwood și-a consolidat stilul său unic în teatru ajungând în scurt timp unul dintre cei mai apreciați tineri dramaturgi britanici. Textele sale atent documentate, bazate mult pe dialog și pe acțiunea dozată cu istețime au fost produse in Marea Britanie de National Theatre, Royal Court Theatre, Clean Break și Almeida Theatre/ Headlong.

„NSFW vorbește despre felul în care media folosește uneori definiții unilaterale ale celor doua mari grupuri țintă cărora se adresează – femei și bărbați, bazate pe cel mai rudimentar numitor comun – obsesia corpului. La bărbați plăcerea contemplarii corpului feminin gol și obsesia pentru tinerețe și la femei insecurităţile legate de propriul corp și obsesia pentru „imperfecțiunile” care îl pot face neatrăgător.Folosind aceste șabloane, revistele pentru femei și cele pentru bărbați atrag cititorii într-un cerc vicios, oferindu-le atât promisiunea satisfacerii definitive a acestor nevoi cat și noi și noi resurse care sa le alimenteze perpetuu obsesiile. Totul pentru a vinde și următorul număr.

NSFW vorbeşte despre lupta de supravieţuire din aceste redacții de reviste, despre relația dintre consumatori si producători, dar şi despre lupta personală a individului cu el însuşi, cu munca, cu etica şi cu propriile limitări”, a declarat Horia Suru, regizorul piesei.

Pentru rezervări puteți accesa linkul: https://eventbook.ro/hall/point

Despre POINT

POINT este un spațiu extrem de actual, destinat evenimentelor și acțiunilor
culturale. Este acel loc în care se vor descoperi, dezvolta și lansa piese noi de teatru. Locul care incită, provoacă și inspiră atât artiștii cat si spectatorii. Ne dorim crearea unui tip de teatru onest si empatic, care sa aducă în atenția publicului teme actuale care macină societatea și indivizii. Un mediu in care artiștii talentați să-și poată valorifica potențialul.

„NSFW este spectacolul care inaugurează un nou spaţiu de cultură în Bucureşti într-o perioadă în care multe dintre spaţiile cunoscute îşi închid porţile fără a şti dacă şi când se vor redeschide, fără un plan concret din partea autorităţilor. Îmi doresc ca spectatorii să descopere POINT prin intermediul acestui spectacol şi să înveţe drumul către Eremia Grigorescu nr 10“, a adăugat regizorul.

NSFW

De Lucy Kirkwood
Regia: Horia Suru

Distribuția: Emilian Oprea, Gabriel Răuță, Ana-Maria Moldovan, Alexandru Potocean, Rareș Andrici

Scenografia: Sonia Constantinescu & Anca Miron
Video design: Cinty Ionescu
Light design: Bogdan Gheorghiu
Ilustrația muzicală: Andreea Veder
Photo&edit: Cristiana Cott Negoescu
Traducerea: Andreea Vasile
Mulțumiri: Oana Maria Zaharia, Mihaela Vasiloi, Iulia Goicea, Ionuț Grama

 

 

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.