Barak Marshall, Jin Xing și Brenda Angiel, dans la înălțime în FITS
https://www.ziarulmetropolis.ro/barak-marshall-jin-xing-si-brenda-angiel-dans-la-inaltime-in-fits/

Festivalul Internaţional de Teatru îşi aşteaptă spectatorii (şi) cu ritmuri şi sonorităţi provocatoare, oferite de artişti şi companii de pe trei continente. Este vorba despre trei coregrafi excepţionali: Barak Marshall (Israel), Jin Xing (China) şi Brenda Angiel (Argentina).

Un articol de Petre Ivan|5 iunie 2015

 FITS 2015 / Barak Marshall, unul dintre cei mai mari inovatori ai dansului israelian, semnează coregrafia, scenografia, muzica şi textul spectacolului „Ţara miracolelor”.

Spectacolul prezintă călătoria a zece suflete eşuate pe un tărâm al nimănui. În încercarea de a-şi accepta soarta, acestea se luptă pentru a învinge forţele negative – atât cele personale, cât şi cele existenţiale.

Mişcările lui Marshall sunt corporale, energice, rapide, conţinând motive etnice moderne şi sunt cunoscute ca fiind extrem de emoţionale, vizuale şi teatrale.

Aranjamentul muzical pentru „Ţara miracolelor” combină elemente de muzică ţigănească, balcanică, jazz, muzică yiddish şi fitsrock.

Reprezentația va avea loc miercuri, 17 iunie, ora 18:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu – Sala Mare.

Jin Xing este director al companiei Jin Xing Dance Theatre Shanghai, înființată în 1999, prima companie independentă de dans din China. Spectacolul „Vreau să fiu altfel” este cea mai nouă coregrafie dintre cele aproape 20 pe care Jin Xing le-a creat pentru compania ei. Această creaţie aduce pe scenă 9 muzicieni din Mongolia Centrală şi 15 dansatori ai companiei.

Dansatorii iniţiază un dialog cu muzicienii, iar aceştia îndeplinesc o parte semnificativă a mişcărilor coregrafice.

Muzica mongoleză extrem de expresivă creează o atmosferă ce aminteşte de peisajul mongolez cu pajişti întinse, invitând publicul să ia parte la această experienţă.

fitsSpectacolul va avea loc joi, 18 iunie, ora 20:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor – Sala Mare.

Brenda Angiel este director artistic și coregraf al companiei Brenda Angiel Aerial Dance. Artista argentiniană reinventează cel mai popular dans din țara ei, folosind metoda dansului în aer.

Cu ajutorul sforilor şi corzilor elastice, creează o nouă formă de spaţialitate, dansul în aer având un vocabular cu totul special.

Prin încorporarea diverselor ritmuri ale celui mai iubit stil muzical argentinian şi inspirat de un faimos pas de tango, spectacolul „Tango la înălţime” este interpretat de talentata companie Brenda Angiel Aerial Dance.

Muzica este interpretată live de o orchestră formată din 7 instrumentiști.

Spectacolul va avea două reprezentații: sâmbătă, 20 iunie, ora 20:00 și duminică, 21 iunie, ora 16:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor – Sala Mare.

Foto: FITS – sibfest.ro

24
/05
/20

Program de excepție în cea de-a treia lună de #EnescuOnline, începând de sâmbătă 23 mai 2020: iubitorii muzicii vor putea să revadă pe www.festivalenescu.ro patru dintre spectacolele de operă din ediția 2019 care au dus la nominalizarea Festivalului Enescu de către 2020 International Opera Awards în top 5 evenimente de gen care promovează muzica de operă la nivel mondial.

22
/05
/20

Ținând cont de situația actuală a artiștilor, care din cauza crizei Coronavirus nu au mai putut performa, iar multe apariții concertistice le-au fost anulate pe plan internațional, la inițiativa violonistului vienez Daniel AUNER a fost creată platforma konzertsaal.at pentru a le oferi artiștilor posibilitatea atât de a susține concerte în această perioadă, cât și pentru a rămâne în contact cu publicul larg prin intermediul transmisiilor on-line.

20
/05
/20

Concertul pe care artista LP ar fi trebuit să îl susțină vara aceasta este amânat din motive de siguranță pentru vara anului viitor. Mai exact, întâlnirea cu publicul din România va avea loc pe data de 11 iulie 2021 la Arenele Romane . Spectacolul de anul acesta a fost amânat ca urmare a Ordonanței Militare numărul 1 din data de 18 martie 2020.

19
/05
/20

Joi, 21 mai 2020, de la ora 19.00, în cadrul stagiunii online, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de maestrul Christian Badea, îl are invitat pe solistul Liviu Prunaru, concertmaistru al Orchestrei Regale Concertgebouw din Amsterdam. În program, Concertul în la minor pentru vioară şi orchestră, op. 53 de Antonin Dvořák și Simfonia nr. 1, în do minor, op. 68 de Johannes Brahms.

17
/05
/20

Vă invităm să o descoperiți pe legendara Billie Holiday prin intermediul cărții „Lady Sings the Blues”, semnată de artistă alături de William Dufty și publicată recent și în limba română, la editura Nemira.

07
/05
/20

„Un virus numit OPERĂ” este noul generic sub care Luminița Arvunescu, apreciată realizatoare de emisiuni muzicale, și Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, în parteneriat cu Radio România Muzical, readuc în cea mai strictă actualitate și într-un foarte inspirat contrapunct la izolarea impusă de pandemia Coronavirus, proiectul de succes Opera FANtastica.

04
/05
/20

OAMENII MUZICII Pe 4 mai 1955, în condiții sărăcăcioase contrastante cu extraordinara sa personalitate, se stingea unul din marii oameni ai secolului XX. Îl sărbătorim, ne mândrim cu el, dar cât îl cunoaștem (și ascultăm) de fapt pe George Enescu? Iată doar câteva din trăsăturile unei personalități și ale unei cariere excepționale – și o invitație de a-i descoperi muzica.

Page 1 of 14712345...102030...Last »