Barak Marshall, Jin Xing și Brenda Angiel, dans la înălțime în FITS
https://www.ziarulmetropolis.ro/barak-marshall-jin-xing-si-brenda-angiel-dans-la-inaltime-in-fits/

Festivalul Internaţional de Teatru îşi aşteaptă spectatorii (şi) cu ritmuri şi sonorităţi provocatoare, oferite de artişti şi companii de pe trei continente. Este vorba despre trei coregrafi excepţionali: Barak Marshall (Israel), Jin Xing (China) şi Brenda Angiel (Argentina).

Un articol de Petre Ivan|5 Iunie 2015

 FITS 2015 / Barak Marshall, unul dintre cei mai mari inovatori ai dansului israelian, semnează coregrafia, scenografia, muzica şi textul spectacolului „Ţara miracolelor”.

Spectacolul prezintă călătoria a zece suflete eşuate pe un tărâm al nimănui. În încercarea de a-şi accepta soarta, acestea se luptă pentru a învinge forţele negative – atât cele personale, cât şi cele existenţiale.

Mişcările lui Marshall sunt corporale, energice, rapide, conţinând motive etnice moderne şi sunt cunoscute ca fiind extrem de emoţionale, vizuale şi teatrale.

Aranjamentul muzical pentru „Ţara miracolelor” combină elemente de muzică ţigănească, balcanică, jazz, muzică yiddish şi fitsrock.

Reprezentația va avea loc miercuri, 17 iunie, ora 18:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu – Sala Mare.

Jin Xing este director al companiei Jin Xing Dance Theatre Shanghai, înființată în 1999, prima companie independentă de dans din China. Spectacolul „Vreau să fiu altfel” este cea mai nouă coregrafie dintre cele aproape 20 pe care Jin Xing le-a creat pentru compania ei. Această creaţie aduce pe scenă 9 muzicieni din Mongolia Centrală şi 15 dansatori ai companiei.

Dansatorii iniţiază un dialog cu muzicienii, iar aceştia îndeplinesc o parte semnificativă a mişcărilor coregrafice.

Muzica mongoleză extrem de expresivă creează o atmosferă ce aminteşte de peisajul mongolez cu pajişti întinse, invitând publicul să ia parte la această experienţă.

fitsSpectacolul va avea loc joi, 18 iunie, ora 20:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor – Sala Mare.

Brenda Angiel este director artistic și coregraf al companiei Brenda Angiel Aerial Dance. Artista argentiniană reinventează cel mai popular dans din țara ei, folosind metoda dansului în aer.

Cu ajutorul sforilor şi corzilor elastice, creează o nouă formă de spaţialitate, dansul în aer având un vocabular cu totul special.

Prin încorporarea diverselor ritmuri ale celui mai iubit stil muzical argentinian şi inspirat de un faimos pas de tango, spectacolul „Tango la înălţime” este interpretat de talentata companie Brenda Angiel Aerial Dance.

Muzica este interpretată live de o orchestră formată din 7 instrumentiști.

Spectacolul va avea două reprezentații: sâmbătă, 20 iunie, ora 20:00 și duminică, 21 iunie, ora 16:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor – Sala Mare.

Foto: FITS – sibfest.ro

07
/12
/18

Zece variațiuni pe teme de colinde româneşti compuse de zece tineri compozitori români pot fi ascultate în premieră absolută în data de 12 decembrie, în Sala “George Enescu” a Universității Naționale de Muzică din Bucureşti, ora 19:00. Concertul “Dincolo de colind” va fi interpretat de ansamblul de muzică nouă SonoMania, sub bagheta Simonei Strungaru. Accesul la eveniment este gratuit.

04
/12
/18

Opera Națională București prezintă vineri, 7 decembrie 2018, începând cu ora 18:30 „Don Carlo”, operă în patru acte de Giuseppe Verdi.  Regia, decorul, costumele și luminile spectacolului poartă semnătura lui Mario De Carlo. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare. Corul Operei Naționale București va fi pregătit de către Daniel Jinga.

04
/12
/18

Joi, 6 și vineri, 7 decembrie 2018, Filarmonica „George Enescu” celebrează legăturile cultural-istorice cu Franța printr-un „Omagiu francofoniei”, un concert Berlioz, Debussy, Ravel, Lalo, la care solistul invitat va fi celebrul violonist David Grimal, fondator al ansamblului francez „Les Dissonances“.

30
/11
/18

Târgul ,,Poveste de Crăciun”, organizat de Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, și-a deschis porțile în curtea instituției din Calea Giulești nr. 16, cu o mulțime de puncte de atracție, ateliere și locuri de distracție pentru cei mici. Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii, a prezentat obiectivele de atracție ale Târgului, precum și spectacolele și surprizele pe care instituția le pregătește în luna decembrie.

28
/11
/18

"Cade zăpada, / Tu nu vei veni în seara asta / Cade zăpada / Şi inima mea se îmbracă în negru, / Acest cortegiu mătăsos, / Cu totul în lacrimi albe / Pasărea pe creangă / Jeleşte farmecul. (...)". "Tombe la neige", unul din marile succese ale lui Salvatore Adamo, a fost un mare hit în Franța anului 1963.

26
/11
/18

„Asta vreau în rai... cuvintele să devină note muzicale şi conversaţiile să fie simfonii.” – Tina Turner. Legendara cântăreaţă a împlinit, astăzi, 79 de ani. În cei 50 de ani de activitate „regina rock and roll-ului“, considerată  una dintre cele mai bune cântăreţe din istorie, a vândut peste 200 de milioane de albume și a fost recompensată cu opt premii Grammy.

Page 1 of 12512345...102030...Last »